Connect with us

Banjaluka

TRETIRAJU JAVNE USTANOVE KAO DA SU PRIVATNA PREDUZEĆA: Obavezivati gradske ustanove da zapošljavanje vrše putem javnog konkursa

Nakon što je zabilježen rast broja zaposlenih u gradskim ustanovama, gradski menadžer Bojan Kresojević najavio je da će predložiti Skupštini grada Banje Luke odluku koja će obavezivati sve ustanove, čiji je osnivač Grad Banja Luka, da zapošljavanje vrše isključivo putem javnog konkursa.

-Iako su amandmanom skupštinske većine realocirana sredstva u iznosu od tri miliona KM gradskim ustanovama, nije došlo do povećanja plata zaposlenih već su sredstva upotrebljena za nova zapošljavanja. Od početka mandata zabilježen je rast broja zaposlenih u javnim ustanovama za 30 odsto, a do ovoga zasigurno ne bi došlo da se zapošljavanje vršim putem javnih konkursa– poručio je gradski menadžer na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj ispred JU „Centar za socijalni rad Banja Luka“.

Kako je istakao, neprihvatljivo je da direktori delegirani od strane SNSD-a tretiraju javne ustanove kao da su njihova privatna preduzeća.

Kresojević je pozvao direktore ustanova čiji je osnivač Grad Banja Luka da zapošljavanje u ovim ustanovama vrše isključivo putem javnog konkursa.

Banjaluka

“UVIJEK JE PRAVO VRIJEME ZA RAZGOVOR SA NAŠIM NARODOM” Stanivuković posjetio domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posjetio je danas domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu.

– Danas smo svratili i kod našeg domaćina Bogdana Novakovića u Krupi na Vrbasu, na kratki predah i druženje. Uvijek je pravo vrijeme za razgovor sa našim narodom, iz svih dijelova Banje Luke. Nastavljamo dalje! – napisao je Stanivuković na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PROKLETA JE AMERIKA” Porodica Dodik pjesmom odgovorila na američke sankcije (VIDEO)

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, objavila je na svom X profilu video isječak na kojem se vidi da sa ocem pjeva pjesmu Šabana Bajramovića “Prokleta je Amerika”.

Iako nije navedeno kada je snimak nastao, očigledno je da je objavljen u ovom trenutku kao neka vrsta odgovora porodice Dodik administraciji Sjedinjenih Američkih Država, koja je nedavno uvela nove sankcije članovima ove porodice, i firmama za koje tvrde da su povezane s njima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PODRŠKU ĆEMO PRUŽATI I DALJE” Finalni dan Međunarodne kružne trke na stazi u Zalužanima (FOTO)

Na autodromu u Zalužanima uspješno je završena Međunarodna kružna auto-trka „Nagrada Banje Luke 2024“.

Finalnoj trci, u kojoj se za Otvorena prvenstva Republike Srpske i Srbije borilo 40 takmičara iz zemlje i regiona, prisustvovao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Tom prilikom on je zahvalio organizatorima Auto klubu “Crankshaft” na sjajnoj organizaciji, te dodao da će Grad i dalje pružati podršku ovom događaju.

-Sjajan događaj koji smo kao Grad sa zadovoljstvom podržali, ali ono što treba reći jeste i to da ćemo u vremenu koje je pred nama izdvojiti značajna sredstva kako bismo obnovili ovu stazu, jer ovakvi događaji nas podsjećaju da je to itekako potrebno. Drago mi je što ovaj događaj organizujemo zajedno sa Sportskim auto – karting savezom Srbije, što pokazuje koliko su Republika Srpska i Srbija povezane na svim poljima – poručio je gradonačelnik.

Inače, Grad Banja Luka podržao je ovaj događaj koji banjalučki Auto klub “Crankshaft” organizuje u saradnji sa Sportskim auto karting savezima Srbije i Srpske.

Nastavi čitati

Aktuelno