Connect with us

Politika

NENAD NEŠIĆ “Nikada se neće odreći onog ko sam i šta sam niti me zanimaju politički stavovi NVO”

“Ja sam Srbin i najviše na svijetu volim Republiku Srpsku i svoj narod. Ali poštujem sve narode i ljude u BiH. Za mene je svaka suza jednako teška, svaka rana jednako bolna. Ja sam jedini ministar u Savjetu ministara koji je ispunio sve evropske obaveze i uradio
najviše posla, poštujući ustavne nadležnosti.

Nikada se neće odreći onog ko sam i šta sam niti me zanimaju politički stavovi NVO koje po prirodi stvari služe političkim interesima onih koji ih plaćaju”’, ovo je rekao ministar bezbjednosti Nenad Nešić, komentarišući poziv dva udruženja upućen Kristijanu Šmitu da ga smijeni zbog izjave da 1.mart nije nikakav Dan državnosti BiH. Ne znam u kojoj kancelariji im je pisana izjava da bezbjednosna situacija nikada nije bila gora, kada svi u Evropi kažu da je ona dobra. ”Valjda im je bila dobra situacija kada smo imali terorističke napada po cijeloj BiH, kada su ekstremisti ubijali vojnike i policajce, i napadali na Američku ambasadu. E, pa takvih više nema. Što se tiče napada na povratnike, volio bih jednom čuti da izraze solidarnost i za napade na starice u FBiH, da od MUP-a FBiH zatraže da istraže nestanak srpskih staraca i aktere napada na starce u Lukavcu, Vozući i Mostaru. Za razliku od tih nedjela, MUP RS je rasvijetlio svaki napad na povratnike u Republiku Srpsku”, rekao je Nešić.

Nenad Nešić koji je kao dijete protjeran iz svog grada, dodaje on, čije komšije su prošle golgote sarajevskih logora, nikada nikog nije mrzio, a svojim radom se trudi da svima bude bolje i da postanemo dio civilizovanog svijeta. ”To što je u nečijim glavama i danas rat, nije moj problem. To što neko ubire debele apanaže da širi mržnju, takođe, nije moj problem. Dok se bavim politikom, a baviću se još dugo – zalagaću se za poštovanje dejtonskog uređenja, ravnopravnost naroda i entiteta. To što se neko identifikuje sa tragičnim 1.martom, ne znači da i mene može natjerati da isto mislim. Bave se ćoravim poslom. Makar su do sada mogli vidjeti da se ne plašim Šmita. Pogrešna sam adresa za prepadanje i ucjene”, poručio je Nešić.

Politika

MONSTRUOZNI BRITANCI! Karadžića maltretiraju i oduzimaju mu jastuke, ne daju mu da priča na srpskom jeziku

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić kaznu služi u katastrofalnim uslovima, kaže sin generala Ratka Mladića Darko.
Kaže da Karadžić služi kaznu u zatvoru koji je kao srednjevijekovni.

– On je stalno u samici, ne dozvoljavaju mu kontakt sa ostalim zatvorenicima. Pokušava da zakaže sastanke sa Upravom da se žali na to, onda poslije dugo vremena dobije taj sastanak, a čuvari ga ne puste, pa ispadne da nije došao… Kažnjavaju ga tako što mu oduzimaju dušeke i jastuke. Mora sa porodicom da govori na engleskom jeziku, a kažnjavaju ga ako progovori na srpskom – kazao je Darko Mladić za Informer TV.
novosti.ba

Nastavi čitati

Politika

ISAK BRANI SINOVE NAKON TUČE “Napakovali su nam”

Nakon informacija koje su se pojavile u javnosti da su Arnel i Aldin Isak, sinovi Rame Isaka, ministra unutrašnjih poslova FBiH pretukli muškarca u Zenici na benzinskoj pumpi “DHD”, Ramo Isak je demantovao te navode.

Ramo Isak za Avaz ističe da su saslušani svi svjedoci, a da je 10 policajaca bilo na intervenciji koji su vidjeli da je osoba otišla s tog mjesta bez povreda.
“Desio se incident ujutro oko tri sata, kada je došla osoba pod dejstvom ili alkohola ili droga, rekao da će prebiti radnike, dok je radnik sipao gorivo stranci. On je nasrnuo na radnika, nanio mu povrede, nakon čega je pozvana policija koja je tu došla. On se ponašao u prisustvu policije neuračunljivo te su ga uhapsili. On je odveden bez ikakvih povreda, a radnik je imao povrede i odveden je u Hitnu pomoć. Ovo što se pojavilo u medijima za to će sigurno biti krivične prijave protiv radnika u Ministarstvu unutrašnjih poslova i svih onih koji pokušavaju da napakuju, jer je više dosta. Prvo su prije par mjeseci meni pokušali napakovati, pa se onda pojavila osoba i dala izjavu da sa mnom nikada nije imala konflikte, što je i istina, a nakon toga se sve utišalo“, kaže Isak.
Mišljenja je da je ovo priprema za predizbornu kampanju određenih osoba u Ministarstvu.

“Dobio sam informaciju koji operativac, odnosno inspektor vodi istragu. Riječ je o inspektoru koji je nekoliko puta pokušao napakovati i uvijek je to padalo na sudu. Najlakše je dokazati istinu, teško je dokazati laž. Ne može se onakva izjava dati iz policije ako ima zapisnik, koji potvrđuje sve moje navode. Ono što je interesantno da se to nije pojavilo u biltenu sutra, nego je to planski sklonio da se to može pakovati. Moji sinovi nisu učestvovali o tome, nego su obavijestili i policiju i agenciju koja se bavi zaštitom. Uostalom, ko bi pravio na svom objektu bilo kakav problem“, ističe Isak.

Dodaje da će se sigurno doći i do osobe “koja je poslala osobu na pumpu da pravi incident”.

“Sigurno će se pokrenuti postupci protiv svih odgovornih, vjerujem u institucije ove države. Prošli put smo pustili da to prođe, ali ovaj put neće ostati na ovome. Već imamo informacije iz MUP ko to radi, koja je namjera“, naglasio je Isak..

Upitan da li misli da je to povezano sa vrhom Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, Isak ističe:

“Vjerujem da je ovo povezano sa Ministarstvom u Upravom policije, jer ovo obični inspektori ne mogu da urade. Borim se protiv kriminala i objavio sam rat kriminalu i radim sve da kriminalci završe iza rešetaka. Pokušali su da kupe, prepadnu, sve da urade, a kada nisu ništa uspjeli pokušavaju da napakuju. Svi oni koji su u vezi s kriminalom, koji bilo kome montiraju, oni su takođe kriminalci i završiće gdje im je mjesto“, rekao je Ramo Isak.

Naglašava da inspektor koji vodi postupak je već par puta pokušao napakovati ljudima u okruženju ministra krivične prijave.

“On je lažno svjedočio i to je već padalo na sudu. Imam informacije da je uticao na svjedoke da daju izjave. Inspektor koji vodi sve ovo se dovodi u vezu sa ubistvom svoje supruge i vjerovatno ga drže da može odrađivati takve poslove. Prije dvadesetak godina supruga tog inspektora je navodno počinila samoubistvo u kući sa njegovim službenim pištoljem. Takvi ljudi su najskloniji radnjama koje su nečasne. U policijskim redovima ne mogu biti oni koji pokušavaju montirati nešto“, zaključio je.

Nastavi čitati

Politika

BORENOVIĆ ” Idem da glasam PROTIV PRIJEMA takozvane države Kosovo u Savjet Evrope”

Predsjednik PDP i poslanik u PD PS BiH, Branislav Borenović, učestvovaće na proljetnom zasjedanju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope u Strazburu kao član delegacije BiH, na kojoj će jedna od najvažnijih tačaka biti izvještaj o aplikaciji Kosova za prijem u Savjet Evrope.

Prije svega, ako to uopšte treba da naglašavam, idem da glasam protiv prijema takozvane države u ovo tijelo. Uopšte stavljanje na dnevni red izvještaja je bruka i sramota, kršenje bazičnih demokratskih principa, međunarodnog prava, udar na suverenitet države članice UN i još jedan strašan presedan. Presedan koji se sutra može obiti o glavu mnogim evropskim državama i dovesti do novih geopolitičkih turbulencija – kaže Borenović.

Borenović ističe da je stavljanje na dnevni red izvještaja o aplikaciji Kosova za prijem u SE, bez ispunjenih i najosnovnijih uslova iz međunarodnih sporazuma, nevjerovatan postupak. Čak ni najosnovniji uslov, formiranje Zajednice srpskih opština, privremene prištinske vlasti odbijaju da ispune, poručuje Borenović, dodajući da je samo razmatranje prijema Kosova civilizacijski sumrak i da će jasno u Strazburu, u razgovoru sa parlamentarcima iz drugih evropskih zemalja, istaći ove stavove.

Nastavi čitati

Aktuelno