Connect with us

Politika

OGLASIO SE NEŠIĆ! “Poštujem odluku Glavaša, razočaran je u svoj izborni rezultat”

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, rekao je da poštuje odluku Aleksandra Glavaša koji je ranije danas saopštio da će podnijeti ostavke na sve političke pozicije u ovoj stranci.

Čini se da ova odluka njegovog stranačkog kolege nije izneneđanje za Nešića, jer ga je, kako kaže, Glavaš nakon izbora upoznao sa tim da je razočaran svojim izbornim rezultatom.

„Mene je gospodin Glavaš upoznao da je razočaran sa svojim izbornim rezultatom i da se više najvjerovatnije neće baviti politikom, da se okreće struci i svom privatnom poslu. Smatrao sam da izborni neuspjeh ne znači kraj, da treba dalje nastaviti, on je mlad čovjek, budućnost je pred njim. Međutim, svaki čovjek ima pravo na odluku i ovo je odluka gopodina Glavaša i ja je potpuno poštujem“, rekao je Nešić za ATV.

Aleksandar Glavaš saopštio je ranije danas da će podnijeti ostavku na sve pozicije u DNS-u kao i članstvu, te da u budućem periodu neće biti politički angažovan i okrenuće se angažmanu u struci i privatnom sektoru.

On je bio narodni poslanik DNS-a u prethodnom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske, te je istakao da je odbio „bijeli hljeb“, odnosno šestomjesečnu novčanu naknadu koji mu sleduje nakon poslaničkog angažmana.

„Moram da istaknem da sam odbio ‘bijeli hljeb’ jer smatram da je to nemoralno i neprikladno za bilo koju radno sposobnu osobu u vrijeme nekontrolisane inflacije i teškog položaja velikog broja građana Republike Srpske ne osuđujući poslanike čije materijalno stanje opravdava ovaj vid obeštećenja“, saopštio je Glavaš.

Glavaš je bio kandidat DNS-a za Predstavnički dom BiH u Izbornoj jedinici 3B. Osvojio je 8.333 glasa, što nije bilo dovoljno da postane poslanik ovog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Politika

Petrović najavio kampovanje pred Vladom ako ne bude raspuštena Skupština grada

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u Vladu Srpske predao je inicijativu za raspuštanje Skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog referenduma za njegov opoziv.

Petrović je inicijativu, koja je izgubila na sva 183 biračka mnjesta, nazvao kaolicijom “Pokradimo Bijeljinu”.

– Danas smo po obećanju došli u Vladu Republike Srpske, da podsjetimo ministarstva na neke projekte koje je grad Bijeljina predavao u protekle dvije i po godine, jer su neki zvaničnici govorili da oni ne znaju šta treba Bijeljini i da im se niko ne obraća – istakao je dr Ljubiša Petrović.

Kaže da je ukupna vrijednost predviđenih projekata, koje su ranije uputili Vladi Republike Srpske, bila više od 40 miliona KM.

– Smatramo da preko 114 hiljada građana grada Bijeljina zaslužuju i više od tih 40 miliona KM. Samo jedan ATP turnir u Banjaluci koštao je preko 50 miliona KM. Postavljamo pitanje da li je važniji jedan ATP turnir koji košta preko 50 miliona KM ili 40 miliona KM projekata za preko 114 hiljada građana grada Bijeljine – upitao je Petrović.

Nastavi čitati

Politika

Nele Karajlić meta napada: Odbio da optuži vlast za zločin u školi na Vračaru VIDEO

Beograd – Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, meta je napada zbog izjave da ga neko teško može uvjeriti da je tragedija u Beogradu povezana sa vlašću.
Naime, Nele je rekao da mu ono što se dogodilo u školi “Vladislav Ribnikar” više liči na film “Terminator”.”Sarajevska nemoralna hulja, sa adresom u Beogradu, Nele Karajlić, danas je u emisiji “NU 2” na HRT-u, oslobodio “Vučićevu vlast” i “rijaliti programe”, od bilo kakve odgovornosti za stravične zločine u Srbiji , okrivivši “Terminatora” i “Holivud”… Za kraj je raspisao i izbore”, poručio je jedan tviteraš, prenose Novosti.

 

GLAS SRPSKE

Nastavi čitati

Politika

Višković zatražio da se riješi problem zdravstvenog osiguranja građana u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je od resornog ministarstva da u saradnji sa Fondom zdravstva omoguće da građani Republike Srpske koji su ostali bez zdravstvenog osiguranja poslije ukidanja vanredne situacije u Srpskoj, mogu koristiti prava iz oblasti zdravstvene zaštite na prelazni period do 60 dana.

Šezdeset dana je predviđeno, kako bi u tom roku mogli da se usklade sa obavezama koje nalaze zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Nezavisne

Nastavi čitati

Aktuleno