Connect with us

Banjaluka

Koncert grupe “Lexington bend” SUTRA OD 20.00 ČASOVA u dvorani “Borik”, Stanivuković poručio: Cijeli mart je MJESEC ŽENA

Grad Banja Luka svim sugrađanima i posjetiocima povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, poklanja koncert grupe „Leksington bend“, koji će biti održan sutra u dvorani „Borik“, od 20.00 časova, kada će kao predgrupa nastupiti pjevač Stefan Sretenović.

-Želimo da spojimo ugodno sa korisnim i da radimo nešto što je značajno. Tako sutra svim damama, njihovim partnerima i naravnom svima onima koji su zainteresovani, od 20.00 časova Grad Banja Luka poklanja koncert „Leksington benda“, koji će biti održan u dvorani Borik. Pozivam vas da nam se pridružite od 20.00 časova u dvorani Borik. Ovo je koncert za sve uzraste i sve generacija – poručio je gradonačelnik, dodavši da je ovo jedna lijepa tradicija koju Grad Banja Luka nastavlja.

Za ovaj događaj su pripremljena i brojna iznenađenja za sve dame.

Dodatno, gradonačelnik je poručio kako je ideja Grada da se pokaže i dokaže  kako Dan žena nije samo 8. mart i jedna ruža koju taj dan poklonite.

-Borba za prava žena je vijekovna borba, pa čak i u današnje vrijeme. Uvijek imate određene izazove sa kojima treba da se suočavate. Mi smo zbog toga i odlučili da afirmišemo sve one žene, sve one priče koje su zaista obilježile na samo Banja Luku, nego su se čule i mnogo dalje od našeg grada. Grad Banja Luka u okviru kampanje „Za život žena“ ima sjajnu ljudsku, prijateljsku saradnju sa mnogim udruženjima. Sarađujemo sa Fondacijom „Uduržene žene“, te smo odlučili da umjesto ruža od njih otkupimo broševe koje one prave – kazao je on.

Poručio je kako se gradska administracija u sklopu kampanje „Za život žena“ fokusira na sve žene, sa naglaskom na one žene koje su primjer u društvu.

-One su dokaz kako se kroz brojne životne izazove može kretati, kako iz svih izazova možete da izađete još snažnije i kako vaša priča može da bude motivacija drugima. Stoga, cijeli ovaj mjesec se fokusiramo isključivo na prava žena, na njihove priče u želji da pošaljemo što snažnije poruke – rekao je gradonačelnik.

Banjaluka

Direktor “Autoprevoza”: Otvoreni smo za dogovor sa gradom, ali hoćemo dio prihoda od parkinga

“Autoprevoz” je spreman na saradnju sa Gradskom upravom Banjaluke u vidu podjele prihoda od Kraševog parkinga kod Stare autobuske stanice, rekao je Sladomir Đurić, direktor “Autoprevoza”.

Prema njegovim riječima, “Autoprevoz” je spreman na dogovor, u smislu da navedena imovina i dalje ima funkciju parkinga.

“Spremni smo da se nastave dosadašnje aktivnosti, jer grad nema mnogo parking mjesta, ali uz dogovor ili potpisan ugovor sa Gradom da ‘Autoprevoz’ kao vlasnik nekretnine ima dio prihoda od naplaćivanja parkinga”, pojasnio je Đurić za “Nezavisne novine”.

Dodaje da za sada nemaju druge planove, te ne žele napraviti problem građanima.

“Spor ‘Autoprevoza’ i Gradske uprave je okončan, i nakon 18 godina pravosnažno je presuđeno u korist ‘Autoprevoza'”, rekao je on, te dodao da su po pravosnažnoj presudi tražili da uđu u posjed imovine koja je “Autoprevozova”.

“Više nije sporno čije je zemljište. Pokušavali smo da na normalan način završimo ovu priču i na osnovu presude da uđemo u posjed, ali nismo imali  razumijevanje Gradske uprave, te smo se zbog toga morali odlučiti na sudsko izvršenje”, naveo je Đurić.

Dodaje da sve rade po zakonu i ulaze u svoju imovinu.

“Mi ništa ne otimamo kako oni govore, neću ni ja dozvoliti da se otima”, kazao je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

Aerodromi RS: Otkazan let za Dortmund

 Sa aerodroma u Mahovljanima danas je otkazan samo let za Dortmund u Njemačkoj, potvrđeno je za „Glas Srpske“ u „Aerodromima Republike Srpske“.

Planiranim redom letenja danas saobraća kompanija „Viz er“ na relacijama Štokholm, Basel, Dortmund, dok „Rajan er“ saobraća ka Berlinu i Memingenu, a avioni „Er Srbije“ ka Beogradu.

–  Za danas je otkazan let Dortmund – Banjaluka – Dortmund. Ostali letovi saobraćaju redovno  – kazali su Glasu Srpske“ u Aerodromima RS na pitanje da li su zbog jednodnevnog štrajka na aerodromima u Njemačkoj otkazani i letovi iz Mahovljana ka toj zemlji.

Autobuski, željeznički i avio saobraćaj širom Njemačke danas je paralisan, zbog najvećeg štrajka u toj zemlji u prethodnih nekoliko decenija, kojim su pogođeni milioni putnika.

Dva najveća njemačka aerodroma, u Minhenu i Frankfurtu, obustavila su sve letove, dok je željeznički operater “Dojče ban” otkazao sve međugradske željezničke usluge.

Er Srbija je danas obavila letove do Berlina i Diseldorfa, dok su zbog štrajka u Njemačkoj, najvećeg u posljednje tri decenije polasci do Frankfurta, Štutgarta i Nirnberga odloženi za sutra.

(Glas Srpske)

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ KATEGORIČAN: Nećemo dozvoliti OTIMANJE gradske imovine

Otimanje gradske imovine zakazano za 13. april je nešto što ova administracija neće dozvoliti. Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, komentarišući Zaključak Okružnog privrednog suda u Banjoj Luci u vezi sa prinudnim izvršenjem predaje zemljišta na lokaciji Stare autobuske stanice preduzeću „Autoprevoz a.d. Banja Luka.

– Sporne pravne radnje, nemar nekadašnjih opštinskih službi koje nisu na vrijeme rješavale imovinsko-pravne odnose u periodu premještanja stare i izgradnje nove autobuske stanice, ali najviše od svega, očigledno korumpiran Ustavni sud BiH koji je, poništio presude Višeg privrednog i Vrhovnog suda Republike Srpske, donesene u korist Grada Banjaluka, doveli su nas pred svršen čin: oduzimanje gradske imovine – istakao je Stanivuković.

 
On je rekao da, iako je gradska administracija u ovom trenutku ograničena pravnim lijekovima, to ne znači da će Grad Banja Luka odustati od pravne borve za svoju imovinu.

– Već smo preduzeli radnje kojim ćemo pravno osporiti sve dosada vođene procese. Pregovarati možemo, ako procijenimo da nam to daje prostor da izađemo iz trenutno gubitničke pozicije i sačuvamo maksimum onog što nam kao Gradu pripada.Na ucjene, međutim, ne pristajemo, a ovo izvršenje jeste vid pritiska i ucjene i zato se ne može i neće desiti – zaključio je on.

Nastavi čitati

Aktuleno