Connect with us

Region

“DRŽI ME, DA GA NE UDARIM” Atmosfera u Skupštini Srbije opet na ivici incidenta (VIDEO)

Da li će poslanici Narodne stranke i SNS ubuduće dobijati podršku, opomene, ili možda batine, šaljivo je pitanje koje javnost postavlja nakon još jednog u nizu incidenata u Narodnoj skupštini.
Za razliku od prošlog puta kada je u “glavnoj ulozi” bi potpredsjednik Narodne stranke Borislav Novaković, juče je ona je pripala sekretaru Narodne stranke Stefanu Jovanoviću, ali je epilog komešanja bio isti sve se završilo na unošenjima u lice, prijetnjama i po kojom uvredom.

Do najnovijeg incidenta u parlamentu došlo je, opet, nakon govora potpresjednika Narodne stranke Miroslava Aleksića, kada je krenulo međusobno dobacivanje između narodnjaka i naprednjaka.

U jednom trenutku se na snimku vidi kako Jovanović, dok još sjedi u poslaničkoj klupi, upućuje psovke poslaničkom klubu naprednjaka, prenosi Blic.
Predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić zatražio od poslanika Narodne stranke da dozvole ministru saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goranu Vesiću da govori.
– Sve sam čuo kad ste vikali s klupa i sada i prethodni put. Sve sam čuo, nema potrebe da ponavljate. Čuo sam i vas Novakoviću, i Parlić i Cakića mnogo puta do sada, na to se žalio i Kozma… I opet vas čujem i nema nikakve potrebe da vičete. Kada budete imali pravo na riječ po prijavi, možete da govorite šta god hoćete. I nema potrebe da dobacujete, nikakve potrebe nema – rekao je Orlić prije nego što je ponovo pokušao da da riječ Vesiću.

Međutim, nakon toga Jovanović je ustao iz poslaničke klupe i krenuo ka poslanicima naprednjaka uz povike: “Šta je bilo?”.

Za njim su krenuli i Aleksić i Novaković, dok se ispred poslaničkog kluba naprednjaka okupilo više predstavnika SNS, pa je počeo opšti metež, unošonje u lice i blago guranje.
Orlić je uporno pozivao “zaraćene poslanike” da se vrate odmah na mjesto, ali su ga oni ignorisali, zbog čega je određena i pauza.

Nije nova praksa
Podsjećanja radi, sličan incident se u Skupštini Srbije dogodio i prije nešto više od dvije nedjelje, u kome su opet u “glavnim ulogama” bili Narodna stranka i SNS.
Tada je poslanik Narodne stranke Borislav Novaković na sličan način pokušao da se razračuna sa šefom poslaničkog klupa naprednjaka Milenkom Jovanovim.

I tada, kao i sada, u parteru je napravljena gužva, ali osim pretnji, prozivki i uvreda, nije bilo fizičkog obračuna.

Region

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE “Prosječna plata će biti 1.400 EVRA”

Naše obećanje je da će prosječna plata biti 1.400 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Srbija mora da nastavi da se razvija. Lako možemo da se vratimo u ono doba kad nam dinar nije bio stabilan, vreme zakatančenih fabrika, vreme otpuštanja, vreme potpuno uništene privrede, nižih penzija” ispričao je Vučić, prenosi B92.net.

Predsjednik Srbije je naglasio da su razvoj Srbije i primanja građana veoma važne stvari.

“Naše je obećanje da će nam prosečna plata plata biti 1.400 evra, penzije 600 evra, minimalac preko 650 evra. To su velike i važne stvari” rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Region

DRAMATIČNO U BEOGRADU! U više škola i nekoliko institucija DOJAVE o postavljenoj bombi

U više škola i nekim institucijama u Beogradu jutros su upućene dojave o postavljenoj bombi, saznaje Tanjug.
Policija je na tim lokacijama i u toku su provere tvrdnji o postavljenim bombama.

Nastavi čitati

Region

BIA DOBILA NOVOG DIREKTORA! Umjesto Vulina u fotelju sjeda Tomislav Radovanović

Bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora BezbJednosno-informativne agencije (BIA), saznaje “Tanjug” u strukturama bezbjednosti.

Tomislav Radovanović je ranije bio načelnik službe za specijalne metode Uprave kriminalističke policije (UKP), a početkom godine je prešao u Bezbjednosno-informativnu agenciju.

Javnosti je postao poznat nakon što je 2021. godine govorio da je u MUP-u postojala paralelna struktura koja je prisluškivala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Donedavno se na mjestu direktora Bije nalazio Aleksandar Vulin, koji je 3. novembra ove godine podnio ostavku.

Nastavi čitati

Aktuelno