Connect with us

Region

NEMA MIRA NA KOSOVU! Albanac nasrnuo noževima na srpsku decu na igralištu

Albanac je danas noževima nasrnuo na djecu Nenada O. dok su se igrala na igralištu u Mikro naselju u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, saopštio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Oko 17.50 časova lice albanske nacionalnosti izvadilo je dva noža i krenulo ka srpskim mališanima, uzvikujući zastrašujuće pretnje. Deca su uspela da pobegnu u obližnju zgradu”, napisao je Petković na društvenoj mreži “Iks”.

On je ukazao da je ovo 16. napad na srpsku djecu na Kosovu i Metohiji od dolaska na vlast premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija.

“Njegova pretnja da će Srbi da pate i plate očigledno se odnosi i na srpsku decu. Jasno je kuda vodi ekstremistička Kurtijeva politika”, napomenuo je Petković.

Region

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE “Prosječna plata će biti 1.400 EVRA”

Naše obećanje je da će prosječna plata biti 1.400 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Srbija mora da nastavi da se razvija. Lako možemo da se vratimo u ono doba kad nam dinar nije bio stabilan, vreme zakatančenih fabrika, vreme otpuštanja, vreme potpuno uništene privrede, nižih penzija” ispričao je Vučić, prenosi B92.net.

Predsjednik Srbije je naglasio da su razvoj Srbije i primanja građana veoma važne stvari.

“Naše je obećanje da će nam prosečna plata plata biti 1.400 evra, penzije 600 evra, minimalac preko 650 evra. To su velike i važne stvari” rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Region

DRAMATIČNO U BEOGRADU! U više škola i nekoliko institucija DOJAVE o postavljenoj bombi

U više škola i nekim institucijama u Beogradu jutros su upućene dojave o postavljenoj bombi, saznaje Tanjug.
Policija je na tim lokacijama i u toku su provere tvrdnji o postavljenim bombama.

Nastavi čitati

Region

BIA DOBILA NOVOG DIREKTORA! Umjesto Vulina u fotelju sjeda Tomislav Radovanović

Bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora BezbJednosno-informativne agencije (BIA), saznaje “Tanjug” u strukturama bezbjednosti.

Tomislav Radovanović je ranije bio načelnik službe za specijalne metode Uprave kriminalističke policije (UKP), a početkom godine je prešao u Bezbjednosno-informativnu agenciju.

Javnosti je postao poznat nakon što je 2021. godine govorio da je u MUP-u postojala paralelna struktura koja je prisluškivala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Donedavno se na mjestu direktora Bije nalazio Aleksandar Vulin, koji je 3. novembra ove godine podnio ostavku.

Nastavi čitati

Aktuelno