Connect with us

Politika

“DOKAZ DA SMO POD ŽEŠĆIM SANKCIJAMA”: Vidović OTKRILA šta se dešavalo sa otplatom duga sa Bečke berze

Ministarka finansija RS Zora Vidović otkrila je danas u Narodnoj skupštini RS, u okviru tačke o Konsolidovanom izvršenju budžeta, šta se dešavalo prilikom otpate 336 miliona maraka na ime obveznica koje je Srpska emitovala prije pet godina na Bečkoj berzi.

Ocijenila je da je ono što se dešavalo dokaz da je RS „pod malo žešćim sankcijama, a ne tihim“.

“Mi smo sredstva za Bečke obveznice isplatili pet dana ranije u bečku banku. Dobili smo, u jedan četvrtak, swift da su sredstva primljena, a u ponedjeljak smo iz iste banke obaviješteni da su sredstva vratili jer, zaboga, otkud sad da su došla sredstva sa ‘Nove banke’, a ne ‘Unicredit’. Mi smo imali novac na našem računu toj banci, i poslali smo ih u Beč”, kazala je Vidović.

Objasnila je da je namjera bila da se Republika Srpska dovede u problem s otplatom, ali da je uslijedila organizovana akcija Vlade RS.

“Skenirali smo im licence i potencijal ‘Nove banke’ koja je u to vrijeme imala najviše sredstava i najjača je banka u Republici Srpskoj po obimu poslovanja. Kada su to sve dobili, nisu mogli ništa da kažu nego su naveče javili – ’ok, mogu sredstva da ostanu’. Samo hoću da vam kažem sa kakvim licemjernim stavovima se susrećemo i šta sve moramo preživljavati da bismo normalno i u skladu sa svim zakonskim propisima, izvršili svoje obaveze”, rekla je Vidović.

Ona je podvukla da RS izvršava sve svoje obaveze.

“Isplaćujemo oktobarske račune koji su stigli u trezor. Takođe, isplaćujemo i investicije iz oktobra. Nemamo neizmirenih obaveza i tako ćemo nastaviti do kraja godine”, istakla je.

Politika

TRIVIĆ POTVRDILA SIMBIOZU! Đajić i Šobot joj favoriti, reklamirala ih na BN TELEVIZIJI “ZA SVE PARE”

Kad smo pomislili da smo sve vidjeli i čuli, pojavila se Trivićeva na BN-u po nalogu svog partnera Đajića da u javnosti pokuša opravdati neodbranjivo, zastrašujuće snimke dva doktora nakon kojih se svaki pacijent boji prići UKC-u.

Naime, Trivićeva je izjavila da ima neka istraživanja prema kojem je Šobot u anketama ispred Draška Stanivukovića, iako svi banjalučani dobro znaju da je potpuno anoniman i da je ovakva izjava najsličnija vicu. Međutim, tu se ne zaustavlja, nego tvrdi da je ona ispred obojice, što je zaista nonsens jer znamo da je preletačkim i nedosljednim potezima izgubila većinu glasača koji su joj prije vjerovali. Ipak, povjerenje u nju najviše od svega uzdrmala je činjenica da troši basnoslovne iznose novca nepoznatog porijekla i da to nikako ne mogu biti čista posla. Još je gore jer se stalno predstavlja kao svetica, a djela govore da je daleko od toga.
Biće ovo vrelo ljeto, sudeći po tome da kandidati poput Trivićeve ne biraju izjave ni sredstva da dođu do cilja, potpuno zaboravljajući da zvuče potpuno neuvjerljivo i da je pretjerivanje u neistinama samo još jedan dodatni razlog za nepovjerenje.

Nastavi čitati

Politika

KOSTADIN SE PONOVO DOKOPAO POZICIJE! Imenovan za v.d. direktora Turističke organizacije RS

Kostadin Vasić imenovan je za vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Turistička organizacija Republike Srpske, te će tako na toj poziciji zamijeniti Miodraga Lončarevića.

Naime, Vlada Srpske donijela je Rješenje o razrješenju Lončarevića sa ove funkcije zbog isteka perioda na koji je imenovan, a koji je bio vršilac dužnosti ove organizacije.
Vasić je imenovan na period od dva mjeseca, pišu Nezavisne novine.

On je ranije bio i direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Nastavi čitati

Politika

DODIK ČESTITAO SPASOVDAN i krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Spasovdan – krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka vjernicima, sveštenstvu, građanima i gradskom rukovodstvu, izrazivši uvjerenje da će, kao i do sada, uz podršku institucija Srpske, nastaviti putem stvaranja što kvalitetnijeg života u Banjaluci.

Dodik je u čestitki poželio da praznični dani budu ispunjeni radošću, mirom i ljubavlju i da Banjaluka nastavi da se razvija i napreduje u svim aspektima života.

On je naveo da je krsna slava prekrasna prilika da se objedine kao zajednica i podsjete na važnosti vjerske i kulturne tradicije.

-Proslava ovog velikog pravoslavnog praznika i sabornost naroda nas podsjeća na vrijednosti milosrđa, ljubavi i nade, i to su vrijednosti koje obogaćuju naše živote – navodi se u čestitki.

Nastavi čitati

Aktuelno