Connect with us

Region

NAKON VIŠE OD TRI DECENIJE! Er Srbija PONOVO leti za Čikago

Er Srbija je danas najavila da će od 17. maja nakon više od tri decenije ponovo početi da leti u Čikago i dodala da su karte već u prodaji i to po cijeni od 640 evra za povratni let.
Er Srbija će uspostaviti direktne letove između Beograda i Čikaga (aerodrom O”Her – ORD) 17. maja i tako nastaviti da širi poslovanje na tržištu SAD. Poslije Njujorka biće to druga destinacija u SAD.

Do 11. juna letovi će se obavljati dva puta nedjeljno, srijedom i subotom, dok će od 12. juna avioni Er Srbije između Beograda i Čikaga letjeti tri puta nedeljno i to ponedjeljkom, srijedom i subotom.

Letovi će trajati oko 11 sati i obavljaće se avionima “erbas A330” iz dugolinijske flote Er Srbije.

Regionalni direktor Er Srbije za Severnu i Južnu Ameriku Džordž Petković rekao je da nacionalna avio kompanija letom JU 506/507, nakon više od tri decenije, ponovo vraća u Čikago.


“To je izuzetno važan grad i sigurni smo da će direktni letovi između Beograda i Čikaga biti veoma značajni ne samo za srpsku dijasporu, već i za ceo region šireg Balkana. Uvođenjem letova između ta dva grada, region će se bolje povezati sa Čikagom, a putnici dobiti mogućnost većeg izbora. Očekujemo veliko interesovanje za direktne letove između Beograda i Čikaga. Uz dobre konekcije koje Er Srbija nudi, to može biti zanimljiva destinacija i za one koji planiraju da nastave putovanje do drugih tačaka“, rekao je Petković.

Ponovnim pokretanjem letova na toj ruti, Er Srbija će, preko Beograda, omogućiti dobre konekcije između Čikaga i drugih gradova u svojoj mreži, kao što su Atina, Beč, Berlin, Bolonja, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Ljubljana, Prag, Pula, Podgorica, Rim, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Tivat, Venecija, Zagreb i drugi.

S druge strane, zahvaljujući saradnji sa kompanijama DžetBlu i Ameriken erlajns, Er Srbija će moći da ponudi bolju povezanost i putnicima koji iz Čikaga i Njujorka nastavljaju putovanja ka drugim tačkama u okviru Sjeverne Amerike.

Čikaški međunarodni aerodrom O”Her (ORD) jedan je od šest najprometnijih svjetskih aerodroma, a 2019. godine njegove usluge koristilo je više od 90 miliona putnika, kojima je na raspolaganju bilo 236 destinacija.

Iz Er Srbije podsjećaju da je Čikago, sa skoro 2,8 miliona stanovnika, najnaseljeniji grad u saveznoj državi Ilinois i treći najveći grad u SAD, poslije Njujorka i Los Anđelesa.

Smješten je na obali jezera Mičigen i istovremeno pripada i Srednjem Zapadu SAD i oblasti Velikih jezera.

Region

Pokušao da pomogne nepoznatoj ženi pa upao u šaht, spasavalo ga devet vatrogasaca

Jedan Splićanin povrijeđen je kada je upao u šaht pokušavajući da dohvati ključeve automobila koji su nepoznatoj ženi upali u šaht, a u njegovom spasavanju učestvovalo je devet vatrogasaca.
Čovjek koji je u petak bio u smjeni na svom radnom mjestu pokušao je pomogne ženi i dohvati joj ključeve koji su upali u šaht, ali u trenutku neopreznosti okliznuo se sa metalnih merdevina i pao u šaht dubok oko dva metra, prenosi portal Indeks.Na intervenciju su zatim pozvani vatrogasci koji su došli na lice mjesta i izvadili muškarca iz šahta.

-U intervenciji su učestvovala devetorica vatrogasaca s dva vozila – saopštili su zvaničnici splitske vatrogasne službe i potvrdili da je čovek sa prelomom ruke prevezen u bolnicu.

(Glas Srpske)

Nastavi čitati

Region

Pjesmom „Ovo je Srbija“, završen skup „Srbija nade“ (VIDEO)

Skup „Srbija nade“ završen je večeras ispred Skupštine Srbije oko 20.30 sati pesmom „Ovo je Srbija“ i govorom predsednika Aleksandra Vučića.
Vučić je zahvalio građanima koji su došli u velikom broju iz svih dijelova zemlje.Rekao je i da je ponosan što nijednog incidenta nije bilo, što su došli ljudi da odaju pijetet i pokažu vjeru i ljubav prema Srbiji.

Skup je počeo intoniranjem himne Bože pravd nešto poslije 19.00 časova, a građani su ispunili prostor ispred Doma narodne skupštine, Pionirskog parka i okolnih ulica.

(Tanjug)

Nastavi čitati

Region

Slavili maturu, pa zapalili barku (VIDEO)

Tokom maturske povorke u Dubrovniku neko je ispalio signalnu raketu koja je potom pala na jednu barku u staroj gradskoj luci, javlja “Index”.

To je izazvalo požar na barci, kojoj je neko brzo pristupio drugim plovilom i ugasio ga.

Snimak nadzorne kamere koja prikazuje šta se tačno dogodilo širi se društvenim mrežama, pogledajte ga ispod.

Nastavi čitati

Aktuleno