Connect with us

Politika

MIHALJICA “Lažno promovisanje patriotizma od strane MLADIH SNSD-a, Dodik je naše TABLICE LIČNO UKINUO”

– Ovih dana SNSD ponovo, po ko zna koji put, lažno promoviše registarske tablice i pasoš Republike Srpske. Možda mladi SNSD, kojima je dodijeljenja uloga promotera, to ne znaju, ali ima nas koji znamo i nismo zaboravili da je Republika Srpska imala svoje tablice i pasoš, ali samo do dolaska Milorada Dodika na vlast, uz podršku NATO snaga.
Ovo je rekao poslanik PDP u Narodnoj skuštini Republike Srpske Milanko Mihajilica, ističući da je Republika Srpska upravo zahvaljujući Dodiku i njegovim tadašnjim partnerima ostala bez registarskih tablica i pasoša.

– SNSD danas, sa ovim na kartonu odštampanim tablicama i pasošima, izgleda žalosno i tragikomično. Oni misle da će im tako još jednom proći njihov lažni patriotizam, ali zaboravljaju da ima nas koji se sjećamo i koji smo tu da podsjetimo narod Republike Srpske da su oni to ukinuli – rekao je Mihajilica.
Podsjeća i da su svojevremeno ukinuli i platni promet sa Srbijom, odnosno tadašnjom SRJ i da je dinar bio zvanična valuta u Republici Srpskoj, ali i na, kako kaže, još žalosniju činjenicu, a to je da je Republika Srpska ostala bez svog grba, grba Nemanjića, te da je danas u upotrebi amblem, kao i himne Bože pravde, odmah nakon što je SNSD preuzeo vlast 2006. godine.

– Vlada Republike Srpske na čijem čelu je bio Milorad Dodik, provela je odluku Ustavnog suda BiH po kojoj je Srpska ostala bez nacionalnih i državnih obilježja. Više puta je najavljivao da će tražiti da nam se vrate grb i himna, što naravno nikad nije učinio, kao što ni, pored brojnih obećanja i zaključaka, nikada nije ni pokušao da vrati Vojsku Republike Srpske, odbranu, VSTS, carine… Istina je samo jedna: Republika Srpska je bez grba, himne, registarskih tablica i pasoša ostala uz saglasnost SNSD i vlada na čijem čelu je bio Milorad Dodik. To su istorijske činjenice koje svojim performansima, niti lažima svog lidera, SNSD nikada neće oprati – poručio je Mihajilica.

(BN)

Politika

ŠMIT O SASTANKU DODIKA I PUTINA! “Vezani ste za EU, ovo isključuje saradnju sa državama koje su pod sankcijama”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Kazanju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

O tom sastanku oglasio se Kristijan Šmit, kojeg institucije Republike Srpske ne priznaju za visokog predstavnika.

Iz OHR povodom Dodikovog sastanka sa Putinom je rečeno da se “BiH obavezala da slijedi bezbjednosne i spoljnopolitičke smjernice EU”, kao zemlja kandidatkinja za članstvo u Evropskoj uniji. Ovo isključuje saradnju sa državama koje su pod sankcijama, kao i lične sastanke sa šefovima tih država – poručili su iz OHR.

Tokom sastanka je Dodik, između ostalog, rekao kako potvrđuje dobre odnose koje Republika Srpska gaji prema Rusiji i njenom predsjedniku Vladimiru Putinu, piše Avaz.

– Ono što mi radimo u sadašnjim okolnostima, odbijamo bilo kakvu mogućnost da se pridružimo sankcijama Zapada prema Rusiji – poručio je Dodik.

Avaz

Nastavi čitati

Politika

MILIČEVIĆ OŠTRO PORUČIO! “Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, A DANAS KLEVEĆE OPOZICIJU PUTINU”

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Miličević komentarisao je sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

“Dodik je prevazišao sam sebe u svom nedoličnom i nedržavničkom ponašanju. Ne mogu da se ne sjetim da je Dodik na isti način OHR-u nekada klevetao SDS, baš kao što je danas klevetao opoziciju predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, iznoseći najobičnije laži”, rekao je Miličević.

Istakao je da predsjednik RS, po Ustavu Republike Srpske predstavlja jedinstvo građana i da nikada neće govoriti ružno o svojim građanima.

“Pogotovo, nikada neće lagati i iznositi neistine, zarad sitnog ličnog interesa”, rekao je Miličević.

Predsjednik SDS-a uputio je Dodiku nekoliko pitanja.

“Ko je prihvatio NATO-ov Program reformi i aktivirao Akcioni plan za članstvo u NATO-u? Ko gazi zaključke Narodne skupštine koji se odnose na Ustavni sud BiH i odlazak stranih sudija? Ko je dogovorio novu pravosudnu instancu na nivou BiH – Apelacioni sud BiH? Ko je usvojio sedam evropskih zakona i pripremio još tri, bez Zakona o Ustavnom sudu BiH? Ko je u finansijsku dubiozu doveo brojna javna preduzeća?”, kazao je Miličević.

Dodatno ga je upitao čiji prijatelji i porodice su stekli desetine i stotine miliona, dok je narod sve siromašniji.

“Ko mrskim zapadnjacima nudi rudnike litijuma i želi uništiti najplodniji dio Republike Srpske? Ko je srozao i do posrnuća doveo sve segmente društva? Ko je odgovoran jer je u Republici Srpskoj svaki dan sve manje stanovnika? Da li je ovo uradila opozicija ili on?”, upitao je Miličević, prenosi Fena.

Nastavi čitati

Politika

Putin uručio Dodiku Orden ALEKSANDRA NEVSKOG

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručio je danas u Kazanju Orden Aleksandra Nevskog predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Dodik je odlikovan za veliki doprinos razvijanju saradnje Rusije i BiH i jačanju partnerstva sa Republikom Srpskom.

“Za veliki doprinos razvoju saradnje Rusije i BiH, jačanju partnerstva sa Republikom Srpskom, odlikovati ordenom Aleksandra Nevskog Milorada Dodika – predsjednika Republike Srpske”, navodi se u ukazu koji je ranije potpisao ruski šef države.

Nastavi čitati

Aktuelno