Connect with us

Banjaluka

NOVO LICE GRADA NA VRBASU! Banjaluka dobija novi kružni tok SA DVIJE UKRŠTENE PASARELE

Izabran je izvođač radova za izgradnju kružne raskrsnice kod Audi servisa u Banjaluci sa dvije ukrštene pasarele, a radovi počinju ovog mjeseca.

Potvrdio je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, ističući da je želja ove administracije da svako naselje raste, da se razvija i napreduje.

Prema njegovim riječima u prvih 15 dana počeće radovi na izgradnji kružnog toka kod Audi centra, prenose Nezavisne.
“Izabran je izvođač, a ova raskrsnica će biti posebna jer će se nad kružnim tokom ukrštati dvije pasarele, jedna preko druge”, objasnio je on, te dodao da će ovo biti jedna lijepa vizura.

“Sve ove radove planiramo završiti u narednih pola godine”, naveo je on.

Banjaluka

NAJAVLJENI RADOVI: U Banjaluci danas bez vode ostaju ove uluce

Ukoliko vremenski uslovi dozvole danas će biti izvođeni radovi u ulicama Jovice Savinovića (Petrićevac), Ustaničkom putu (Obilićevo), Manastira Gomionice (Srpske toplice) te u Motikama, saopštili su iz Vodovoda.

Ekipe “Vodovoda” zadužene za lokalne vodovode danas će rješavati probleme u Krminama i Bronzanom Majdanu.

U periodu izvođenja radova može doći do privremenog prekida u vodosnabdijevanju potrošača u dijelovima navedenih ulica i naselja, prenosi BL Portal.

Nastavi čitati

Banjaluka

PRIDRUŽITE SE: Trka „Suturlija trejl 2024“ u nedjelju

Sve je spremno za trku „Suturlija trejl 2024“, poznata i kao Banja Luka Oasis, koja će biti održana u nedjelju, 19. maja.

Ova trka prvenstvo za cilj ima promociju zdravih životnih navika, ali i prirodnih ljepota našeg grada.

-Staze trke su pažljivo osmišljene kako bi zadovoljile različite nivoe iskustva – od početnika do iskusnih trkača. Dužina staze je 8.36 kilometara. Naša misija je stvoriti trke koje će oduševiti sve. Trku posebnom čine lagane staze za sve nivoe i povezivanje sa prirodom. Suturlijske staze su posebno osmišljene kako bi zadovoljile i one koji tek počinju svoje trkačko putovanje i one koji žele opušteno uživati u prirodi – poručili su organizatori ovog događaja AK „Alfa trejl“.

Organizatori takođe ovim putem pozivaju sve zainteresovane građane da zajedno istražuju čarobne prirodne ljepote rječice Suturlije.

Dodaju i to kako je okupljanje učesnika predviđeno u 9.30 časova kod Planinarskog doma Šibovi, dok je start predviđen u 10.00 časova.

-Napominjemo da, budući da veći dio staze prolazi pored rijeke Suturlije, ukoliko dođe do porasta nivoa rijeke može doći i do promjene staze. U tom slučaju, obavijestićemo trkače na vrijeme i pružiti novu rutu. Učesnici će imati priliku uživati u osvježenju i okrepnim stanicama duž staze, kao i osvojiti finišersku medalju za one koji završe trku u zadanim vremenskim ograničenjima. Osim toga, trka će nositi bodovanje u okviru ALFA trejl lige za 2024. godinu. Molimo sve učesnike da obrate pažnju na obaveznu opremu, uključujući mobilni telefon sa napunjenom baterijom i aktivnim brojem, startni broj, te čašu ili flašicu za osvježenje, budući da se u sklopu naše kampanje zaštite životne sredine, trkačke čaše ili flaše neće dijeliti na licu mjesta – dodaju organizatori.

Poručuju i to kako se svi zainteresovani za ovu trku mogu se prijaviti putem linka: https://docs.google.com/forms/d/1wwJ7tZKlGV3fAdLOam8IscHRMZ5m3-kX2p7XkzLQvp8/edit

Ovaj događaj podržao je i Grad Banja Luka, ističući važnost trčanja za zdravlje i dobrobit svih građana.

Nastavi čitati

Banjaluka

PRVA GENERACIJA! Maturanti medrese otvorili sezonu matura u Banjaluci

Maturanti Medrese “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” iz Banjaluke otvorili su ovogodišnju sezonu matura u najvećem gradu Srpske.

Učenici, koja su prva generacija maturanata ove škole, napravili su kroz centar grada svečani defile, kojeg su započeli ispred džamije Ferhadija i završili u Banskom Dvoru, prenose Nezavisne Novine.

„S jedne strane radost zbog postignutog uspjeha i uzbuđenje radi susreta sa novim životnim izazovima, a s druge strane tuga i žal koja budi rastanak sa našom medresom. Iako su u suštini četiri godine zapravo duži vremenski period, sada, osvrćući se na njih, shvatila sam koliko zapravo vrijeme brzo prolazi. Zajedno smo prošli bezbroj trenutaka, onih lijepih, kao i onih manje lijepih. Međutim, sve je to stalo u jedan trenutak koji svi vjerno čuvamo“, rekla je Najva Sebaji je proglašena za učenicu generacije ove škole. .

Ona će školovanje pamtiti po vedrini i radosti koje nikad nije manjkalo u razredu.

„Neizbježno je spomenuti i podršku naših profesora i profesorica, koji su mudrim savjetima zauvijek ostavili trag na naša srca“, ističe Najva.

Savjeti roditelja i profesora su joj pomogli u donošenju odluke i biranje novog životnog puta, odnosno izbor fakulteta, uvijek pada teško, jer postoji strah od donošenja pogrešne odluke, ističe mlada maturatnkinja.

„Ono što smo naučili kroz ovu medresu jeste da nas vjera uči da budemo proaktivni i korisni društvu u kojem se nalazimo. Samim tim, svojim izborom željela sam da usmjerim svoj potencijal u ono što će biti korisno kako meni, tako i našoj zajednici, stoga sam izabrala da se bavim prirodnim naukama“, navodi ona.

 

Ministarka prosvjete i kulture Željka Stojičić uputila je najiskrenije čestitke direktoru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini gospodinu Murisu Spahiću, svim nastavnicima i učenicima povodom promocije prve generacije maturanata ove škole.

„U ime Ministarstva prosvjete i kulture i u svoje lično ime, upućujem najiskrenije čestitke povodom promocije prve generacije maturanata vaše škole i uspješne realizacije nastavnog plana i programa.

Vaša posvećenost obrazovanju mladih u duhu islamskih vrijednosti i tradicije ima izuzetan značaj za razvoj zajednice i očuvanje kulturnog identiteta.

Rad vaše škole doprinosi razvoju multikulturalnosti i tolerancije u Republici Srpskoj, a to je ključno za izgradnju društva koje poštuje različitosti.

Neka vam ova svečanost bude podsticaj za nove uspjehe i razvoj. Iskreno vjerujem da će vaša ustanova i u budućnosti ostati izvor inspiracije, uspješnog vaspitno-obrazovnog rada i napretka svih novih generacija učenika“, kazala je Stojičićeva.

Nastavi čitati

Aktuelno