Connect with us

Politika

Potvrđeno: Danijel Egić NOVI MINISTAR u Vladi Republike Srpske

Dragoslav Kabić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor potvrdio je za RTRS da će novi ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Srpske biti Danijel Egić, član ove partije iz Prijedora.

– Pretpostavljam da će sjednica NSRS biti zakazana za 14. mart. Na njoj bi trebalo da se promoviše novi ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske, odnosno da narodni poslanici usvoje prijedlog Vlade Srpske. To je mjesto koje političkim putem pripada Prijedoru. Ovih dana se pojavljuju razne špekulacije i licitira se imenima. Mogu da potvrdim da će novi ministar biti Danijel Egić, trenutno zaposlen kao načelnik Odjeljenja za poljoprivredu u gradu Prijedor – rekao je Kabić.

On je dodao da je Egić učesnik Odbrambeno-otadžbinskog rata koji je i ranjavan i naveo da je u SNSD-u obavljao niz političkih funkcija.

– Egić se odlično pokazao u svim poslovima koje je radio i siguran sam da niti jedan pogrešan potez neće uraditi u ministarstvu za koje će biti nadležan – uvjeren je Kabić.

Politika

Stanivuković čestitao Petroviću: VAŽNA POBJEDA ZA JEDINSTVENU OPOZICIJU U SRPSKOJ

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uputio je čestitke gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću koji je na referendumu u nedjelju  potvrdio povjerenje koje mu ukazuju njegovi sugrađani.

Stanivuković je naglasio da je ovo važna pobjeda za Bijeljinu i jedinstvenu opoziciju u Republici Srpskoj.

– Čestitam gradonačelniku Ljubiši Petroviću na istrajnoj bori i ponovnoj pobjedi u Bijeljini. Neka je sa srećom – zaključio je Stavinuković.

 

Nastavi čitati

Politika

Preliminarni rezultati referenduma u Bijeljini: Koliko je birača glasalo ZA, a koliko PROTIV

Prema prvim preliminarnim rezultatima referenduma za opoziv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića glasalo je 14.954 birača, a protiv 32.294, izjavila je Srni predsjednik Komisije za provođenje opoziva Dijana Savić Božić.

Ona je dodala da je bilo ukupno 47.248 važećih glasačkih listića.

Pravo glasa na referednumu imalo je 112.000 birača.

Referendum u Bijeljini je prvi koji je održan u skladu sa novim Pravilnikom o sprovođenju opoziva koji je krajem prošle godine donesen u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Potvrdu rezultata daje Repubička izborna komisija.

Opoziv gradonačelnika, koji je iz SDS-a, pokrenulo je 25 odbornika Skupštine grada 8. februara, a podržala ga je široka Narodna koalicija “Pokrenimo Bijeljinu”, predvođena SNSD-om.

Nastavi čitati

Politika

Milovanović: Volju naroda treba poštovati

Miroslav Milovanović, šef Štaba koalicije za opoziv bijeljinskog gradonačelnika, rekao je, nakon što opoziv nije uspio, da treba poštovati to kako su se građani izjasnili na referendumu, piše InfoBijeljina.

Iz SNSD-a su se zahvalili svih aktivistima i članovima SNSD-a koji su bili u ovom procesu.

“Logično i normalno je u politici da budemo poraženi, građani su se na referendumu izjasnili i to treba poštovati. Građani Bijeljine su rekli to što su rekli. Zahvaljujemo se svima koji su glasali za opoziv i protiv opoziva”, rekao je Milovanović.

Podsjećamo, u Bijeljini je danas održan referendum na kojem su se građani izjasnili protiv opoziva gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Nastavi čitati

Aktuleno