Connect with us

Politika

GRADONAČELNIK KATEGORIČAN “Direktor ZIBL-a ne može više da vrši tu funkciju”

Građani Banjaluke mogu biti mirni jer će sva zastarjela dugovanja za komunalnu naknadu u Banjaluci biti otpisana, a po sadašnjim dugovanjima niko neće biti tužen, izjavio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Stanivuković je gostujući u Јutarnjem programu RTRS naglasio da je odluka Zavoda za izgradnju Banjaluka o slanju opomena za plaćanje komunalnih naknada, bez navođenja datuma dugovanja, samoinicijativna.

– Kao prvi čovjek Grada najoštrije osuđujem ovo što je urađeno bez mog znanja. Žao mi je što je sve ovo uzenimirilo naše građane, te želim da im poručim da ne moraju da plaćaju dug za koji je nastupila apsolutna zastara – dodao je gradonačelnik.

Stanivuković je naglasio da će se onim građanima koji su izmirili dug, a koji je dio zastare, voditi to kao pretplata za buduće račune komunalne naknade.

– S obzirom da je ZIBL radio mimo moje saglasnosti, njegov direktor ne može više da vrši tu funkciju jer se takve odluke ne mogu se donositi bez saglasnosti sa gradonačelnikom – ističe Stanivuković.

Što se tiče Akvane, on je naglasio da je riješeno pitanje radnika ovog preduzeća i da će biti plaćeni svi porezi i doprinosi, kao i da će im biti riješeno zdravstveno osiguranje.

– Akvana je sada stabilno preduzeće, plate su redovne i plaćaju se svi porezi. Srporni akumulirani dug od 1,2 miliona marka su napravili direktori iz prethodnih mandata. Poreska uprava je predložila reprogram duga, ali je paradoks da su protiv uvrštavanja ove tačke na dnevni red bili odbornici SNSD-a – kazao je on i zahvalio se svim ostalim odbornicima koji su pokazali volju da se ovaj problem riješi.

Stanivuković je istakao da pitanje zdravstvenog osiguranja radnika Akvane nije političko već životno pitanje, i da bi odbornici morali da imaju empatije za ovakve probleme.

– Јedino je bitno da radnici imaju zdravstveno osiguranje. Njihovi problemi moraju biti na prvom mjestu bez obzira iz koje partije dolazi direktor preduzeća – zaključio je Stanivuković.

Politika

TRIVIĆ POTVRDILA SIMBIOZU! Đajić i Šobot joj favoriti, reklamirala ih na BN TELEVIZIJI “ZA SVE PARE”

Kad smo pomislili da smo sve vidjeli i čuli, pojavila se Trivićeva na BN-u po nalogu svog partnera Đajića da u javnosti pokuša opravdati neodbranjivo, zastrašujuće snimke dva doktora nakon kojih se svaki pacijent boji prići UKC-u.

Naime, Trivićeva je izjavila da ima neka istraživanja prema kojem je Šobot u anketama ispred Draška Stanivukovića, iako svi banjalučani dobro znaju da je potpuno anoniman i da je ovakva izjava najsličnija vicu. Međutim, tu se ne zaustavlja, nego tvrdi da je ona ispred obojice, što je zaista nonsens jer znamo da je preletačkim i nedosljednim potezima izgubila većinu glasača koji su joj prije vjerovali. Ipak, povjerenje u nju najviše od svega uzdrmala je činjenica da troši basnoslovne iznose novca nepoznatog porijekla i da to nikako ne mogu biti čista posla. Još je gore jer se stalno predstavlja kao svetica, a djela govore da je daleko od toga.
Biće ovo vrelo ljeto, sudeći po tome da kandidati poput Trivićeve ne biraju izjave ni sredstva da dođu do cilja, potpuno zaboravljajući da zvuče potpuno neuvjerljivo i da je pretjerivanje u neistinama samo još jedan dodatni razlog za nepovjerenje.

Nastavi čitati

Politika

KOSTADIN SE PONOVO DOKOPAO POZICIJE! Imenovan za v.d. direktora Turističke organizacije RS

Kostadin Vasić imenovan je za vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Turistička organizacija Republike Srpske, te će tako na toj poziciji zamijeniti Miodraga Lončarevića.

Naime, Vlada Srpske donijela je Rješenje o razrješenju Lončarevića sa ove funkcije zbog isteka perioda na koji je imenovan, a koji je bio vršilac dužnosti ove organizacije.
Vasić je imenovan na period od dva mjeseca, pišu Nezavisne novine.

On je ranije bio i direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Nastavi čitati

Politika

DODIK ČESTITAO SPASOVDAN i krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Spasovdan – krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka vjernicima, sveštenstvu, građanima i gradskom rukovodstvu, izrazivši uvjerenje da će, kao i do sada, uz podršku institucija Srpske, nastaviti putem stvaranja što kvalitetnijeg života u Banjaluci.

Dodik je u čestitki poželio da praznični dani budu ispunjeni radošću, mirom i ljubavlju i da Banjaluka nastavi da se razvija i napreduje u svim aspektima života.

On je naveo da je krsna slava prekrasna prilika da se objedine kao zajednica i podsjete na važnosti vjerske i kulturne tradicije.

-Proslava ovog velikog pravoslavnog praznika i sabornost naroda nas podsjeća na vrijednosti milosrđa, ljubavi i nade, i to su vrijednosti koje obogaćuju naše živote – navodi se u čestitki.

Nastavi čitati

Aktuelno