Connect with us

Društvo

Počeli sistematski pregledi djece za upis u prvi razred osnovne škole

Počeli su sistematski pregledi djece za upis u prvi razred osnovne škole.

Obavljaju se u Specijalističkim ambulantama iz pedijatrije na lokalitetu Poliklinika za svu djecu koja su evidentirana kod pedijatra JZU „Dom zdravlja“ u Banjaluci.

U prvi razred školske 2023/2024. godine upisuju se djeca rođena  u periodu od 01.09.2016. godine do 01.09.2017. godine. Roditelji se telefonskim putem obavještavaju o terminu pregleda. Na sistematski pregled je, pored elektronske knjižice, potrebno donijeti plavu zdravstvenu knjižicu (ukoliko roditelji posjeduju istu) zbog uvida u vakcinalni status. Takođe, potrebno je donijeti i drugu dokumentaciju ukoliko dijete ima neke zdravstvene problem.

U specijalističkim ambulantama iz pedijatrije određena je jedna ambulanta isključivo za sistematske preglede djece za upis u prvi razred osnovne škole.

Sistematski pregledi djece za upis u prvi razred osnovne škole obavljaće se do 01. maja 2023. godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon broj: 051/247-347.

Društvo

Danas počinje prvi upisni rok za SREDNJOŠKOLCE U SRPSKOJ

Prvi upisni rok u srednje škole u Republici Srpskoj za odlične učenike, koji imaju 60 i više bodova, počinje danas, a rezultati će biti objavljeni 20. juna.

Iduće školske godine u prvi razred predviđen je upis za 10.197 učenika.

Upisivanje svršenih osnovaca u prve razrede srednjih škola obavljaće se i u julskom upisnom roku.

Deficitarna zanimanja biće i ove godina stipendirana od lokalnih zajednica i Vlade Srpske.

Nastavi čitati

Društvo

SPREMITE SE NA ČEKANJE: Gužve na graničnim prelazima Gradiška i Kostajnica

Na graničnim prelazima Gradiška i Kostajnica jutros je pojačan intenzitet saobraćaja na izlazu iz BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Iz AMS navode da na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila nosivosti veće od pet tona

Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

Nastavi čitati

Društvo

DJEVOJČICE VODE: U Srpskoj za 24 časa rođeno 18 beba

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 18 beba, 10 djevojčica i osam dječaka.

U Banjaluci je rođeno osam beba, u Doboju tri, po dvije bebe u Zvorniku i Gradišci, a po jedna beba u Bijeljini, Nevesinju i Foči.

U Banjaluci je rođeno pet djevojčica i tri dječaka, u Doboju dva dječaka i jedna djevojčica, u Zvorniku dvije djevojčice, u Gradišci jedan dječak i jedna djevojčica, po jedan dječak u Bijeljini i Nevesinju, i u Foči jedna djevojčica

Poroda nije bilo u Istočnom Sarajevu, Prijedoru i Trebinju.

Nastavi čitati

Aktuelno