Connect with us

Banjaluka

Koncert grupe “Lexington bend” SUTRA OD 20.00 ČASOVA u dvorani “Borik”, Stanivuković poručio: Cijeli mart je MJESEC ŽENA

Grad Banja Luka svim sugrađanima i posjetiocima povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, poklanja koncert grupe „Leksington bend“, koji će biti održan sutra u dvorani „Borik“, od 20.00 časova, kada će kao predgrupa nastupiti pjevač Stefan Sretenović.

-Želimo da spojimo ugodno sa korisnim i da radimo nešto što je značajno. Tako sutra svim damama, njihovim partnerima i naravnom svima onima koji su zainteresovani, od 20.00 časova Grad Banja Luka poklanja koncert „Leksington benda“, koji će biti održan u dvorani Borik. Pozivam vas da nam se pridružite od 20.00 časova u dvorani Borik. Ovo je koncert za sve uzraste i sve generacija – poručio je gradonačelnik, dodavši da je ovo jedna lijepa tradicija koju Grad Banja Luka nastavlja.

Za ovaj događaj su pripremljena i brojna iznenađenja za sve dame.

Dodatno, gradonačelnik je poručio kako je ideja Grada da se pokaže i dokaže  kako Dan žena nije samo 8. mart i jedna ruža koju taj dan poklonite.

-Borba za prava žena je vijekovna borba, pa čak i u današnje vrijeme. Uvijek imate određene izazove sa kojima treba da se suočavate. Mi smo zbog toga i odlučili da afirmišemo sve one žene, sve one priče koje su zaista obilježile na samo Banja Luku, nego su se čule i mnogo dalje od našeg grada. Grad Banja Luka u okviru kampanje „Za život žena“ ima sjajnu ljudsku, prijateljsku saradnju sa mnogim udruženjima. Sarađujemo sa Fondacijom „Uduržene žene“, te smo odlučili da umjesto ruža od njih otkupimo broševe koje one prave – kazao je on.

Poručio je kako se gradska administracija u sklopu kampanje „Za život žena“ fokusira na sve žene, sa naglaskom na one žene koje su primjer u društvu.

-One su dokaz kako se kroz brojne životne izazove može kretati, kako iz svih izazova možete da izađete još snažnije i kako vaša priča može da bude motivacija drugima. Stoga, cijeli ovaj mjesec se fokusiramo isključivo na prava žena, na njihove priče u želji da pošaljemo što snažnije poruke – rekao je gradonačelnik.

Banjaluka

BEZBJEDNIJI SAOBRAĆAJ Osvijetljeni pješački prelazi u više ulica u Banjaluci

U cilju podizanja nivoa bezbjednosti učesnika u saobraćaju u ulicama Đede Kecmanović, Jovana Rašković, Nikole Pašić, Gundulićeva i Bulevar vojvode Stepe Stepanović u Banjaluci, osvijetljeni su pješački prelazi.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve napominju da ovim ulaganjem Banjaluka potvrđuje opredijeljenost ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu na području grada, a sve kako bi bezbjednost učesnika u saobraćaju, a samim tim i bezbjednost saobraćaja bili podignuti na viši nivo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nastavi čitati

Banjaluka

Vučević nakon sastanka sa Stanivukovićem: Naš narod će sve izazove prebroditi slogom i jedinstvom

Srdačan razgovor sa dragim prijateljem, gradonačelnikom Banja Luke Draškom Stanivukovićem.

Rekao je ovo predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević nakon satanka gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

“Sve izazove koji stoje pred Srbijom i Srpskom, naš narod će prebroditi slogom i jedinstvom”, poručio je Vučević.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ nakon važnog sastanka: Sa VUČEVIĆEM se često konsultujem oko važnih tema

Sa Milošem Vučevićem, predsjednikom Vlade Srbije često razgovaram i konsultujem se oko važnih političkih i svih drugih tema za naš narod i naše zemlje.

Rekao je ovo nakon satanka gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

“Naravno, neizostavna tema je i Banja Luka, njen razvoj i aktuelna dešavanja u njoj. Napredak svakog našeg grada sa ove strane Drine, posebno Banje Luke, uvijek izaziva radost i zadovoljstvo kod predsjednika Vlade koji je od ove godine i počasni građanin našeg grada”, poručio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno