Connect with us

Hronika

ČAJ ZA MRŠAVLJENJE UNOSNA ROBA! U autobusu na liniji Turska – BiH krili ga u toaletu KUTIJE KESICA OVOH NAPITKA

U prethodnih nekoliko dana na graničnim prelazima oduzeto je više od 750 kutija čaja za mršavljenje i 50 bočica sirupa za dobijanje na težini, saopštila je Uprava carina Srbije.
Kako navode pokušaj krijumčarenja čaja za mršavljenje počeo je 11. avgusta kada je kod 58-godišnje putnice, u prtljažniku autobusa koji se vraćao iz Turske, otkriveno 202 kutije čaja koje ona nije prijavila.

Nakon toga, na graničnom prelazu Gradina u utorak, u autobusu koji vozi na redovnoj liniji Turska – BiH, pronađeno je 50 kutija čaja za mršavljenje “Trex Tea” i 50 bočica sirupa za dobijanje na težini ”Sipraktin”, vrijednih više 150.000 dinara, za koje se kao vlasnik prijavio jedan od vozača.

“Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, svih 30 putnika i tri vozača rekli su da sa sobom nose samo lične stvari”, navode iz Uprave carine.

Mađutim, tokom detaljnog pregleda koji je usledio, otkriveno je da su ispod sjedišta, u prtljažniku i u toaletu autobusa skrivene tri velike kese ispunjene čajevima za mršavljenje i sirupima za dobijanje na težini.

Dan ranije na istom graničnom prelazu u kamionu koji je, takođe dolazio iz Turske, otkrivena je tona neprijavljene robe, a među farmerkama, duksevima, trenerkama, majicama i dresovima za koje se sumnja da su kopija poznatih robnih marki, otkriveno je i 500 kutija turskog čaja za mršavljenje ”Trex tea”.

Hronika

HAPŠENJA U BANJALUCI: Pronađena droga, novac, mobilni telefoni

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su četiri osobe iz ovog grada kod kojih su pronašli 246 grama marihuane, 7.080 KM, mobilne telefone i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droge.

U akciji “Kvantum” uhapšeni su R.B, P.P, S.M. i F.J.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci i uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva obavljeni su pretresi na četiri lokacije na području Banjaluke.

Pronađeno je 246 grama marihuane, dvije digitalne vage, mobilni telefoni, 7.080 KM, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Sve mjere preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon komletiranja i dokumentovanja predmeta protiv ovih lica biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Nastavi čitati

Hronika

TRAGIČNO! Tijelo mladića pronađeno u Drinskom jezeru

Beživotno tijelo Drage Tanaskovića pronađeno je u Drinskom jezeru u Ustiprači.

Kako Kliks, saznaje tijelo su pronašli ribari.

Uviđaj je u toku, a više detalja biće poznato naknadno.

Stric Drage Tanaskovića, Radoš Tanasković izjavio je ranije kako ne vjeruje da je riječ o samoubistvu te očekuje da nadležni obave istragu i da se utvrdi kako je nastupila smrt.

Nestanak Drage Tanaskovića, njegov stric Radoš Tanasković prijavio je 28. marta i od tada je trajala potraga za 30-godišnjim pripadnikom Oružanih snaga BIH.

Tanaskovića je policija uhapsila 25. marta zbog navodnog pokušaja iznude. Uhapšen je u Bileći i doveden u PS Foča odakle je pušten 26. marta u večernjim satima, odnosno u 21.05 minuta.

Kamere su zabilježile da se te noći spustio do rijeke ispod mosta u Foči gdje su pronađeni opušci od cigareta.

Nastavi čitati

Hronika

UŽAS U SPLITU! Muškarac prebio dvije žene DOK SU PILE KAFU

Stravično nasilje jutros na splitskoj Rivi.

Prema svjedočenjima sredovječni muškarac, gost kafića, napao je dvije žene koje su sjedile ispred njega.

Napad je uslijedio nakon što je, kako se čini, prisluškivao njihov privatni razgovor, prenosi Dalmatinski portal.

Nakon što je žene udario, muškarac je pokušao pobjeći s mjesta događaja. Međutim, građani koji su bili u blizini priskočili su u pomoć žrtvama, a neki su se odvažili i krenuli za napadačem kako bi ga spriječili u bijegu.

Policija je brzo reagovala i uhapsila napadača. Hitna pomoć je takođe pozvana jer je jedna od napadnutih žena bila povrijeđena i krvarila.

Srpskainfo

Nastavi čitati

Aktuelno