Connect with us

Banjaluka

ARGENTINKA SE UDALA ZA SRBINA IZ BANJALUKE, pa progovorila o SLAVI “Kako sam dođavola završila ovdje” (VIDEO)

Svakodnevno snimajući zanimljiv sadržaj o životu i običajima na Balkanu, Argentinka Denis koja se prije nekoliko godina udala za Srbina Jovana, podijelila je ali i “upozorila” druge strankinje kako zapravo izgleda biti u braku sa Srbinom i slaviti njegovu slavu.
Denis iz Argentine i Jovan iz Bosne i Hercegovine upoznali su se u Dubaiju, dok su kao stjuardesa i stjuard radili svoj posao i putovali po svijetu.

Nakon što su se jedno u drugo zaljubili, odlučili su da svoj život nastave u Banjaluci, Jovanovom gradu, gdje su osnovali porodicu… A gdje je srpska porodica, tu je i srpska slava – koja u slučaju ove Argentinke izgleda kao “pravi emocionalni rolerkoster”.

“Djevojko, ako si u vezi sa Srbinom, onda je ovaj video za tebe. Ali prvo, dozvoli mi da stavim ovu kobasicu i suvo meso u frižider gdje se već nalaze dodatne kobasice i suvo meso – rekla je Denis dok je u rukama zaista držala veliku čajnu kobasicu i još veći komad suvog mesa.

A onda je krenula izlaganje o tome, kako je to biti žena ili djevojka Srbina.

– Kao prvo, svaka čast djevojko! Ali hajde da te pitam nešto, koliko je ozbiljna vaša veza? Kuda ona ide? Da li znaš šta je slava? Ako znaš šta je slava, da li si ga pitala koju slavu on slavi, kada je ona, kako je on slavi? Koliko dana ona traje? Da li si ga pitala ova pitanja?

Jer, djevojko, da ti kažem nešto, to će biti i tvoja slava jednog dana i to je emocionalni rolerkoster“, rekla je ona.

“Kako sam dođavola završila ovdje?”

Takođe, dodala je da ove godine ima priliku da slavi četvrtu slavu sa svojom novom porodicom – kao zvanična snajka.

– Moja osjećanja za dva dana ovog događaja išla su gore-dole, i u mnogim trenucima tokom tih dana sebe sam pitala ‘Kako sam dođavola završila ovdje?’. To su dani kada definitivno nema odmora ni sjedenja… Dobra stvar je što imaš neograničene količine rakije, ali budi spremna da od svakog gosta dobiješ tri poljupca u obraz. Takođe, potrudi se da naučiš nekoliko riječi poput ‘Hvala’, ‘Baš mi drago’, ‘Dobrodošli’…. O da, tada ima i mnogo kafe! Nauči sve procedure sa svetim stvarima, jer će sve oči biti uprte u tebe djevojko. Ali najvažnije – Uživaj i… Srećno!”, poručila je ona na kraju.

“Snajka, znaš šta valja”

Njen video privukao je veliku pažnju kako Srba, tako i stranaca, koji su svoje oduševljenje napisali u komentarima.

– Djevojko, ja sam Srpkinja udata za Srbina i pod stresom sam svaki put kad je slava u pitanju. Iako sam i sama slavila cijeli život”, “Udata sam za Srbina i ove godine će biti moja prva slava, poslije ovog videa sam malo istraumirana”, “Haha, kako si završila tu pitaš se? Vrlo lako, medalja za originalnost”, “Svaka čast snajka, znaš šta valja”, pisali su joj oni ispod videa, piše Blic.

Banjaluka

DIREKTNE MJERE POMOĆI Stanivukoviću donijele ogromnu podršku u Donjim Kolima

-Broj realizovanih investicija u Donjim Kolima i direktne mjere podrške zaslužne su za ogromnu podršku građana koju uživamo u ovoj mjesnoj zajednici kao i u cijeloj Banjaluci, napisao je na društvenoj mreži X gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.
On je dodao da uz ovakvu stranačku infrastrukturu ubjedljiva pobjeda je jedini ishod koji očekuje u oktobru.

Nastavi čitati

Banjaluka

“INDEXI I PRIJATELJI” nastupili u Banjaluci, ovacije u punoj dvorani

Banjaluka je sinoć uživala u koncertu “Indeksa” i prijatelja koji je održan u dvorani Borik.

Uz bezvremenske hitove grupe “Indexi” kroz projekat “Indexi i prijatelji” brojne kolege, ali i banjalučka publika, prisjetili su se istaknutog gitariste, kompozitora, producenta, aranžera i člana ovog benda Slobodana Bode Kovačevića.

Naime, ove godine se obilježava 20 godina od Slobodanove smrti, a svoj posljednji koncert “Indexi” su imali upravo u banjalučkom “Boriku” u maju 2001. godine, pišu Nezavisne novine.

Nakon pjesme “Moja Hana” kojom je započet sinoćnji koncert, nizale su se pjesme koje znaju sve generacije kao što su “Žute dunje”, “Krivac si ti”, “Negdje na kraju u zatišju”, “Jutro će promijeniti sve”, “Balada” i mnoge druge. Zoran Predin otpjevao je poznatu pjesmu “Pozdravi Sonju”.

Sinoć su se Fadilu Redžiću, Neni Jurinu, Peci Peteju, Sinanu Alimanovići, te gitaristi Murisu Varajiću pridružili i Vlatko Stefanovski, Branko Đurić, Boris Novković, Dado Topić, Seid Memić – Vajta, Dejan Cukić, Aida Mušanović Arsić, Hari Mat Hari, Nermin Puškar, Vlado Kalember i drugi.

Naime, Slobodan Bodo Kovačević potpisao je mnoge hitove Indexa. Njegove kreacije kao što su “Pružam ruke”, “Plima”, “Negdje na kraju u zatišju” i “Modra rijeka” ostavile su dubok trag na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije.

Projekt “Indexi i prijatelji” započet je prije 18 godina, a do danas je održan više od 30 puta na prostorima bivše Jugoslavije.

Nastavi čitati

Banjaluka

POZIV ZA UČEŠĆE: Postanite dio ovogodišnjeg Banjalučkog karnevala

Grad Banja Luka uputio je poziv zainteresovanim da se prijave za učešće na 3. Banjalučkom karnevalu, koji će biti održan od 24. do 26. maja ove godine.

Učešće u manifestaciji, koja se održava u okviru Banjalučkog priljeća, uzeće djeca predškolskog uzrasta, osnovci, srednjoškolci, studenti, plesni klubovi i veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva.

Ljepotom, raznolikošću i šarolikošću plesnih kostima maskirane grupe će se predstaviti već 24. maja 2024. godine, te uz muzičku pratnju i animacije pozvati građane i posjetioce na Karneval nakon čega će uslijediti žurka na Trgu i po gradskim kafićima.

Osim obaveze kostimiranja, zainteresovani za učešće potrebno je da se pridržavaju sljedećih propozicija:

  • Predškolske ustanove mogu prijaviti grupe od minimalno 20 učesnika;
  • Osnovne i srednje škole, udruženja, plesni klubovi i drugi zainteresovani mogu prijaviti grupe od minimalno 15 učesnika;

Važno je napomenuti da jedna predškolska ustanova ili škola može prijaviti više grupa (jedna grupa broji minimalno 15, odnosno 20 učesnika).

Prijavu je potrebno dostaviti na propisanom obrascu uz fotografiju kostima, te muzičku numeru maksimalnog trajanja do tri minute u mp3 formatu.

O učešću grupe na Festivalu, potrebno je obavijestiti nadležno odjeljenje Gradske uprave najkasnije do 10. maja ove godine, i to putem imejla: [email protected]. Za sve dodatne informacije u vezi sa prijavama kontakt osoba je Marijana Maran, koju možete kontaktirati na sljedeći broj telefona: 065/775-777.

Naime, Banjalučki karneval organizuju Grad Banja Luka i Centar za edukaciju i rad sa djecom i omladinom „MIS“.

Prijavni obrazac preuzmite OVDJE.

Nastavi čitati

Aktuelno