Connect with us

Banjaluka

KUVALJA RASPLAKAO NACIJU “Ja sam kao dijete razvedenih roditelja, STANIVUKOVIĆ NE DA PARE za problem koji je već riješen” (FOTO. VIDEO)

Direktor Tehničke škole u Banjaluci Vladimir Kuvalja zakukao je u programu RTRS-a kako gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković neće da mu pomogne i da se osjeća kao dijete razvedenih rodutelja. Iako je pare za krov dobio od Vlade Republike Srpske, Kuvalja se i dalje drži mračne priče o Stanivukoviću po nalogu “nove mu slike na zidu” Vlade Đajića.

Nakon što je tvrdio da mu škola čiji je direktor prokišnjava zabrinuti Kuvanja je spakovao kofere i otišao put Rusije odakle se veselo smiješio sa Instagrama, a onda javnost na društvenim mrežama od tamo informisao da je dobio tražena sredstva za renoviranje krova od Vlade Republike Srpske.

Sada nakon hvalospjeva Miloradu Dodiku, Kuvalja kaže da se osjeća kao dijete razvedenih roditelja.

-Imamo Vladu RS koja nas podržava i koji nas kontaktiraju svakodnevno i imamo grad sa kojim nismo uspjeli, kaže Kuvalja. Mi smo pozvali gradinačelnika na naše proslave, jel, kako ti i ide, ipak je gradonačelnik Banjaluke. On nam nije dao novac za krov, i zamislite sad da smo istjerali na ulicu 400 učenika zbog nekih 80, 90 ili 100 hiljada maraka, u dahu je izgovorio Kuvalja ispustivši činjenicu da su Vlada i resorno Ministarstvo adresa za riješavanje ovakvih problema.

Preletač Kuvalja nema blam da laže i izvrće činjenice jer što ne prođe kod jednog šefa, proći će kod drugog, a kod Đajić prolazi sve!

 

Iako je još u maju ove godine javno zahvaljivao Drašku Stanivukoviću, te se trudio da mu se približi na sve moguće načine (jer je navikao da se okreće kao suncokret) Kuvalja je ponovo pljunuo na sve iza čega je juče stajao.

– Kada sam došao na mjesto direktora nisam čekao pomoć grada i institucija već sam uz pomoć prijatelja i privrednika odlučio da pokrenem školu sa mrtve tačke. Kao dugogodišnjem profesoru bilo mi je jasno da ću sa timom ljudi, mojih kolega, imati pune ruke posla, ali smo bili odlučni i već sada kada se okrenemo iza sebe imamo šta da vidimo. Za deset mjeseci uspjeli smo da skupimo oko 340.000 KM donacija, naravno ne u novcu, već u opremi, te radovima na obnovi infrastrukture. Putem projekta resornog ministarstva uspjeli smo da obnovimo i kabinete – rekao je prije mjesec dana Kuvalja.

Podsjećamo pored hodanja po Rusiji o trošku države Kuvalja voli da obilazi i Đajićeve kotlićijade, a za koji dinar i da kaže sve što smisli veliki um Vlade Đajića.

Od Kuvalje ipak teško šta može da nas iznenadi imajući u vidu da mu nije strana “prodaja vjere za večeru” te da je naprasno napustio SPS zbog pogađate, nove funkcije. Vlada Republike Srpske tada je imenovala Gorana Bobara za v.d direktora Javne ustanove “Srednjoškolski dom” u Banjaluci, koji je na tom mjestu zamijenio Vladimira Kuvalju iz SPS nakon čega je Kuvalja napustio Selaka i prešao u SNSD te dobio utješnu nagradu u vidu mjesta direktora Tehničke škole u Banjaluci.

Danas Kuvalja “služi” Đajiću za potkusurivanje sa aktuelnom gradskom vlašću dok mu iznad glave u kancelariji visi Dodikova slika.

 

 

Banjaluka

IZLOŽBE U ČAST kralja Petra Prvog Karađorđevića u BANJALUCI I BEOGRADU

U Muzeju Republike Srpske otvorena je izložba slika „Kralj Petar Prvi“ francuskog slikara Luja Valda Barbija povodom 180 godina od rođenja kralja Petra Prvog Karađorđevića Oslobodioca.

U isto vrijeme u Narodnom muzeju Srbije u Beogradu svečano je predstavljena slika “Ustanak Petra Mrkonjića“ Spiridona Špire Bocarića, prvog upravnika Muzeja Republike Srpske, koji je osnovan kao Muzej Vrbaske banovine. Ova slika „Ustanak Petra Mrkonjića“, krasi prostorije Gradske uprave Grada Banje Luke i po završetku izložbe u Beogradu biće ponovo postavljena u Gradsku upravu.

Sinoćnjem svečanom otvaranju izložbe u Muzeju Republike Srpske u ime Grada Banja Luka prisustvovala je šef Odsjeka za kulturu, socijalnu zaštitu, udruženja građana i vjerske zajednice Nevena Blagojević – Podrić, koja je izrazila zadovoljstvo što je prisustvovala jednom tako značajnom događaju.

Izložbe su pripremljene u saradnji dvije krovne muzejske ustanove u Republici Srpskoj i Republici Srbiji i dogovorene kao dio kulturne saradnje na Svesrpskom saboru održanom u Beogradu.

-Izložbe postavljene u oba grada svakako će doprinijeti jačanju veza između Republike Srpske i Republike Srbije – kazala je Blagojević – Podrić.

Naime, izložbe u Muzeju Republike Srpske u Banjoj Luci i u Beogradu u Narodnom muzeju Srbije biće otvorene do 28. jula.

Nastavi čitati

Banjaluka

SASTANAK STANIVUKOVIĆA I VUČEVIĆA propraćen brojnim POZITIVNIM REAKCIJAMA građana Srbije i Srpske

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković razgovarao je juče sa predsjednikom Vlade Srbije Milošem Vučevićem o važnim političkim temama za narod, ali i o neizostavnim temama Banjaluke, njenog razvoja i aktuelnih dešavanja u najvećem gradu Srpske.

Nakon sastanka Stanivukovića i Vučevića nizale su se brojne pozitivne reakcije građana Srbije i Srpske, pa su tako neki od njih poručili da je Stanivuković veliki prijatelj Srbije, dok su drugi poručivali da je ovaj sastanak primjer kako Srbi sa obje strane Drine treba da funkcionišu i sarađuju.

Podsjećamo nakon ovog sastanka gradonačelnik Banjaluke je još jednom naglasio da je predsjednik Vlade počasni građanin najvećeg grada Srpske.

“Napredak svakog našeg grada sa ove strane Drine, posebno Banjaluke, uvijek izaziva radost i zadovoljstvo kod predsjednika Vlade koji je od ove godine i počasni građanin našeg grada”, naglasio je Stanivuković.

U nastavku teksta pogledajte neke od reakcije korisnika društvenih mreža na održani sastanak:

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ DOŠAO NA POZIV GRAĐANA: Mještani Borika se bore protiv izmjena regulacionih planova

Nekoliko stanara naselja Borik okuplja se ovih dana kako bi iskazali nezadovoljstvo planiranim izmjenama regulacionog plana, koji u njihovom naselju predviđa nove zgrade.

Oni su u pomoć pozvali i gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića, koji je večaras otišao i razgovarao sa nekoliko okupljenih mještana u ovom naselju.

Kako kažu prisutni, u toku u otvoreni razgovori, a mještanima je već laknulo jer su naišli na razmijevanje gradonačelnika.

Nastavi čitati

Aktuelno