Connect with us

Banjaluka

Bilo bi dobro da vlast ima jednog Vukanovića koji će pričati o njima sve i svašta

Moja snaga je da ne odgovaram napadima na bilo koga. Ipak, takvi napadi mojih saboraca najviše koriste SNSD-u i Đajiću – rekao je Stanivuković

Sve će se zaboraviti i istina će izaći na video. Imam vaspitanje i znam kako treba da se ponašam na važnim događajima – rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković, komentarišući postupak direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, Vlade Đajića, koji je „upao“ na ručak koji je Grad organizovao povodom Bogojavljenja, kada je pričao neumjesne viceve, ali komentarišući i činjenicu da su pojedinci to pokušali da iskoriste, pozivajući se na nepostojeću „simbiozu“.

– Bio bih najsrećniji kada bi vlast imala jednog Nebojšu Vukanovića, koji bi javno iznosio sve što valja i ne valja. Vlast bi se raspala veoma brzo. Ja sam vaspitan tako da tuđe sramote, prostakluke i tuđe loše ponašanje oduvijek preuzimam na sebe, da se nasmijem, kako pojedine situacije ne bi djelovale kao toliki blam, te da budem kulturan u situacijama kad je neko nekulturan. O tome može da posvjedoči i preko 50 osoba koje su bile prisutne na tom ručku, koji smo tradicionalno organizovali za Bogojavljenje. Ja sam bio domaćin, a gospodin Đajić je bio sa nekim drugim gostom – poručio je Stanivuković.

Dodao je da je u jednom trentku, dok je držao ozbiljan govor o nacionalnim temam, doktor Đajić počeo da dobacuje kako „ovaj laže“.

– U tom momentu, moje je bilo da budem kulturan prema ljudima koji su bili tu, naroučito na jedan takav praznik kao što je Bogojavljenje. Nakon toga, doktor Đajić je počeo da priča vic o Gradskoj upravi, a nedugo zatim viceve koji nisu primjereni. Kako se ponašati u toj situaciji – da li se nasmijati od muke ili da doktoru kažem da ide odatle – rekao je on.

Naglašava kako ima puno svojih saboraca i dušebrižnika, koji od nečega žele da naprave temu, ali to je kratkog daha .

– Moja snaga je da ne odgovaram napadima na bilo koga. Ipak, takvi napadi mojih saboraca najviše koriste Đajiću i SNSD- u. Možda je to igra prijestolja u opoziciji, ne znam, ali najgore ja kada neko želi da ostane sam i uvjeri sve da je samo on opozicionar i niko više. Ja smatram da suština politike nije da samo jedna osoba opozicionari. Misija politike jeste da budete vlast i rješavate probleme odgovorno – naglasio je Stanivuković.

Odgovornost u politici znači da političar mora da bude odgovoran, kako u svojoj kući, tako i u opoziciji.

– Moja kuća je Gradska uprava i tu moram da budem odgovoran. Sa druge strane, ja sam domaćin i u PDP-u i probleme koji se dešavaju tamo nemam pravo javno da iznosim. Ako će neki moji saborci kritikovati to što nekome nisam rekao „marš“, jer je to moje kućno vaspitanje, ako će reći da to ne valja, ja se s tim znam nositi. Ali, sa druge strane, zašto ne pohvale ono što je dobro? Pitam ih, da li valja „Hod časti“ koji je Grad organizovao? – upitao je gradonačelnik Stanivuković.

Banjaluka

“BEOGRADSKI SINDIKAT” veliku turneju počinje iz Banjaluke (VIDEO)

Danas je u SD Borik održan sastanak na kome je dogovoren početak velike turneje Beogradskog sindikata upravo iz Banjaluke.
50 godina Dvorane Borik i 25 godina BS, jubileji su koji će se ujediniti početkom 2024. godine velikim banjalučkim koncertom.

Menadžer popularne hip hop grupe Zoran Vulović, na sastanku održanom sa Nenadom Talićem direktorom SC Borik i Jovicom Keserovićem zamjenikom direktora, dogovorio je banjalučki koncert kojim će Beogradski sindikat otvoriti veliku koncertnu turneju.
“Dva jubileja sjajan su povod za koncert. Beogrdskog sindikata je u Boriku 2012. snimio spot na koncertu. 2024. godina je značajna za dvoranu Borik i Beogradski sindikat jer obilježavamo jubileje, a koncert u Boriku će biti sjajna uvertira u sve ono što očekuje posjetioce dvorane”, rekao je Nenad Talić.

Detalji o samom konceru biće predstavljeni na konferenciji za medije, koja će biti upriličena u konferencijskoj sali SD Borik.

Izvor: Bl portal

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ OBEĆAO “Sljedeće godine svi PENZIONERI će imati BESPLATAN PREVOZ” (FOTO)

Gradonačelnik, Draško Stanivuković sa saradnicima uručio je danas penzionerima sa najnižom penzijom besplatne kartice za javni prevoz.

Tom prilikom, on je poručio da je ponosan što 1.200 penzionera sa najnižom penzijom već treću godinu za redom ostvaruje svoje pravo na besplatan javni prevoz, dok je za sve ostale 30 odsto povoljniji, te naglasio da gradska administracija neće odustati od zacrtanog cilja, a to je da već naredne godine svi penzioneri imaju potpuno besplatan javni prevoz na području Banje Luke.

-Oko 40 hiljada naših sugrađana starijih od 65 godina od naredne godine imaće potpuno besplatan javni prevoz za sve gradske i prigradske linije – istakao je gradonačelnik.

Kako je kazao, ovo je značajna podrška ovoj kategoriji stanovništva koja im olakšava mobilnost, te dodao da gradska administracija radi i na tome da dodatno olakša život penzionera.

-Aktivno radimo na izradi kartica prijateljstva kako bi penzioneri mogli ostvariti popuste na kupovine u marketima i apotekama. Zajedno sa kartama za prevoz na ovaj način penzioneri mogu ostvariti i veće uštede i ta sredstva iskoristiti za nešto drugo – istakao je on, te dodao da će se u narednom periodu nastaviti politike za poboljšanje životnih uslova za penzionere – zaključio je gradonačelnik Stanivuković.

Predsjednik Udruženja penzionera Zoran Uletilović istakao je svakom penzioneru znači svaki oblik pomoći.

-Besplatne karte za prevoz mnogo znače penzionerima sa najnižim primanjima. Cijena mjesečne karte je oko 17KM što nije mali iznos na primanje od 272 KM, je uz to je potrebno izdvojiti i novac za ljekove i sve ostalo – rekao je Uletilović

Ljubica Malešević istakla je da je zahvalna gradonačelniku na svemu što čini za penzionere, te izrazila uvjerenje da će u narednom periodu biti još više podrške

Jedna od penzionerki je i Miladinka Milaković, koja je zahvalila gradonačelniku na podršci penzionerima, ali i svemu drugom što gradi i pokreće kako bi učnio život lakšim.

-Ovako mlad čovjek napravio je mnogo i ovo nam zaista daje volju za život i nadam se da će tako i nastaviti-kazala je ona.

Podsjećamo,javni prevoz za penzionere sa najnižom penzijom do 285 KM je u potpunosti besplatan, dok je za ostale povoljniji za 30 odsto. Odjeljenje za saobraćaj i puteve izdaje oko hiljadu i 200 mjesečnih karitca za javni prevoz za penzionere koji imaju najnižu penziju. Osim ovih kategorija, Grad je obezbijedio i besplatan javni prevz za učenike i studente sa četvoro i više djece. Ovo je samo neke od politika Grada kojim želi da se pruži podrška mnogim kategorijama naših sugrađana.

Nastavi čitati

Banjaluka

Stigla pohvala iz Srbije! “STANIVUKOVIĆ JE JEDINI POLITIČAR na BALKANU koji RAZUMIJE značenje i uticaj društvenih mreža” (FOTO, VIDEO)

Trend društvenih mreža koji posljednjih godina pokušavaju da prihvate političari regiona, mahom bez suštinskog razumijevanja istih, nastavlja se nesmanjenim intenzitetom. Posljednji u nizu je predsjednik  Aleksandar Vučić koji je otvorio nalog na društvenoj mreži Tik Tok, mreže koja je uglavnom namijenjena mlađoj populaciji.

@jasamaleksandar Ovo je moj pokušaj priprema za doček velikog broja gostiju iz inostranstva za sutrašnji vinski sajam. Ova priprema neće doprineti mojoj fizičkoj kondiciji i izgledu, ali sam srećan, svakako. #jasamaleksandar #WineVisionByOpenBalkan #srbija #WineVision #SerbianVines 🇷🇸 #tiktok ♬ original sound – Ja sam Aleksandar


Ipak samo nekoliko dana kasnije javio se i bivši predsjednik Srbije Boris Tadić koji je rekao kako je on ozbiljan čovjek i profesor i da na mrežama ne treba da se postavljaju snimci na kojima neko peče palačinke.
Vrlo brzo Tadića je demantovao Istok Pavlović, jedan od najuticajnijih blogera u Srbiji, inače internet preduzetnik i profesor na predmetu Internet marketing na Fakultetu za medije i komunikacije.
-Gospodine Tadiću niste razumjeli TiK Tok ni društvene mreže. Društvene mreže služe upravo tome da pečete palačinke na njima, rekao je Pavlović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Istok Pavlovic (@istokp)


Kada je riječ o političarima Srpske jedini koji je istinski razumio značaj i moć društvenih mreža je gradonačelnik Banjaluke i prvi potpredsjednik PDP-a, Draško Stanivuković, koji svoje naloge koristi upravo onako kako i treba. Kada je riječ o Tik Toku, Stanivuković odlično razumije kome je ova mreža namijenjena i na koji način treba da uradi video klipove koji će biti gledani. Veliki broj pratilaca i na ostalim mrežama govori u prilog tome da Stanivuković odlično barata i Fejsbukom i Instagramom i društvenom mrežom X.

@stanivukovicdrasko Поставили смо фотеље удобније од оних директорских.😀 #draskostanivukovic #stanivukovicdrasko #republikasrpska #републикасрпска #бањалука #gradonacelnik #banjaluka #TikTok #like #viral #follow #topvideo #totrending #topvideoonTikTok #toptrendiingvideo #fyp ♬ original sound – Драшко Станивуковић


Ostali političari Srpske prave kardinalne greške, koje ne samo da im ne donose popularnost nego je i umanjuju. Objave su redovno praćene fotografijom vlasnika naloga, bilo da je riječ o izjavljivanju saučešća ili čestitkama, kao i komentarima na aktuelnu situaciju.

Nedavno je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić na svom X nalogu objavila komentar o sukobu Izraela i Palestine, praćen njenom uređenom fotografijom. Neki od korsnika ove društvene mreže ocijenili su ovaj postupak neprimjerenim. Jer Karić tu ni u kom slučaju, nije vijest. Ipak ona nije jedina, to zaista rade i svi ostali iako treba imati u vidu da većina političara ne upravlja direktno profilima na mrežama, nego su to njihovi saradnici, press službe, možda i marketinški eksperti.

Dok brojni političari iz Srpske, BiH i regiona vode ljutu borbu sami sa sobom kako smisliti objave za društvene mreže, Stanivukoviću to na svim platformama odlično polazi za rukom.

Nastavi čitati

Aktuelno