Connect with us

Gradovi

Psi lutalice zaklali četvoro jarića

Srna

Psi lutalice u štali Gojane Mandić u bratunačkom naselju Repovac zaklali su četvoro jarića i povrijedili dvije koze, koje su nakon veterinarske intervencije spasene.

 

Gojanin suprug Nebojša rekao je Srni da su se psi lutalice protekle noći provukli ispod temelja i ušli u štalu.

“Koze i jararad su bili zatvoreni u štali i psi su se uvukli i poklali ih”, kaže Nebojša.

On se nada da će stručna komisija procijeniti pričinjenu štetu i da će biti namiren bar dio.

NEZAVISNE

Gradovi

BUDUĆNOST OBEĆAVA U Trebinju sve više prvačića

Na području Trebinja u novu školsku godinu kreće veći broj prvačića nego prethodnih godina, a prema najavama iz gradskih vrtića i predškolskih ustanova, ta brojka će biti veća i u narednim godinama.

Ovo je zaključeno na sastanku gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića sa direktorima osnovnih škola u ovom gradu, organizovanom u Gradskoj upravi povodom početka školske godine, gdje je zauzet jedinstven stav da se i u budućem vremenu taj trend treba zadržati pružanjem različitih benefita projektima školstva i porodice.

“U Osnovnu školu ‘Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški’ kreće 70 prvačića, ali imaju u najavi i još nekoliko učenika – povratnika iz inostranstva, u školu ‘Jovan Jovanović Zmaj’ kreće 122 prvačića u centralnu i još 12 učenika u područna odjeljenja, a u ‘Vuk Karadžić’ kreće 88 učenika u centralnu i pet novih malih đaka u područno odjeljenje”, pojašnjava Milorad Nadaždin, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola istočne Hercegovine.

To je, prema statistici, jedno novo odjeljenje u sve tri trebinjske osnovne škole, što nije zanemariv broj, pogotovo kada se zna da su povećanja evidentirana i u seoskim školama, na šta uveliko utiču i benefiti koje pruža lokalna zajednica za ovu djecu.

“Osim benefita koje lokalna zajednica pruža djeci iz ruralnih sredina, konstantno se poboljšavaju uslovi i u gradskim školama, pa je prošle godine u Osnovnoj školi ‘Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški’ preko gradskog projekta otvorena stomatološka ambulanta u saradnji sa Ambasadom Poljske, a u najavi je izgradnja lifta u školi ‘Vuk Karadžić’, dok u infrastrukturnom smislu nije izostala ni škola ‘Jovan Jovanović Zmaj’ gdje su ranije realizovani mnogi projekti na poboljšanju uslova rada”, kazao je Nadaždin, napominjući da se susreo i sa predstavnicima Policijske uprave Trebinje, čiji će pripadnici voditi računa o dodatnoj bezbjednosti djece u školama.

Ćurić je još jednom ponovio da u gradu nema učenika koji će krenuti u novu školsku godinu a da mu neće biti obezbijeđen kompletan školski i udžbenički pribor.

Nastavi čitati

Gradovi

NEVRIJEME U MOSTARU NAPRAVILO HAOS: Grom udario u kuću, oborena stabla i grane

Tokom olujnog nevremena u Mostaru grom je udario u porodičnu kuću u mjestu Polog i izazvao požar u kojem nije bilo povrijeđenih, rekli su Srni iz mostarske Profesionalne vatrogasne jedinice koja je nakon nevremena imala devet intervencija.

“Oko 20.00 časova grom je udario u porodičnu kuću u Pologu kod Mostara, nije bilo povrijeđenih, a požar smo stavili pod kontrolu”, naveli su iz Vatrogasne jedinice.

Ostale intervencije bile u vezi sa oborenim stablima i granama koje su na određenim dionicama blokirale puteve. Posljednja intervencija bila je noćas oko 2.00 časa na uklanjanju oborenih stabala u blizini pravoslavne crkve.

Iz Vatrogasne jedinice su naveli da tokom dana očekuju nove prijave o šteti nastaloj usljed nevremena.

Olujno nevrijeme praćeno grmljavinom sinoć je oko 20.00 časova zahvatilo područje Mostara, ali i veći dio Hercegovine. U Mostaru je u kratkom periodu pala velika količina kiše, a zabilježen je i veliki broj udara gromova.

(Srna)

Nastavi čitati

Gradovi

Šteta od olujnog nevremena u Bijeljini gotovo dva miliona KM

Foto: InfoBijeljina

Šteta koju su poljoprivrednici u Semberiji pretrpjeli u olujnom nevremenu u julu procijenjena je na gotovo dva miliona KM, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.

Od toga je 1,8 miliona KM štete na plastenicima, a preostalih 200.000 KM na voćnjacima i kukuruzu.

Sreten Vučković iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu kaže da je podneseno 580 zahtjeva za procjenu i nadoknadu štete, od toga se 502 prijave odnose na oštećene plastenike, 56 na olujom oštećena polja kukuruza i 22 na voćnjake.

Nakon što je 19. jula Bijeljinu pogodilo olujno nevrijeme sa udarima vjetra koji su prelazili 100 kilometara na čas, proglašeno je stanje elementarne nepogode i formirane četiri komisije koje su obišle sve lokacije na kojima je prijavljena šteta na poljoprivrednim površinama.

Još tri komisije za procjenu štete na više od 260 prijavljenih individualnih i kolektivnih objekata sutra završavaju svoj posao.

NEZAVISNE

Nastavi čitati
Banjaluka4 dana ago

STANIVUKOVIĆ ISPISUJE ZLATNA SLOVA U ISTORIJI BANJALUKE! Kružni tok i VELIČANSTVENI PARK kod Ekvatora oduševili građane (FOTO, VIDEO)

Uncategorized2 tjedna ago

ĐAJIĆ BEZ SRAMA “DOBAR SAM S KRIMINALCIMA, sve koji se nisu učlanili u SNSD-a ODMAH SMIJENITI jer su zauzeli mjesta članovima partije” (FOTO, VIDEO)

Uncategorized7 dana ago

MAJA DRAGOJEVIĆ “DEMOLIRALA” ĐAJIĆA! “Živite li vi u Hjustonu, pa mi nemamo LIJEKOVA, POSTELJINE, a kod Vas pacijenti SKAČU KROZ PROZORE” (VIDEO)

Uncategorized5 dana ago

KAD MAČKE NEMA MIŠEVI KOLO VODE! Ninković juče VRŠLJAO po kancelarijama GU i uznemiravao radnice, obrušio se i na TRUDNICU!

Banjaluka3 dana ago

ISPOVJEST BANJALUČKE DOMINO DAME! “Naši političari traže da ih DAVIM U WC ŠOLJI, ZAHTJEVI SU BIZARNI, a svi glume porodične ljude”

Banjaluka1 tjedan ago

STANIVUKOVIĆ KOD PORODICE NOVAKOVIĆ! “Ima bližih pa neće da dođu, A TI SI DOŠAO” Emotivan susret o kojem će se pričati (FOTO, VIDEO)

Uncategorized1 tjedan ago

“PUKLA TIKVA” U SNSD PRIJEDOR! Kabić iznio teške optužbe “VRH lokalne partije VRŠI PRITISAK U CILJU MOJE SMJENE, danas ću upoznati DODIKA SA SVIM DEŠAVANJIMA”

Banjaluka2 dana ago

OBEĆANO ISPUNJENO! Draško Stanivuković na večeri sa porodicom Novaković, ZDRAVICA za početak radova na NOVOM DOMU!

Politika1 tjedan ago

OŽENI SE VUKAN! Danas izgovorio sudbonosno DA lijepoj Zorani!

Banjaluka19 sati ago

NAJAVLJENE NOVE AFERE NA UKC-U! Stanivuković kaže da ih ima 10 “TO JE LEGLO KORUPCIJE, pare za lijekove daju na JAVNE NABAVKE”

Aktuleno