Connect with us

Politika

OPET SVE VIĐENO: Šta će biti poslije usvajanja Izbornog zakona

Opet sve već viđeno, samo je tema sa kojom se vlast u Republici Srpskoj igra svaki put sve teža i ozbiljnija. Nema potrebe da opoziciju iko proziva i ucjenjuje, jer dobro znamo da ne postoji ništa ispred interesa Republike Srpske i tako i nastupamo.

Rekla je ovo poslanik PDP, Tanja Vukomanović, komentarišući navode predstavnika vlasti da su oni koji ne podrže Izborni zakon Republike Srpske podržali Šmita.

-Kada je u pitanju Izbori zakon, vlast mora da zna da se ne završava sve glasanjem, već da je najvažnije ono što dolazi poslije usvajanja zakona i odluka, a to je u mnogim slučajevima do sada bilo ništa, jer se mnoge odluke iza kojih smo svi stali ne sprovode – rekla je ona.

Ona podsjeća da vlast princip “patriote” i “izdajnici” primjenjuje uvijek kada se Srpska nađe u krizi.

-“Ko ne podrži Dodikov veto staće na stranu onih koji gaze prava Srpske”; “Ko ne podrži vitalni interes radi protiv Srpske”; “Onaj ko ne podrži veto radi protiv Republike Srpske i njene državnosti”;”Proklet bio Srbin koji ne podrži veto”;”Ko ne podrži izborni zakon Srpske, podržao je Šmita” samo su neke od poruka predstavnika vlasti Republike Srpske upućene opoziciji – podsjetila je Vukomanovićeva.

Dodaje da opoziciji nacionalni interesi Republike Srpske nikad nisu bili upitni, kao i to da Šmit za nas nije visoki predstavnik.

-Za Šmita, i slične njemu, a protiv Srpske su najviše svih ovih godina radili upravo oni. Niko nema pravo da nameće stavove, manipuliše javnim mnjenjem i ucjenjuje poslanike, što u ovom najnovijem slučaju radi predsjednik Skupštine – navela je ona.

Dodaje da Izborni zakon tek dolazi na dnevni red, svako će objasniti kako i zašto će glasati, ali odgovorni će morati da objasne zašto su nas doveli u ovakvu situaciju.

Banjaluka

“PROKLETA JE AMERIKA” Porodica Dodik pjesmom odgovorila na američke sankcije (VIDEO)

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, objavila je na svom X profilu video isječak na kojem se vidi da sa ocem pjeva pjesmu Šabana Bajramovića “Prokleta je Amerika”.

Iako nije navedeno kada je snimak nastao, očigledno je da je objavljen u ovom trenutku kao neka vrsta odgovora porodice Dodik administraciji Sjedinjenih Američkih Država, koja je nedavno uvela nove sankcije članovima ove porodice, i firmama za koje tvrde da su povezane s njima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Društvo

Obilježene 32 godine od proboja “Koridora života” – velika pobjeda Republike Srpske (FOTO)

Na Dugoj njivi kod Modriče obilježene su 32 godine od proboja Koridora kroz Posavinu na Vidovdan 1992. godine, u kojem je poginulo 855 borca Vojske Republike Srpske i 14 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Obilježavanju su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković i ministar rada i boračko – invalidske zaštite Danijel Egić, koji su položili vijenac ispred republičkih institucija.

U ime Srbije vijenac je položio državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić.

Cvijeće su položili srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH Sanja Vulić i Obren Petrović, predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske i organizacija proisteklih iz proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata, te delegacija Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, predstavnici grada Doboja i drugih opština.

Cvijeće su na spomen-obilježje položili i učesnici marša “12 kilometara za 12 zvjezdica” koji su jutros krenuli iz Osječana kod Doboja na Duge Njive, te predstavnici Ujedinjenog ravnogorskog pokreta.

Mnogi istoričari će tek pisati o velikoj srpskoj pobjedi, odnosno proboju Koridora kroz Posavinu na Vidovdan 1992. godine, u kojem je poginulo 855 borca Vojske Republike Srpske i 14 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Ponosni smo na ovu akciju, sjećamo se svakog trenutku, tih majskih, junskih dana 1992. godine. Za ideju Republike Srpske u ovoj akciji živote su dali najhrabriji sinovi Srpske – rekao je Novica Radulović, načelnik opštine Modriča.

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske naglasio je da je i ova akcije neraskidivo vezana sa Vidovdanom i njenim junacima.

– Zahvalio bi se svim učesnicima ove operacije što su uspješno odradili akciju i probili “Koridor života” koji je zaista to značio za Republiku Srpsku. Bitka za Koridor ne može se ispričati za 10 minuta. Ovu priču moraju učiti naša djeca u školama kao jedan od najsvjetlijih primjera u istoriji srpskog naroda – istakao je Ostojić, piše RTRS.

 

Nastavi čitati

Politika

DODIK O ENERGETSKOM SISTEMU BiH “Ovdje sve propada, PITANJE JE DANA kada će doći do KOLAPSA”

– Sve što je na nivou BiH propada, pa tako i elektroenergetski sistem. Samo je pitanje vremena kada će se to pokazati i doći do kolapsa, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, komentarišući jučerašnji nestanak električne energije u cijeloj regiji.

– Mi smo onemogućeni blokiranjem tih ogromnih sredstava da izgradimo mrežu u Republici Srpskoj. Odnosi koji baziraju se na netrpeljivosti između Bošnjaka i Hrvata po tom pitanju ko će biti glavni u ime Federacije, blokirali su ta sredstva svih ovih silnih godina – istakao je Dodik.

On je poručio da imamo ozbiljan zastoj i on nije samo u pogledu trenutnog snabdijevanja električnom energijom.

– Vi nemate sada okvir u kome možete da gradite novo energetsko postrojenje, jer je prenosni sistem veoma tanak i veoma slab. Da Republika Srpska to radi, ja vjerujem da mi ne bi imali nikakav problem – naglasio je Dodik.

Nastavi čitati

Aktuelno