Connect with us

Gradovi

Najmlađi Kotorvarošani u akciji pomoći svojoj sugrađanki

Najmlađi Kotorvarošani odlučili su da pomognu svojoj sugrađanki Sari Nedić tako što prodaju ručno rađene narukvice.

Naime, kako je na društvenim mrežama objavio jedan Kotorvarošanin nekoliko mališana iz naselja Bregovi ručno prave narkovice, te ih prodaju po cijeni od 1 KM kako bi pomogli Sari da pobijedi u ovoj borbi.

“Djeca iz Lamele 11, naselje Bregovi prave ručne radove i prodaju u cilju prikupljanja finansijskih sredstava za liječenje Sare Nedić. Nalaze se ispred Lamele 11, svi koji su voljni da na ovaj način podrže akciju neka dođu do njih i kupe”, stoji u objavi.

Sari je dijagnostifikovna rijetka bolest i za liječenje potrebna su velika finansijska sredstva, koja porodica nije u mogućnosti samostalno da obezbijedi, a ona se već duži vremenski period nalazi se na bolničkom liječenju, prenose Nezavisne.

Gradovi

BUDUĆNOST OBEĆAVA U Trebinju sve više prvačića

Na području Trebinja u novu školsku godinu kreće veći broj prvačića nego prethodnih godina, a prema najavama iz gradskih vrtića i predškolskih ustanova, ta brojka će biti veća i u narednim godinama.

Ovo je zaključeno na sastanku gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića sa direktorima osnovnih škola u ovom gradu, organizovanom u Gradskoj upravi povodom početka školske godine, gdje je zauzet jedinstven stav da se i u budućem vremenu taj trend treba zadržati pružanjem različitih benefita projektima školstva i porodice.

“U Osnovnu školu ‘Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški’ kreće 70 prvačića, ali imaju u najavi i još nekoliko učenika – povratnika iz inostranstva, u školu ‘Jovan Jovanović Zmaj’ kreće 122 prvačića u centralnu i još 12 učenika u područna odjeljenja, a u ‘Vuk Karadžić’ kreće 88 učenika u centralnu i pet novih malih đaka u područno odjeljenje”, pojašnjava Milorad Nadaždin, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola istočne Hercegovine.

To je, prema statistici, jedno novo odjeljenje u sve tri trebinjske osnovne škole, što nije zanemariv broj, pogotovo kada se zna da su povećanja evidentirana i u seoskim školama, na šta uveliko utiču i benefiti koje pruža lokalna zajednica za ovu djecu.

“Osim benefita koje lokalna zajednica pruža djeci iz ruralnih sredina, konstantno se poboljšavaju uslovi i u gradskim školama, pa je prošle godine u Osnovnoj školi ‘Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški’ preko gradskog projekta otvorena stomatološka ambulanta u saradnji sa Ambasadom Poljske, a u najavi je izgradnja lifta u školi ‘Vuk Karadžić’, dok u infrastrukturnom smislu nije izostala ni škola ‘Jovan Jovanović Zmaj’ gdje su ranije realizovani mnogi projekti na poboljšanju uslova rada”, kazao je Nadaždin, napominjući da se susreo i sa predstavnicima Policijske uprave Trebinje, čiji će pripadnici voditi računa o dodatnoj bezbjednosti djece u školama.

Ćurić je još jednom ponovio da u gradu nema učenika koji će krenuti u novu školsku godinu a da mu neće biti obezbijeđen kompletan školski i udžbenički pribor.

Nastavi čitati

Gradovi

NEVRIJEME U MOSTARU NAPRAVILO HAOS: Grom udario u kuću, oborena stabla i grane

Tokom olujnog nevremena u Mostaru grom je udario u porodičnu kuću u mjestu Polog i izazvao požar u kojem nije bilo povrijeđenih, rekli su Srni iz mostarske Profesionalne vatrogasne jedinice koja je nakon nevremena imala devet intervencija.

“Oko 20.00 časova grom je udario u porodičnu kuću u Pologu kod Mostara, nije bilo povrijeđenih, a požar smo stavili pod kontrolu”, naveli su iz Vatrogasne jedinice.

Ostale intervencije bile u vezi sa oborenim stablima i granama koje su na određenim dionicama blokirale puteve. Posljednja intervencija bila je noćas oko 2.00 časa na uklanjanju oborenih stabala u blizini pravoslavne crkve.

Iz Vatrogasne jedinice su naveli da tokom dana očekuju nove prijave o šteti nastaloj usljed nevremena.

Olujno nevrijeme praćeno grmljavinom sinoć je oko 20.00 časova zahvatilo područje Mostara, ali i veći dio Hercegovine. U Mostaru je u kratkom periodu pala velika količina kiše, a zabilježen je i veliki broj udara gromova.

(Srna)

Nastavi čitati

Gradovi

Šteta od olujnog nevremena u Bijeljini gotovo dva miliona KM

Foto: InfoBijeljina

Šteta koju su poljoprivrednici u Semberiji pretrpjeli u olujnom nevremenu u julu procijenjena je na gotovo dva miliona KM, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.

Od toga je 1,8 miliona KM štete na plastenicima, a preostalih 200.000 KM na voćnjacima i kukuruzu.

Sreten Vučković iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu kaže da je podneseno 580 zahtjeva za procjenu i nadoknadu štete, od toga se 502 prijave odnose na oštećene plastenike, 56 na olujom oštećena polja kukuruza i 22 na voćnjake.

Nakon što je 19. jula Bijeljinu pogodilo olujno nevrijeme sa udarima vjetra koji su prelazili 100 kilometara na čas, proglašeno je stanje elementarne nepogode i formirane četiri komisije koje su obišle sve lokacije na kojima je prijavljena šteta na poljoprivrednim površinama.

Još tri komisije za procjenu štete na više od 260 prijavljenih individualnih i kolektivnih objekata sutra završavaju svoj posao.

NEZAVISNE

Nastavi čitati
Uncategorized2 tjedna ago

ĐAJIĆ BEZ SRAMA “DOBAR SAM S KRIMINALCIMA, sve koji se nisu učlanili u SNSD-a ODMAH SMIJENITI jer su zauzeli mjesta članovima partije” (FOTO, VIDEO)

Horoskop2 tjedna ago

DNEVNI HOROSKOP: Vodolijama danas potreban odmor, Ribe očekuju novi izazovi

Uncategorized4 dana ago

MAJA DRAGOJEVIĆ “DEMOLIRALA” ĐAJIĆA! “Živite li vi u Hjustonu, pa mi nemamo LIJEKOVA, POSTELJINE, a kod Vas pacijenti SKAČU KROZ PROZORE” (VIDEO)

Uncategorized2 tjedna ago

PROPAST BANJALUČKOG SNSD-a! KIKO I ĆURLA PREUZELI KORMILO! Presuđeni kriminalac i drugi koji “ne zna ko je” NOSE ĐAJIĆEVE SKUTE NA PUTU U AMBIS!

Banjaluka2 tjedna ago

GRAĐANI OGORČENI ĐAJIĆEVIM “DERNEKOM” PLJUŠTE PRIJETNJE! ” Stari pedofil, treba da se STIDI ZEMLJE KOJOM HODA, pacijenti mu umiru od sepse, A ON SLAVI”

Banjaluka1 dan ago

STANIVUKOVIĆ ISPISUJE ZLATNA SLOVA U ISTORIJI BANJALUKE! Kružni tok i VELIČANSTVENI PARK kod Ekvatora oduševili građane (FOTO, VIDEO)

Banjaluka2 tjedna ago

ĐAJIĆ SLAGAO UČESNIKE KOTLIĆIJADE! Umjesto po 200 KM dobili po 3 KG MESA! “Dao bih vam, AL NE SMIJEM OD PORESKE”

Uncategorized2 dana ago

KAD MAČKE NEMA MIŠEVI KOLO VODE! Ninković juče VRŠLJAO po kancelarijama GU i uznemiravao radnice, obrušio se i na TRUDNICU!

Banjaluka6 dana ago

STANIVUKOVIĆ KOD PORODICE NOVAKOVIĆ! “Ima bližih pa neće da dođu, A TI SI DOŠAO” Emotivan susret o kojem će se pričati (FOTO, VIDEO)

Uncategorized5 dana ago

“PUKLA TIKVA” U SNSD PRIJEDOR! Kabić iznio teške optužbe “VRH lokalne partije VRŠI PRITISAK U CILJU MOJE SMJENE, danas ću upoznati DODIKA SA SVIM DEŠAVANJIMA”

Aktuleno