Connect with us

Banjaluka

POČELA JESENJA ČAROLIJA: Posjetite Festival u Parku „Petar Kočić“

Jesenji festival cvijeća, plodova i meda otvorio je svoja vrata za sve posjetioce u Parku „Petar Kočić“.

Festival, koji traje sve do nedjelje, 1. oktobra, okupio je preko pedeset izlagača, a ove jeseni osim prekrasnog cvijeća i raznovrsnih jesenjih plodova očekuje vas i bogata ponuda meda i pčelarskih proizvoda, ali i brojni edukativni i zabavni sadržaji.

Gradski menadžer Bojan Kresojević kazao je da gradska amdinistracija u potpunosti podržava proizvodnju domaćih proizvoda, ali i razvoja zdravog načina življena u gradu.

-Zato smo ponosni što smo kao nova gradska administracija zajedno sa proizvođačima pokrenuli brojne nove procese, pa tako i ovaj Festival. Posebno smo ponosni što je Festival koncipiran tako da promoviše zdrav način života da usmjerimo naše najmlađe, koji su naša budućnost – kazao je gradski menadžer.

Napomenuo je da su u tom pravcu postavljaju i urbane tržnice na više loakcija u gradu.

-Dakle, obezbjeđujemo infrastrukturu i tržište za proizvođače, ali prmovišemo njihove proizvode, te omogućavamo sugrađanima da kupe zdravu hranu za svoje porodice – zaključio je Kresojević.

Da je jesenji festival nastao na inicijativu naših poljoprivrednih proizvođača meda i cvjećara, istakla je u ime Grada, Milada Šukalo.

-Oni su nam rekli da im treba nešto ovako u jesenjem periodu. Danas, prvi dan manifestacije imaćemo i defile naših najmlađih sugrađana – djece iz vrtića, koji su pripremili zanimljive kostime. Svi oni, zajedno sa drugim zainteresovanim posjetiocima, moći će učestvovati čak na šest radionica o jesenjoj kuhinji, pripremi zimnice i slčno – kazala je Šukalo, te naglasila da će Festival danas ali i tokom vikenda posjetiti i učenici iz osnovnih škola.

I ovom prilikom, pozvala je sve da pojsete Park i podrže naše domaće proizvođače.

Prvi put u okviru Festivala predstaviće se proizvođači meda, a u njihovo ime Branislav Popović kazao je da je zaista zadovoljstvo biti dio ovakve manifestacije.

-Hvala Gradskoj upravi što je prepoznala i saslušala naše potrebe. Iskreno se nadam da će svi posjetioci uživati ovdje zajedno sa nama – kazao je Popović.

Preko 600 djece iz banjalučkih vrtića prodefilovalo je danas u kostimima sa motivima jeseni. Nakon teške odluke žirija, nagrada za najkreativnije kostime dodijeljena je predškolskoj ustanovi „Anđeo“ – grupe „Žirko Šeširko“ i “ Šišarkice.

Važno je podsjetiti da su podršku organizaciji Festivala dali i prijatelji grada: „Vitaminka a.d. Banja Luka, „Agroimpeks Nova d.o.o“, „Vivia“, „Lasta“, „Violeta“ i UP „Krajina“.

Izdvojeno iz programa: U subotu, 30. septembra očekuje vas nastup Prve baletske škole koja će sa početkom u 12.00 časova izvesti segmente iz baleta „Čudesna šuma“. Istoga dana biće proglašeni i pobjednici ovogodišnje akcije „Biramo najuređenije“.

Takođe, ovaj festival prilika je da uživate u čarima jeseni i njenih plodova, ali i da steknete i nova znanja. S tim u vezi u subotu, 30. septembra u „Staklencu“ (Park „Petar Kočić“) biće organizovano i predavanje iz oblasti pčelarstva sa početkom u 18.00 časova.

Inače, prodajna izložba cvijeća, plodova jeseni, meda i pčelinjih proizvoda će za sve posjetioce biti otvorena od 10.00 do 19.00 časova.

Banjaluka

“UVIJEK JE PRAVO VRIJEME ZA RAZGOVOR SA NAŠIM NARODOM” Stanivuković posjetio domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posjetio je danas domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu.

– Danas smo svratili i kod našeg domaćina Bogdana Novakovića u Krupi na Vrbasu, na kratki predah i druženje. Uvijek je pravo vrijeme za razgovor sa našim narodom, iz svih dijelova Banje Luke. Nastavljamo dalje! – napisao je Stanivuković na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PROKLETA JE AMERIKA” Porodica Dodik pjesmom odgovorila na američke sankcije (VIDEO)

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, objavila je na svom X profilu video isječak na kojem se vidi da sa ocem pjeva pjesmu Šabana Bajramovića “Prokleta je Amerika”.

Iako nije navedeno kada je snimak nastao, očigledno je da je objavljen u ovom trenutku kao neka vrsta odgovora porodice Dodik administraciji Sjedinjenih Američkih Država, koja je nedavno uvela nove sankcije članovima ove porodice, i firmama za koje tvrde da su povezane s njima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PODRŠKU ĆEMO PRUŽATI I DALJE” Finalni dan Međunarodne kružne trke na stazi u Zalužanima (FOTO)

Na autodromu u Zalužanima uspješno je završena Međunarodna kružna auto-trka „Nagrada Banje Luke 2024“.

Finalnoj trci, u kojoj se za Otvorena prvenstva Republike Srpske i Srbije borilo 40 takmičara iz zemlje i regiona, prisustvovao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Tom prilikom on je zahvalio organizatorima Auto klubu “Crankshaft” na sjajnoj organizaciji, te dodao da će Grad i dalje pružati podršku ovom događaju.

-Sjajan događaj koji smo kao Grad sa zadovoljstvom podržali, ali ono što treba reći jeste i to da ćemo u vremenu koje je pred nama izdvojiti značajna sredstva kako bismo obnovili ovu stazu, jer ovakvi događaji nas podsjećaju da je to itekako potrebno. Drago mi je što ovaj događaj organizujemo zajedno sa Sportskim auto – karting savezom Srbije, što pokazuje koliko su Republika Srpska i Srbija povezane na svim poljima – poručio je gradonačelnik.

Inače, Grad Banja Luka podržao je ovaj događaj koji banjalučki Auto klub “Crankshaft” organizuje u saradnji sa Sportskim auto karting savezima Srbije i Srpske.

Nastavi čitati

Aktuelno