Connect with us

Zanimljivosti

Dnevni horoskop za 16. februar 2023. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših prostora- Ovnu nije dan za zaradu, Bik prijateljski nastrojen, Blizanci angažovani, Rak čuva ideje, Lavu Vodolija smeta, Djevica ne umije da kaže ne, Vaga ima nove ideje, Škorpija balansira emocije, Strijelac čeka kraj dana, Jarac ima pogodan početak, Ribe ima promjene. Ovo je dnevni horoskop za 16. februar 2023 godine.

OVAN
Ako ste planirali da pokrenete novi posao, očekuje vas povoljan dan da se tome i posvetite. Pravite planove za zajedničku budućnost sa voljenom osobom i lijepo vam je kada ste zajedno. Povedite računa o zubima.
BIK

Ukoliko planirate da se bavite nekim važnim poslovnim odlukama, danas vam je pravi dan za to. Želite da uđete u novu vezu i spremni ste da budete malo otvoreniji ka novim emotivnim poznanstvima. Povedite računa o ishrani.
BLIZANCI

Dobićete pomoć oko posla koji ste trebali da završite još prije nekog vremena. Vaša ljubomora bi mogla da vam napravi veće probleme u odnosu sa voljenom osobom. Moguće su česte svađe. Mogući su problem sa nesanicom.

RAK
Veoma je moguće da ćete imati neke poteškoće na poslu danas. Nećete moći sami da riješite sve probleme. Partner pokazuje dosta nestrpljenja i često se svađate. Nije vam lako da pravite kompromise. Povedite računa o bubrezima.
LAV

Bliži vam se unapređenje i spremni ste da preuzmete veće odgovornosti na poslovnom polju. Ohladili ste se od partnera i imate utisak da je došlo vreme da stavite tačku na vašu ljubavnu vezu. Mogući su neki hronični problemi.

DJEVICA
Nemojte da prepuštate svoju sudbinu u tuđe ruke, već se potrudite da donesete nove poslovne odluke. Možete da se nadate zanimljivom poznanstvu sa osobom koja će vam pružiti mnogo pažnje. Redovno provjeravajte krvni pritisak.

VAGA

Moguće je da ćete danas imati neke poteškoće na poslu i da vam neće biti lako da izađete na kraj sa svim pritiscima oko vas. Moguće je da sve češće razmišljate o razvodu i da ste u braku nezadovoljni. Povedite računa o grudima.
ŠKORPIJA

Ukoliko budete pokazali upornost, ostvarićete uspjeh kojem težite na polju posla. Moguće je da trenutno vladaju problemi između vas i osobe do koje vam je stalo. Povedite računa o grlu i sinusima koji su vam osjetljivi.
STRIJELAC

Očekuju vas problematične okolnosti kada je u pitanju posao. Niste sigurni čemu možete da se nadate. Moguće je da vam dolaze trzavice sa partnerom. Ponekad nemate dovoljno energije da tražite rješenja. Osjetljiva štitna žlezda.
JARAC

Povoljan je dan da se posvetite rješavanju poslovnih problema. Imaćete uspjeha i pokazaćete svoju praktičnu stranu. Posvećeni ste svom partneru i osjećate se dobro kada ste pored njega. Vaš odnos ide na bolje. Provjerite dioptriju.

VODOLIJA
Ukoliko planirate putovanje, očekuje vas period u kojem ćete uspjeti da ostvarite dobre rezultate. Vaša emotivna situacija bi mogla da bude komplikovana ako sa voljenom osobom ne budete bili iskreni. Izbjegavajte poroke.

RIBE

Nemojte da očekujete previše kada je u pitanju polje posla jer vam današnji dan nije baš povoljan. Moguće je da ćete sa voljenom osobom imati dosta nesuglasica tokom današnjeg dana. Problemi sa grčevima u mišićima.

Zanimljivosti

Naučnici su otkrili da postoji piće koje bolje hidrira od vode

Iako se voda smatra najzdravijim i ujedno najboljim pićem za hidrataciju, naučnici su dokazali da ipak postoji piće koje više hidrira organizam od vode.

Istraživanje sa škotskog Univerziteta St. Endruz koje je uporedilo reakcije nekoliko različitih pića na hidrataciju. Obična i mineralna voda dobar su izbor, ali prema novim saznanjima mlijeko je ipak bolje.

Prema Ronaldu Mauganu, profesoru na Medicinskom fakultetu St. Endruz i autoru studije jedan od faktora je i količina određenog pića. Takođe, jedan od faktora je i hranjivi sastav pića.

Tako je dokazano da mlijeko hidrira više od obične vode, jer sadrži laktozu, proteine i masti, a taj sastav pomaže usporavanju pražnjenja tečnosti iz želuca.

Osim toga, mlijeko u svom sastavu ima i natrijum koji dovodi do manje proizvodnje urina, prenosi b92.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Nove tvrdnje da Kurt Kobejn nije izvršio samoubistvo, već da je ubijen

Muzičar i frontmen grandž benda ”Nirvana” Kurt Kobejn nije izvršio samoubistvo, već je ubijen, izjavio je danas filmski reditelj i pisac Ijan Halperin, koji je takođe pozvao Kobejnovu udovicu Kortni Lav da ode na poligrafsko ispitivanje i otkloni sumnje da ga je ona ubila.

”Presuda bi trebalo da se promeni sa samoubistva na ubistvo. Sve se ovo oslanja na forenzičke patološke dokaze, nove dokaze koje sam iskopao. Ne optužujem nikoga za ubistvo, ali izazivam Kortni da konačno ode na poligraf. Platiću za to da očistim njeno ime. Ako prođe poligrafsko ispitivanje, zakupiću bilbord na Tajms skveru i na njemu napisati – Kortni Lav je nevina”, rekao je on.

San podsjeća da je Kobejn, koji je inače koristio heroin, pronađen mrtav u stakleniku iznad garaže u svojoj kući u Sijetlu 8. aprila 1994. godine.

U rukama mu je bila puška sačmara, a uprkos tome što je policijska uprava Sijetla smrt proglasila slučajem samoubistva, teorije da je Lav možda igrala ulogu u Kobejnovoj smrti opstale su u svetlu očiglednih neslaganja u dokazima, navodi tabloid.

”U ovoj knjizi zaključujem, policija je hiljadu posto pogrešila i to je bilo ubistvo”, rekao je Halperin.

Ukazao je i na to da je Kobejn razgovarao sa advokatom za razvode.

“Da su se razveli, Lav ne bi dobila ni peni. A on je za Kortni Lav vredeo mnogo više mrtav nego živ. Tu je postojao motiv”, rekao je Haleprin.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Zašto u avionu ne treba da nosite japanke, a uz alkoholno piće obavezno treba da pijete vodu

Zašto u avionu ne treba da nosite japanke, a uz alkoholno piće obavezno treba da pijete vodu

Let modernim putničkim avionima zavisi od „saradnje“ pilota i računara, ali i ponašanje putnika u velikoj mjeri utiče na bezbjednost.

Pojas je obavezan

Osnovni savjet koji ćete dobiti od kabinskog osoblja je da budete vezani prilikom uzletanja i slijetanja, a obavezno prilikom turbulencija. Time se mogu spriječiti povrede.

U kuhinju ne ulazite

To je prostor u kome kabinsko osoblje priprema napitke i hranu za putnike. Tu se nalaze i oštri predmeti i vrela voda za kafu i čaj, a sve to može biti opasno za putnike koji se nestabilno kreću kroz avion tokom leta.

Izbjegavajte japanke na nogama

Japanke se ubrajaju u obuću koja se lako obuva i skida, ali nije stabilna: Preporuka su udobne cipele ili patike u kojima se putnik lako kreće kroz avion, a bezbedne su i u slučajevima opasnosti.

Ako pijete alkohol, pijte i vodu

Ako tokom leta u avionu pijete alkoholna pića, obavezna popijte i čašu vode: Promjena u visini utiče na smanjenje nivoa kiseonika u krvi, što dovodi do dehidratacije, pa se čovek lakše može napiti.

Korišćenje toaleta

Savjet i preporuka je da se prije ukrcavanja u avion obave sve fiziološke potrebe, ako za to postoji mogućnost.

Nastavi čitati

Aktuleno