Connect with us

Banjaluka

NEVJEROVATNA BAHATOST SNSD-a! BEZ ARGUMENATA sa dnevnog reda skinuli 24 tačke! POPOVIĆ “Dovoljno je reći SNSD” (VIDEO)

Naredna 25. sjednica Skupštine grada Banjaluke zakazana je za 30. novembar sa početkom u 9.00 časova. Ovo je odlučeno tokom nastavka sjednice skupštinskog Kolegijuma.

– Na Kolegijumu ni ovoga puta ništa novo, skinuto je preko 55 odsto tačaka. Odbornici SNSD-a koji u Skupštini Grada predstavaljaju Banjalučane smatraju da našem gradu ne trebaju kolektori za prečišćavanje otpadnih voda. Ovo je drugi put da se odbijaju tačke koje se odnose na izgradnju kolektora i to na Crkvenoj u Docu i Obilićevu, iako svi oni koje vole Banju Luku i Vrbas znaju koliko je taj projekat važan jer zapravo to mjesto uzrokuje 50 odsto zagađenja rijeke Vrbas – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Dodao je da je namjera gradske administracije da se kolektori završe i da Banjaluka ide naprijed, ali da nažalost namjera skupštinske većine je da ovaj, ali i druge važne projekte zaustave.

– Kolektori su odbijeni, izgradnja gradskog parka, neradna nedjelja, ali i čak i put ka Debeljacima za koji su nam uskratili mogućnost da građanima isplatimo sredstva za ustupljeno zemljište. Mještani Ulice Tešana Podrugovića nemaju podršku Skupštine Grada da im se isplate sredstva za njihovo zemljište – rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik je takođe napomenuo da su odbijeni čak i zahtjevi za objedinjavanje parcela u Potkozarju, kako bi ljudi mogli da izgrade svoje porodične domove, ali i tačke koje se odnose na pitanje rješavanja ZIBL-a, neradne nedjelje, koja je kako je kazao, odbijena po ko zna koji put.

Predsjednik Skupštine Grada Ljubo Niniković rekao je da je tokom ove sjednice Kolegijuma utvrđen termin za novu sjednicu, koja će biti održana 30. novembra sa početkom u 9.00 časova i na kojoj će se naći 29 tačaka koje su dobile podršku skupštinskog Kolegijuma.

Imun na kompletnu situaciju nije ostao ni odbornik Saša Lazić koji je izjavu Zorana Popovića prokomentarisao ovako:
Tragično je što nikakve argumentacije nema i to me nervira,to mene malo izluđuje, a da me boli nešto od njih, sad da se ne izražavam. Sramno, bez argumenata, mene bi bilo sramota, kaže Lazić.

Banjaluka

BANJALUKA TRADICIONALNO PRIMAMLJIVA TURISTIMA: Popunjeni smještajni kapaciteti za praznike

Banjaluka je, tradicionalno, za doček Nove godine primamljiva brojnim turistima. Smještajni kapaciteti u hotelima odavno su popunjeni, a traži se i mjesto više.

“Smještajni kapaciteti su odavno popunjeni, što je nama naravno jako drago. Nažalost i dalje dobijamo konstantno upite za smještajne jedinice, ali nismo u mogućnosti više da primimo goste u tom periodu. U svakom slučaju, popunjeno je već duži vremenski period“, kaže marketing menadžer hotela “Courtyard by Marriott” Vanja Prosen.

Gosti iz regiona, ali i cijele Еvrope krajem decembra stići će u najveći grad Srpske. Bogat program u okviru još jedne “Banjalučke zime” umnogome je doprinio tome. Uz bogatu gastronomsku ponudu, muziku, različite sadržaje i prekrasne dekoracije strani, ali i domaći turisti, biće dio prave zimske čarolije.

“Ono što stvarno možemo reći da su nam gosti ove godine ne samo Slovenija i Srbija, već Hrvatska, Danska, Njemačka, dakle jedan taj sjeverniji dio Еvrope. Imamo najavu i naših komšija iz Crne Gore. Imamo organizovane dolaske što je postala tradicija, više od 100 turista iz Crne Gore će doći da proslavi novogodišnju noć kod nas“, kaže portparol Turističke organizacije Grada Banjaluka Branka Branković.

Prema podacima Turističke organizacije Republike Srpske Banjaluka, ali i cijela Srpska postala je jedna od omiljenih prazničnih destinacija.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ POZVAO ODBORNIKE I PARTIJE na solidarnost i RAZUMIJEVANJE prema svim građanima koji zavise od REBALANSA BUDŽETA!

FOTO:Grad Banjaluka

-Važno je da svaki odbornik i sve parlamentarne političke stranke u Skupštini grada Banja Luka pokažu odgovornost prema radnicima Doma zdravlja i njihovim ličnim primanjima, građanima koji uživaju povoljniji javni prevoz zahvaljujući subvencijama, roditeljima koji plaćaju privatne vrtiće po povoljnijim cijenama, takođe zahvaljujući subvencijama i svim ostalim socijalnim davanjima čije isplate čekaju usvajanje rebalansa budžeta, napisao je gradonačelnik Banjaluke na svojim društvenim mrežama.
On je dodao da ovim putem jasno i nedvosmisleno iskazuje razumijevanje prema svim gradskim ustanovama i institucijama kojima su potrebna dodatna novčana sredstva kako bi tekuću kalendarsku godinu uspješno okončali.
-Pripremili smo sva zakonska rješenja koja su realna i treba da dobiju podršku Skupštine Grada, a ujedno, dali smo mogućnost svim političkim subjektima koji participiraju u Skupštini da iznesu svoje prijedloge i projekte koji će biti uvršteni u Nacrt budžeta.
Od većine stranaka smo dobili konstruktivne i realne prijedloge, a i dalje se čeka SNSD!
Zato smo sutra za 13.00 časova zakazali novi, drugi po redu, konsultativni sastanak oko budžeta Grada za narednu godinu. Još jednom, pozivam sve odbornike da pokažu odgovornost prema funkciji za koju su izabrani od strane naroda kao i na odgovornost prema našem gradu i da ovu godinu završimo uspješno, kaže Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

NASTAVITI PUT DOBRE SARADNJE: Gradonačelnik uputio čestitku novoimenovanom BANJALUČKOM BISKUPU monsinjoru Željku Majiću

Gradonačelnik Draško Stanivuković uputio je čestitke monsinjoru Željku Majiću povodom izbora na mjesto biskupa banjalučkog.

U čestitki se između ostalog kaže:

-Uvjeren da ćete Banjalučkom biskupijom upravljati na najbolji način, te da ćete nastaviti put dobre saradnje koji je započeo Vaš prethodnik monsinjor g. Franjo Komarica, upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom izbora na mjesto biskupa banjalučkog.

Neka Vam Bog tokom vašeg službovanja podari zdravlja, plemenitosti i mudrosti kako bi svojim djelovanjem u srca vaših vjernika uvijek unosili blagost i radost.

U nadi da ćemo uvijek graditi mostove razumijevanja i solidarnosti među svim građanima Banje Luke, te da ćemo zajedničkim radom doprinositi miru, jačanju tolerancije, međusobnog uvažavanja, te izgradnji ljepše i svjetlije budućnosti za sve nas, kao i da će dobra saradnja Grada Banje Luke i Banjalučke biskupije biti nastavljena, srdačno vas pozdravljam.

Podsjećamo, nakon što je poglavar Katoličke crkve papa Franjo prihvatio odreknuće od pastoralnog vođstva Banjalučke biskupije biskupa Franje Komarice zbog navršene dobne granice, Apostolska nuncijatura dostavila je saopštenje o imenovanju novog banjalučkog biskupa mons. Željka Majića, koji je prethodno službovao kao sveštenik Mostarsko-duvanjske biskupije.

Nastavi čitati

Aktuelno