Connect with us

Svijet

OVO JE MONSTRUM KOJI JE UBADAO LJUDE! Objavljena fotografija napadača iz Sidneja

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija mlađeg muškarca sa nožem u rukama kako se pokretnim stepenicama penje u tržni centar u Sidneju.

Na drugom snimku iz Sidneja vidi se isti muškarac kako nepomično leži u lokvi krvi dok policija stoji pored njega.

Mediji nezvanično navode da u napadu ima najmanje četvoro mrvih.

Hitna pomoć Novog Južnog Velsa saopštila je da je sedam osoba prebačeno u bolnicu sa ubodnim ranama. Među njima se nalazi i devetomjesečna beba koja je prebačena u dječju bolnicu u Sidneju.

Svijet

TRAMP “Zbog Bajednove NESPOSOBNOSTI do izbora bi mogao da izbije TREĆI SVJETSKI RAT”

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da bi do predsjedničkih izbora u SAD mogao da izbije treći svjetski rat zbog nesposobnosti aktuelnog američkog rukovodstva, istakavši da se sadašnji sukobi ne bi dogodili da je on predsjednik Sjedinjenih Država.

“Sa ovakvim idiotima koji vode ovu državu neće ostati mnogo ljudi jer je danas moć oružja zastrašujuća. Mogli bismo da završimo u narednih pet mjeseci u trećem svjetskom ratu jer imamo nesposobne ljude”, rekao je Tramp, kandidat republikanaca, na mitingu u Minesoti.

On je dodao da su SAD “krhke” i da bi “vrlo brzo mogle da završe u trećem svjetskom ratu” jer je vode “glupi ljudi”.

Tramp je rekao da se sukob Rusije i Ukrajine, konflikt na Bliskom istoku i visoka inflacija ne bi desili da je on predsjednik SAD.

Nastavi čitati

Svijet

HOLANĐANI ZABRINUTI ZBOG PROMJENA! Sve manje hrišćana, sve više MUSLIMANA

Tokom protekle decenije, primjetan je pad broja Holanđana koji se izjašnjavaju kao hrišćani, dok je udio muslimana u porastu, međutim, održivost ovog trenda ostaje neizvjesna, podaci su Statističkog zavoda Holandije /CBS/.

Na osnovu istraživanja o socijalnoj koheziji i blagostanju koje je sproveo Si-Bi-Es, procenat vjernika u Holandiji je značajno opao sa 53 na 42 odsto u posljednjih deset godina.

Od toga, 17 odsto se izjašnjava kao rimokatolici, 13 odsto kao protestanti, a šest odsto kao muslimani. Većina hrišćana je starija od 75 godina, dok su muslimani obično mlađi. Muslimansko stanovništvo zabilježilo je blagi porast od pet do šest odsto od 2013. godine.
Posjećenost vjerskih službi među vjernicima je ostala stabilna, sa 18 odsto koji ih posjećuju najmanje jednom sedmično, što je u skladu sa podacima iz 2013. godine. Međutim, postoji primjetna razlika između katolika /šest odsto/ i protestanata /33 odsto/.

U međuvremenu, 27 odsto muslimana sedmično posjećuje bogosluženja u džamijama. Uz to, 38 odsto vjernika povremeno prati službe putem medija, dok 20 odsto to čini na sedmičnom nivou.

Nastavi čitati

Svijet

TENZIJE RASTU IZ DANA U DAN! Američka vojska uspostavila NOVU BAZU kod Krakova

Američka vojska uspostavila je novu stalnu bazu nedaleko od Krakova, što je najistočnija baza amerikčih specijalnih snaga u Evropi, javlja RMF24.

Zove se “Baza Miron” u čast poljskog vojnika Miroslava “Mirona” Luckija /Mirosław “Miron” Łucki/, koji je poginuo u Avganistanu u okviru NATO operacije.

U bazi će stalno biti između 150 i 200 američkih vojnika i oni će se rotirati periodično.
“Ideja je da se pojača potencijal koji imamo ovdje na terenu. Stalno prisustvo pojačaće koncept odvraćanja i doprinijeće bezbjednosti naše zemlje”, rekao je potpukovnik Marijuš Lapeta, predstavnik komponente specijalnih snaga.

On je dodao da je riječ, prije svega, o saradnji sa specijalnim jedinicama koje djeluju u Poljskoj, prenosi “Glas Evrope”.

Nastavi čitati

Aktuelno