Connect with us

Banjaluka

KUVALJA RASPLAKAO NACIJU “Ja sam kao dijete razvedenih roditelja, STANIVUKOVIĆ NE DA PARE za problem koji je već riješen” (FOTO. VIDEO)

Direktor Tehničke škole u Banjaluci Vladimir Kuvalja zakukao je u programu RTRS-a kako gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković neće da mu pomogne i da se osjeća kao dijete razvedenih rodutelja. Iako je pare za krov dobio od Vlade Republike Srpske, Kuvalja se i dalje drži mračne priče o Stanivukoviću po nalogu “nove mu slike na zidu” Vlade Đajića.

Nakon što je tvrdio da mu škola čiji je direktor prokišnjava zabrinuti Kuvanja je spakovao kofere i otišao put Rusije odakle se veselo smiješio sa Instagrama, a onda javnost na društvenim mrežama od tamo informisao da je dobio tražena sredstva za renoviranje krova od Vlade Republike Srpske.

Sada nakon hvalospjeva Miloradu Dodiku, Kuvalja kaže da se osjeća kao dijete razvedenih roditelja.

-Imamo Vladu RS koja nas podržava i koji nas kontaktiraju svakodnevno i imamo grad sa kojim nismo uspjeli, kaže Kuvalja. Mi smo pozvali gradinačelnika na naše proslave, jel, kako ti i ide, ipak je gradonačelnik Banjaluke. On nam nije dao novac za krov, i zamislite sad da smo istjerali na ulicu 400 učenika zbog nekih 80, 90 ili 100 hiljada maraka, u dahu je izgovorio Kuvalja ispustivši činjenicu da su Vlada i resorno Ministarstvo adresa za riješavanje ovakvih problema.

Preletač Kuvalja nema blam da laže i izvrće činjenice jer što ne prođe kod jednog šefa, proći će kod drugog, a kod Đajić prolazi sve!

 

Iako je još u maju ove godine javno zahvaljivao Drašku Stanivukoviću, te se trudio da mu se približi na sve moguće načine (jer je navikao da se okreće kao suncokret) Kuvalja je ponovo pljunuo na sve iza čega je juče stajao.

– Kada sam došao na mjesto direktora nisam čekao pomoć grada i institucija već sam uz pomoć prijatelja i privrednika odlučio da pokrenem školu sa mrtve tačke. Kao dugogodišnjem profesoru bilo mi je jasno da ću sa timom ljudi, mojih kolega, imati pune ruke posla, ali smo bili odlučni i već sada kada se okrenemo iza sebe imamo šta da vidimo. Za deset mjeseci uspjeli smo da skupimo oko 340.000 KM donacija, naravno ne u novcu, već u opremi, te radovima na obnovi infrastrukture. Putem projekta resornog ministarstva uspjeli smo da obnovimo i kabinete – rekao je prije mjesec dana Kuvalja.

Podsjećamo pored hodanja po Rusiji o trošku države Kuvalja voli da obilazi i Đajićeve kotlićijade, a za koji dinar i da kaže sve što smisli veliki um Vlade Đajića.

Od Kuvalje ipak teško šta može da nas iznenadi imajući u vidu da mu nije strana “prodaja vjere za večeru” te da je naprasno napustio SPS zbog pogađate, nove funkcije. Vlada Republike Srpske tada je imenovala Gorana Bobara za v.d direktora Javne ustanove “Srednjoškolski dom” u Banjaluci, koji je na tom mjestu zamijenio Vladimira Kuvalju iz SPS nakon čega je Kuvalja napustio Selaka i prešao u SNSD te dobio utješnu nagradu u vidu mjesta direktora Tehničke škole u Banjaluci.

Danas Kuvalja “služi” Đajiću za potkusurivanje sa aktuelnom gradskom vlašću dok mu iznad glave u kancelariji visi Dodikova slika.

 

 

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ POZVAO ODBORNIKE I PARTIJE na solidarnost i RAZUMIJEVANJE prema svim građanima koji zavise od REBALANSA BUDŽETA!

FOTO:Grad Banjaluka

-Važno je da svaki odbornik i sve parlamentarne političke stranke u Skupštini grada Banja Luka pokažu odgovornost prema radnicima Doma zdravlja i njihovim ličnim primanjima, građanima koji uživaju povoljniji javni prevoz zahvaljujući subvencijama, roditeljima koji plaćaju privatne vrtiće po povoljnijim cijenama, takođe zahvaljujući subvencijama i svim ostalim socijalnim davanjima čije isplate čekaju usvajanje rebalansa budžeta, napisao je gradonačelnik Banjaluke na svojim društvenim mrežama.
On je dodao da ovim putem jasno i nedvosmisleno iskazuje razumijevanje prema svim gradskim ustanovama i institucijama kojima su potrebna dodatna novčana sredstva kako bi tekuću kalendarsku godinu uspješno okončali.
-Pripremili smo sva zakonska rješenja koja su realna i treba da dobiju podršku Skupštine Grada, a ujedno, dali smo mogućnost svim političkim subjektima koji participiraju u Skupštini da iznesu svoje prijedloge i projekte koji će biti uvršteni u Nacrt budžeta.
Od većine stranaka smo dobili konstruktivne i realne prijedloge, a i dalje se čeka SNSD!
Zato smo sutra za 13.00 časova zakazali novi, drugi po redu, konsultativni sastanak oko budžeta Grada za narednu godinu. Još jednom, pozivam sve odbornike da pokažu odgovornost prema funkciji za koju su izabrani od strane naroda kao i na odgovornost prema našem gradu i da ovu godinu završimo uspješno, kaže Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

NASTAVITI PUT DOBRE SARADNJE: Gradonačelnik uputio čestitku novoimenovanom BANJALUČKOM BISKUPU monsinjoru Željku Majiću

Gradonačelnik Draško Stanivuković uputio je čestitke monsinjoru Željku Majiću povodom izbora na mjesto biskupa banjalučkog.

U čestitki se između ostalog kaže:

-Uvjeren da ćete Banjalučkom biskupijom upravljati na najbolji način, te da ćete nastaviti put dobre saradnje koji je započeo Vaš prethodnik monsinjor g. Franjo Komarica, upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom izbora na mjesto biskupa banjalučkog.

Neka Vam Bog tokom vašeg službovanja podari zdravlja, plemenitosti i mudrosti kako bi svojim djelovanjem u srca vaših vjernika uvijek unosili blagost i radost.

U nadi da ćemo uvijek graditi mostove razumijevanja i solidarnosti među svim građanima Banje Luke, te da ćemo zajedničkim radom doprinositi miru, jačanju tolerancije, međusobnog uvažavanja, te izgradnji ljepše i svjetlije budućnosti za sve nas, kao i da će dobra saradnja Grada Banje Luke i Banjalučke biskupije biti nastavljena, srdačno vas pozdravljam.

Podsjećamo, nakon što je poglavar Katoličke crkve papa Franjo prihvatio odreknuće od pastoralnog vođstva Banjalučke biskupije biskupa Franje Komarice zbog navršene dobne granice, Apostolska nuncijatura dostavila je saopštenje o imenovanju novog banjalučkog biskupa mons. Željka Majića, koji je prethodno službovao kao sveštenik Mostarsko-duvanjske biskupije.

Nastavi čitati

Banjaluka

DRINIĆ NESEBIČNOM DONACIJOM OBRADOVAO PENZIONERE! Pozivam sve poslanike na humanost

Članovi Mjesnog udruženja penzionera u Zalužanima rado dane provode družeći se uz kaficu, poneku ljutu, igrajući karte, šah i ostale društvene igre. Kažu da im to pričinjava zadovoljstvo, a vole i kada se okupe i zajedno gledaju i komentarišu sportske manifastacije. Međutim, problem je bio što do sada nisu imali adekvatan televizor, a koji im je kao donaciju uručio narodni poslanik Nebojša Drinić.

– Sada smo zahvaljujući narodnom poslaniku Nebojši Driniću dobili nov televizor što mu se, u ime svih penzionera od srca zahvaljujem. Mi sa njim imamo dobre odnose, on nas često obilazi. Dovoljno je kada dođe ovdje i počasti nas pićem, to uvažavamo. Pozivamo i druge koji su raspoloženi da dođu i da nam se pridruže, svaka nam donacija i pomoć, pa čak i kava u određeno vrijeme dobro dođe, rekao je Radoslav Vuleta, predsjednik Mjesnog udruženja penzionera Zalužani.

Foto: Miloš Dragičević/Srpskacafe

Nebojša Drinić još jednom je pokazao humanost. Kaže da je prepoznao potrebe građana gdje je obilazio terene i u komunikacijii sa ljudima saznao šta im je trenutno najpotrebnije.

– Spletom okolnosti sam naišao ovdje u Gradsko udruženje penzionera u Zalužanima, gdje sam se družio sa njima u prostorijama i pitao sam ih šta im je to najpotrebnije, rekli su da je to televizor. Kada sam pogledao kako je to mali televizor, i za one koji su mladi i dobro vide, i jako je nazahvalan za gledanje, a njima je to mjesto gdje se okupljaju, igraju šah, da se druže, kartaju se, da gledaju utakmice kada naša reprezentacija igra. Prvo sam mislio da se šale da im je potreban televizor, ali onda sam vidio da je ta potreba opravdana i odlučio sam da, pošto svaki mjesec od poslaničke naknade pomognem onima kojima je pomoć najpotrebnija, ovaj put to bude Udruženje penzionera u Zalužanima, istakao je Nebojša Drinić, poslanik PDP – a u NSRS.

Foto: Miloš Dragičević/Srpskacafe

Dodao je da će nastaviti sa pomoći onima kojima to bude trebalo, ali i da ovim gestom želi da da pozitivan primjer da i drugi narodni poslanici i odbornici u svojim Mjesnim zajednicama nešto urade i pomognu, pogotovo sada u vrijeme praznika.

– Trebamo praštati, trebamo se voljeti. Treba biti pozitivan i treba pomoći svakome kome možete da pomognete, naglasio je Drinić.

Foto: Miloš Dragičević/Srpskacafe

Ova vrsta pomoći Mjesnom udruženju penzionera u Zalužanima, koje broji veliki broj članova, kažu, uveliko je značila, pogotovo uzimajući u obzir činjenicu da redovno organizuju brojne aktivnosti, druženja i koje je jedno od rijetkih Udruženja penzionera koje se može pohvaliti raznim izletima po povoljnim cijenama, a od sada i novim televizorom na kojem će zajedno uz dobro druženje pratiti omiljene sadržaje.

Nastavi čitati

Aktuelno