Connect with us

Svijet

JEZIVA TRAGEDIJA! Beba preminula nakon što ju je majka greškom SPUSTILA U RERNU

Beba u Misuriju preminula je nakon što ju je majka greškom spustila da odspava u rerni, saopštio je tužilac okruga Džekson Džin Peters Bejker.

Marija Tomas iz Kanzas Sitija optužena je za ugrožavanje dobrobiti djeteta.

Policija je reagovala na prijavu da beba ne diše, a u izvještaju o mogućem uzroku smrti navodi se da su spasioci pronašli dijete sa očiglednim opekotinama.

Dijete je proglašeno mrtvim na licu mjesta, prenosi Asošiejted pres.

U saopštenju tužilaštva se navodi da je svjedok rekao da je majka “spustila dijete da odspava i da ga je slučajno stavila u rernu umjesto u krevetac”, ali se ne daje objašnjenje kako je došlo do te greške.

“Priznajemo jezivu prirodu ove tragedije i naša srca su opterećena gubitkom ovog dragocjenog života. Vjerujemo da će sistem krivičnog pravosuđa na odgovarajući način odgovoriti na ove grozne okolnosti”, naveo je tužilac u saopštenju.

Svijet

NAPAD NA BELGOROD Pogođena višespratnica, povrijeđeno 9 osoba

U ukrajinskom napadu na Belgorod pogođena je višespratnica, i prema prvim informacijama, devet osoba je povrijeđeno, a traga se ljudima koji su možda pod ruševinama, javljaju ruski mediji.
Belgorod nakon ukrajinskog napada 23. marta

– U ulici Ščorsa u Belgorodu, srušio se ulaz u višespratnicu, hitne službe su na licu mjesta – rekao je šef regiona Vjačeslav Gladkov, prenijela je agencija RIA Novosti.
Kako je pojasnio, do tragedije je došlo zbog napada ukrajinskih oružanih snaga.

– Grad Belgorod i Belgorodski okrug bili su izloženi masovnom granatiranju od strane Oružanih snaga Ukrajine. Na Harkovskom brdu, usljed direktnog pogotka granate u stambenu zgradu, srušio se cijeli ulaz od 10. do prvog sprata – napisao je Gladkov na “Telegramu”.

Guverner je otišao na lice mjesta, gdje se nalaze i vatrogasci i spasioci. Oni tragaju za osobama koje se nalaze pod ruševinama, prenio je Interfaks. Agencija je navela da prijeti da dođe do urušavanja i susjednih ulaza, tako da je u toku evakuacija.

Vazdušna opasnost se oglašavala više puta tokom dana
U Belgorodu je danas nekoliko puta proglašavana vazdušna opasnost.

Dan ranije, ukrajinske trupe su, takođe, masovno granatirali Belgorod. U napadima je poginuo jedan civil, a još 29 osoba je povrijeđeno. Osim toga, oštećeno je više od 300 stanova u 85 zgrada, četiri individualne stambene zgrade i 14 poslovnih objekata.

Nastavi čitati

Svijet

OBOŽAVAOCI EVROVIZIJE LJUTI! “Hrvatska je pokradena” (FOTO)

Nakon finala Evrovizije i pobjede Švajcarske mnogi strani fanovi Evrovizije komentarišu isto: “Hrvatska je pokradena!”

Njihovi komentari s takvom porukom šire se po društvenim mrežama.

Isti komentari mogu se pronaći i na službenim stranicama Evrovizije ispod vijesti o pobjedi Švajcarske, prenosi Indeks.

Nastavi čitati

Svijet

MAKRON SMATRA da treba spriječiti RUSIJU DA ODE PREDALEKO

Evropa mora da bude spremna da zaustavi Rusiju ako ode “predaleko” u sukobu sa Ukrajinom i ugrozi evropske interese i bezbjednost, izjavio je francuski predsjednik Emanuel Makron.

– Ako Rusi u nekom trenutku odu predaleko, svi mi, Evropljani, moramo biti spremni da djelujemo da bismo ih obuzdali – rekao je Makron u video-obraćanju na društvenim mrežama odgovarajući na pitanja korisnika.

Francuski lider je dodao da se nada da Francuska neće morati da se upušta u sukobe jer je ova zemlja “sila ne rata, već mira”, ali da će Evropa morati da brani mir, ako ga želi.

– Zato treba da se naoružamo i da budemo snaga odvraćanja, da budemo ubjedljivi prema našim neprijateljima kada im kažemo: `Ako idete toliko daleko da ugrožavate moje interese i sopstvenu bezbjednost, ja ne odbacujem mogućnost intervencije` – rekao je Makron.

Francuski predsjednik izjavio je poslije konferencije o Ukrajini 26. februara u Parizu da su zapadni lideri razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali da nisu postigli konsenzus.

Nastavi čitati

Aktuelno