Connect with us

Banjaluka

INCIDENT U BANJALUČKOM AUTOBUSU: Putnica podnijela prijavu protiv „Autoprevoza“

Nakon kontrole gradske autobuske linije 13A (Centar-Zalužani) u Banjaluci kada su kontrolori utvrdili nepravilnost, odnosno neispravnu mjesečnu kartu jedne mlade putnice, Banjalučanka koja se zatekla tu sa istom mjesečnom kartom kazala je da je podnijela prijavu nadležnima protiv ” Autoprevoza”.
Kako je ispričala, ona se zatekla na istom mjestu u isto vrijeme, te je imala istovjetnu kartu kao i mlada djevojka kojoj su kontrolori naložili da izađe. Radi se naime, prema riječima ove gospođe o mjesečnoj karti 13A koja se odnosi na prvu zonu.
– U četvrtak ujutro u sedam časova nas pet ili šest, zajedno sa nekoliko djece smo čekali autobus. Na vratima autobusa su nas zatekla dva kontrolora. Iako su nam dali da uđemo u autobus, vozač nije htio da krene sa vožnjom jer su kontrolori tvrdili da su naše mjesečne karte neispravne – kazala je ova gospođa.

Dalje objašnjava, da je pri ulasku u autobus pokazala svoju mjesečnu kartu, a kontrolor joj je rekao da sa tom kartom ne može ući u autobus, iako, kako ona kaže, sa istom mjesečnom kartom putuje istim autobusom, istom linijom, sa iste stanice već 11 godina.

Naime, kako je objasnila, radi se o mjesečnoj karti 13A koja se odnosi na prvu zonu. Prema njenim riječima istu mjesečnu kartu je imala i mlada djevojka kojoj je u kontroli u četvrtak ujutro ista oduzeta od strane kontrolora.
– Kada smo sjeli u autobus kontrolori su počeli da se svađaju sa putnicima i nisu htjeli da krenu sa stanice dok putnici koji imaju mjesečnu kartu za prvu zonu ne izađu van – kazala je ona, naglasivši da su mislili na njih par čije karte su se odnosile na prvu zonu.

Nakon ovoga, gospođa je izašla iz autobusa i zaputila se direktno u Gradsku upravu, te kako kaže, svoj slučaj prepričala nadležnom gradskom saobraćajnom inspektoru.

Kako dodaje iznijela mu je njoj poznate činjenice, te mu je pokazala njenu kartu koja se odnosi na 13A prvu zonu.

– Pitala sam ga da li ja mogu da putujem na toj liniji s ovom mjesečnom kartom koju imam. On mi je rekao da sa svojom mjesečnom kartom za prvu zonu mogu da putujem do deset kilometara, što znači da mogu da uđem na bilo koju stanici pod uslovom da ne putujem preko 10 kilometara – kazala je ona.

Kako dodaje, predmet je formiran, a gospođa je, kako kaže podnijela prijavu.

Jednoj mladoj djevojci su u četvtak jutro kontrolori ustanovili da ima neispravnu kartu, potom čega su je pokušali udaljiti iz autobusa.

Kako je kazala gospođa s kojom smo razgovarali, a koja se zatekla tu kao očevidac, djevojci su oteli mjesečnu kartu, te su zajedno sa istim autobusom otišli u sjedište autoprevoza u Lazarevu.

– Njoj su u autobusu oduzeli kartu, onda su tim autobusu otišli u Lazarevo gdje je sjedište autoprevoza. Nakon toga su ušli u sljedeći autobus i krenuli prema centru da mlada djevojka plati doplatu karte. Ona je otišla s njima da to uradi – kazala je ova gospođa, još jednom naglasivši da su ona i mlada djevojka imale istu mjesečnu kartu, odnosno kartu koja se odnosila na liniju 13A prvu zonu.

Prema njenim riječima, sve ovo joj je stvorilo zabunu.

– Izgleda da različito tumače pravila. Prevoznici tvrde da je stanica na drugoj zoni te zbog toga moramo imati mjesečnu kartu za drugu zonu da uđemo. Dok je meni saobraćajni inspektor rekao da sa mojom mjesečnom kartom mogu ući u bilo koju stanicu, nezavisno od zone, pod uslovom da se vozim do 10 kilometara – ističe ona.

Dejan Milić, direktor GS „Auto-prevoz“ kaže da se u ovom slučaju nije radilo o incidentu nego o redovnoj kontroli.

– Putnik je dužan da u ovom slučaju plati kartu ili kaznu. S obzirom da djevojka nije htjela ništa od navedenog, morala je napustiti autobus – kazao je Milić.

Kako objašnjava, kada uđete u autobus, od tačke A do tačke B morate imati kartu koja je za tu relaciju. Ako nemate kartu za relaciju radi se o neispravnoj karti.

– Na svakoj karti koju kupite na poleđine piše da ukoliko je koristite ili zlouptrebljavate, u slučaju kontrole, ista vam može na licu mjesta biti oduzeta i biće vam naplaćena kazna – ističe on.

Kaže da je sve rađeno u skladu sa propisima i po ugovoru sa gradom i Zakonom o komunalnim djelatnostima.

(Nezavisne)

Banjaluka

GRADONAČELNIK KOD MAJSTOROVIĆA U MELINI! “Gradimo vodovodni sistem vrijednosti više od 2.5 miliona KM”

-Uz čašicu razgovora sumirali smo sve do sad urađeno, a utvrdili smo i prioritete koje ćemo rješavati u budućem vremenskom periodu.
Za ovaj dio našeg grada uradili smo i radimo zaista mnogo!
Gradimo vodovodni sistem vrijednosti više od 2.5 miliona KM, obnavljamo lokalne puteve, izgradili smo dječije igralište, obnovili fasadu škole, izgradili javnu rasvjetu, a kroz projekat Urbanih tržnica podstičemo lokalne poljoprivredne proizvođače na rast i razvoj, napisao je gradonačelnik Banjaluke na društvenoj mreži X.

Nastavi čitati

Banjaluka

KONCERT BALKAN EKSPRESA 15. decembra u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 15. decembra biće održan koncert BALKAN EXPRESS UNPLUGGED.

-Ovaj koncert, članovi kultnog banjalučkog rok benda smatraju i svojevrsnim jubilejom, kada su u pitanju koncerti u našoj ustanovi, jer je prošlo 15 godina od njihovog prvog unplugged koncerta u Banskom dvoru – saopštili su iz Banskog dvora.

Svoj prvi akustični koncert “Balkan Express” je održao 2008. godine u Koncertnoj dvorani Banskog dvora zajedno sa gudačkim kvartetom banjalučke Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

-Njihova muzika je poput duše grada koji predstavljaju – iskrena i s dozom neobuzdanosti. Gitare se prepliću u moćnim rifovima, dok vokal benda nosi priču koja dira duboko u srce. Njihovi tekstovi su kao prozri kroz koje gledamo životnu stvarnost, sa refrenima koji će ostati urezani u pamćenje kao himne jedne generacije – navedeno je u saopštenju.

BALKAN EXPRESS čine: Saša Nikić (vokal), Momir Nikić (gitara), Aleksandar Vlajsavljević (bas gitara), Stefan Nikić (klavijature) i Dejan Trkulja (bubanj).

Gosti na koncertu će biti “Palladio String Quartet“, solo sopran Lidija Pajić, vokal Sanja Zelić, vokal Tea Čolić i Strahinja Nikić (gitara).

Besplatne pozivnice za koncert mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora svakim radnim danom, osim vikendom, u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Nastavi čitati

Banjaluka

VELIKI INTERES za učešće u prvoj Skupštini građana!

Građani koji su zaprimili pozivno pismo za učešće na prvoj Skupštini građana, prijaviti se mogu najkasnije do 14. decembra u skladu sa uputstvom koje je priloženo uz pozivno pismo.

Naime, u okviru projekta „Inoviranje demokratskog učešća na lokalnom nivou u Bosni i Hercegovini“, koji Grad Banja Luka realizuje u saradnji sa Savjetom Evrope u proteklom periodu pozivna pisama dostavljena su na ukupno 5.000 nasumično odabranih adresa.

Do sada je više stotina građana iskazalo interesovanje da postanu članovi prve Skupštine građana u našem gradu i na taj način diskutuju o važnim društvenim temama, te učestvuju u izradi preporuka koje će odražavati potrebe i interese svih građana naše zajednice.

Inače, Skupštinu građana će činiti 35 učesnika, a prvo zasjedanje na temu „Preduzetništvo i mladi“ trebalo bi da bude održano u frebruaru naredne godine.

Cilj je da se kroz ovu važnu temu otvore nove perspektive i razmotre ideje koje će doprinijeti unapređenju preduzetništva u našem gradu.

Nastavi čitati

Aktuelno