Connect with us

Region

UŽAS U HRVATSKOJ! Majka osuđena jer je vrijeđala sina zbog slabih ocjena! “GADIŠ MI SE, ubi se đubre jedno”

Majka (50) proglašena je krivom i osuđena jer je u porukama vrijeđala sina (18) zbog loših ocjena.

Prema presudi, majka je lani u septembru u Karlovcu počinila psihičko nasilje u porodici jer je slala poruke putem aplikacije WhatsApp sinu vrijeđajući ga pogrdnim riječima, piše “Danica”.

“Srami se psihopate bolesni, šup**no. Gadiš mi se, ubi se đubre jedno, baci se pod voz da ispadne da si žrtva. Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti”, napisala je majka sinu.
Na sudu se branila kako je bila revoltirana sinovim slabijim ocjenama i agresivnijem ponašanju te njegovim odustajanjem od učestvovanja u vanškolskim aktivnostima.

“U očaju sam zaista sinu slala poruke putem aplikacije WhatsApp u kojima sam ga vrijeđala pogrdnim riječima koje su navedene u optuženju i kojih se sramim”, rekla je majka.

Sin je na ročištu rekao kako ga je “uznemirio navod u kojem mu majka govori da se baci pod voz i da se ubije, ali to nije povrijedilo moje dostojanstvo”.
Tinejdžer je rekao:

“Želim da se naši odnosi normalizuju. U međuvremenu sam se odselio u studentski dom i sada studiram u Zagrebu”, zaključio je sin.

Majka je, inače, visokoobrazovana osoba i dosad nije prekršajno kažnjavana. Sudija je kaznila majku s 300 evra i mora platiti 20 evra troškova postupka. Presuda je nepravomoćna, zaključuje “Danica”, a prenosi “N1”.

Region

STAV O REZOLUCIJAMA O JASENOVCU I SREBRENICI nakon sastanka u Kotoru

Predsjednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić izjavio je da je na sastanku predstavnika parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore bilo riječi o rezolucijama o Srebrenici i Јasenovcu, ali da nije postignuta saglasnost oko tih tema jer se čeka stav predstavnika Vlade na sastanku lidera regiona u Kotoru 16. maja.

– Govorili smo o rezoluciji o Srebrenici, o rezoluciji o Јasenovcu, nismo postigli saglasnost oko svih tih tema, zato što nam je važno da vidimo kako će Vlada na sastanku sa liderima regiona i međunarodne zajednice uspjeti da pozicionira Crnu Goru za ono što joj slijedi – rekao je Mandić.

Naglasio je da je za Crnu Goru najvažniji put ka EU i dodao da su na sastanku on i lider DNP-a Milan Knežević rekli da žele da Vlada traje puni mandat u proširenom sastavu i da se ne hvata u koštac sa temama koje bi skrenule Crnu Goru sa osnovnog puta koji nije na korist građana Crne Gore.

Na pitanje da li je uslov za to da se ne glasa za rezoluciju o Srebrenici, Mandić je rekao da će se o tome izjasniti nakon sastanka lidera regiona.

– Danas o tome ne treba da pričamo. Mi srpski političari u Crnoj Gori tu rezoluciju o Srebrenici i pokušaj da se Srbi proglase genocidnim narodom doživljavamo kao veliki problem – istakao je Mandić.

Na pitanje da li će predložiti rezoluciju o Јasenovcu, Mandić je rekao da postoji nekoliko predloga vezano za tu rezoluciju.

– To je sve stvar razgovora i vidjećemo kako će se Vlada i Crna Gora odnijeti sa svim onim što bi trebalo da bude suočavanje sa prošlošću… Mi bi željeli da sve rane u Crnoj Gori liječimo i da se krećemo naprijed – poručio je Mandić.

Nastavi čitati

Region

Živo novorođenče pronađeno u KONTEJNERU U ZAPREŠIĆU

Jedno novorođenče u ponedjeljak uveče u kritičnom stanju prevezeno je u bolnicu u Zagrebu nakon što je pronađeno umotano u deku u kontejneru u koji je bačeno.

Nemili događaj dogodio se u Zaprešiću, piše Index te dodaje kako je prema prvim informacijama beba bila krvava i imala je povrede glave.

Dodaje se da je na mjestu na kojem je nađena beba bilo i 15-godišnje dijete koje je tražilo pomoć prolaznika. Nije poznato je li dijete u srodstvu sa bebom, prenosi N1.

Na terenu je i policija.

Nastavi čitati

Region

I TO SMO DOČEKALI! Patrijarhu Porfiriju ZABRANJEN ulazak na Kosovo

Kosovske vlasti na prelazu Merdare danas nisu dozvolile patrijarhu sprskom Porfiriju i sedmorici arhijereja SPC da uđu na teritoriju KiM, kako bi u utorak prisustvovali svečanom početku rada redovnog godišnjeg zasjedanja Sabora u Pećkoj patrijaršiji, potvrđeno je Tanjugu u patrijaršiji.

Patrijarh Porfirije i episkopi vraćeni su sa administrativnog prelaza odnosno uručene su im tzv. odbijenice, bez ikakvog razloga i obrazloženja.

Zbog toga Sabor SPC neće, kao što je bilo planirano, početi sa radom sutra u Pećkoj patrijaršiji, već će se arhijereji okupiti u Beogradu, u Hramu Svetog Save na Vračaru, gdje će u devet sati početi liturgija.

Sabor će sutra početi u kripti prizivom Svetog duha u Hramu Svetog Save gdje će se okupiti svi arhijereji SPC.

Radni dio Sabora pod predsjedništvom patrijarha Porfirija počeće u kripti Hrama Svetog Save, a poglavar SPC će se na samom početku svečane sjednice obratiti arhijerejima i istaknuti najznačajnija dešavanja u toku protekle godine i ukazati na neke od izazova sa kojima će se Sabor baviti u narednim danima.

Kako se očekuje, Sabor bi mogao da traje u narednih nedjelju dana.

Nezavisne

Nastavi čitati

Aktuelno