Connect with us

Politika

“Izetbegović je prvi put bio iskren, javno rekao da su istrijebili Srbe iz Sarajeva”

Predsjedvajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić ocijenila je da se predsjednik SDA Bakir Izetbegović, u izjavi u vezi sa formiranjem Kluba srpskog naroda u Domu naroda Federacije BiH (FBiH), bez stida diči progonom Srba iz Sarajeva i FBiH.

“Bakir Izetbegović je po prvi put bio iskren, pa javno rekao da su istrijebili Srbe iz Sarajeva, a kako bi zadovoljili međunarodnu zajednicu, obezbijedili su konvertite koji se samo izjašnjavaju da su Srbi”, rekla je Srni Vulićeva.

Ona je istakla da je jasno da budućnosti u BiH nema sve dok se sije mržnja i narodi, poput srpskog i hrvatskog, majorizuju.

“Povrijeđen zbog lošeg izbornog rezultata, Izetbegović u očaju ide iz lošeg u lošiji potez i dovodi nas na put `što više Izetbegovića, to manje BiH`”, rekla je Vulićeva.

Ona je napomenula da je isključivo stvar političkog korpusa u FBiH ko će i šta biti u tom entitetu.

“Nas se to ne tiče. FBiH stagnira po mnogim pitanjima u odnosu na Republiku Srpsku baš iz razloga što nisu imali karakterne vođe već poslušnike međunarodne zajednice”, dodala je Vulićeva.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je, govoreći o formiranju vlasti u FBiH, uz ocjenu da je SDA nezaobilazan faktor, izjavio da je najmanji i najmanje zahtjevan za osvajanje srpski klub delegata jer Srba u Federaciji ima 30 puta manje nego Bošnjaka, ali da taj dio kontroliše SDP.

Politika

Stanivuković čestitao Petroviću: VAŽNA POBJEDA ZA JEDINSTVENU OPOZICIJU U SRPSKOJ

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uputio je čestitke gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću koji je na referendumu u nedjelju  potvrdio povjerenje koje mu ukazuju njegovi sugrađani.

Stanivuković je naglasio da je ovo važna pobjeda za Bijeljinu i jedinstvenu opoziciju u Republici Srpskoj.

– Čestitam gradonačelniku Ljubiši Petroviću na istrajnoj bori i ponovnoj pobjedi u Bijeljini. Neka je sa srećom – zaključio je Stavinuković.

 

Nastavi čitati

Politika

Preliminarni rezultati referenduma u Bijeljini: Koliko je birača glasalo ZA, a koliko PROTIV

Prema prvim preliminarnim rezultatima referenduma za opoziv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića glasalo je 14.954 birača, a protiv 32.294, izjavila je Srni predsjednik Komisije za provođenje opoziva Dijana Savić Božić.

Ona je dodala da je bilo ukupno 47.248 važećih glasačkih listića.

Pravo glasa na referednumu imalo je 112.000 birača.

Referendum u Bijeljini je prvi koji je održan u skladu sa novim Pravilnikom o sprovođenju opoziva koji je krajem prošle godine donesen u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Potvrdu rezultata daje Repubička izborna komisija.

Opoziv gradonačelnika, koji je iz SDS-a, pokrenulo je 25 odbornika Skupštine grada 8. februara, a podržala ga je široka Narodna koalicija “Pokrenimo Bijeljinu”, predvođena SNSD-om.

Nastavi čitati

Politika

Milovanović: Volju naroda treba poštovati

Miroslav Milovanović, šef Štaba koalicije za opoziv bijeljinskog gradonačelnika, rekao je, nakon što opoziv nije uspio, da treba poštovati to kako su se građani izjasnili na referendumu, piše InfoBijeljina.

Iz SNSD-a su se zahvalili svih aktivistima i članovima SNSD-a koji su bili u ovom procesu.

“Logično i normalno je u politici da budemo poraženi, građani su se na referendumu izjasnili i to treba poštovati. Građani Bijeljine su rekli to što su rekli. Zahvaljujemo se svima koji su glasali za opoziv i protiv opoziva”, rekao je Milovanović.

Podsjećamo, u Bijeljini je danas održan referendum na kojem su se građani izjasnili protiv opoziva gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Nastavi čitati

Aktuleno