Connect with us

Banjaluka

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE GRADA VRŠI PRITISAK: Želi se smanjenje plate za 403 zaposlena u Gradskoj upravi

Gradski menadžer Bojan Kresojević poručio je da je predsjednik Skupštine Grada tražio od budžetske inspekcije da selektivno tumači kolektivni ugovor kako bi se smanjile plate zaposlenih u Gradskoj upravi.

-Po prijavi predsjednika Skupštine Grada, Budžetska inspekcija opredijelila se za smanjenje plata za 403 zaposlena u Gradskoj upravi, i to tako što osporava dodatak za složenost posla koji je uveo prethodni gradonačelnik Igor Radojičić, smatarjući da to nije u skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske iz 2016. godine – kazao je Kresojević.

Napominje da budžetska inspekcija ukazuje na potrebu da se taj dodtak za složenost posla ukloni, dok je Vlada Republike Srpske dan prije rješenja budžetske inspekcije uvela dodatak za složenost posla.
– To ništa ne bi bilo sporno da odluka na koju se budžetska inspekcija poziva nije akt koji je iznad Posebnog kolektivnog ugovora, što potvrđuje da je primijenjen selektivan pristup prema zaposlenima u Gradskoj upravi – naveo je on.

Prema njegovim riječima ovo ima za cilj da se demotivišu zaposleni u Gradskoj upravi, a samim tim da izazove nezadovoljstvo gradonačelnikom Banje Luke.

Ovom prilikom, Kresojević je osudio bilo kakvu vrstu pritiska na zaposlene u Gradskoj upravi.

-Juče smo svjedočili da je predsjednik Skupštine vršio mobing nad zaposlenima u Odjeljenju za finansije i Odsjeku za razvoj lokalne saomuprave i upravljanje ljudskim resursima. To zasigurno to nije put da neko ostvaruje političke ciljeve, jer to negativno utiče na zaposlene, na rezultate rada. Ono što je najvažijne i što ja moram stati u njihovu zašititu jeste njihova privatnost, jer predsjednik Skupštine ima dovoljno instrumenata i nadležnosti da može da realizuje svoje politike i da se bori za svoje stavove, ali jednostavno vršiti pritisak na zaposlene to nije prihvatljivo i to se ne smije dešavati – zaključio je on.

Banjaluka

“UVIJEK JE PRAVO VRIJEME ZA RAZGOVOR SA NAŠIM NARODOM” Stanivuković posjetio domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posjetio je danas domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu.

– Danas smo svratili i kod našeg domaćina Bogdana Novakovića u Krupi na Vrbasu, na kratki predah i druženje. Uvijek je pravo vrijeme za razgovor sa našim narodom, iz svih dijelova Banje Luke. Nastavljamo dalje! – napisao je Stanivuković na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PROKLETA JE AMERIKA” Porodica Dodik pjesmom odgovorila na američke sankcije (VIDEO)

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, objavila je na svom X profilu video isječak na kojem se vidi da sa ocem pjeva pjesmu Šabana Bajramovića “Prokleta je Amerika”.

Iako nije navedeno kada je snimak nastao, očigledno je da je objavljen u ovom trenutku kao neka vrsta odgovora porodice Dodik administraciji Sjedinjenih Američkih Država, koja je nedavno uvela nove sankcije članovima ove porodice, i firmama za koje tvrde da su povezane s njima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PODRŠKU ĆEMO PRUŽATI I DALJE” Finalni dan Međunarodne kružne trke na stazi u Zalužanima (FOTO)

Na autodromu u Zalužanima uspješno je završena Međunarodna kružna auto-trka „Nagrada Banje Luke 2024“.

Finalnoj trci, u kojoj se za Otvorena prvenstva Republike Srpske i Srbije borilo 40 takmičara iz zemlje i regiona, prisustvovao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Tom prilikom on je zahvalio organizatorima Auto klubu “Crankshaft” na sjajnoj organizaciji, te dodao da će Grad i dalje pružati podršku ovom događaju.

-Sjajan događaj koji smo kao Grad sa zadovoljstvom podržali, ali ono što treba reći jeste i to da ćemo u vremenu koje je pred nama izdvojiti značajna sredstva kako bismo obnovili ovu stazu, jer ovakvi događaji nas podsjećaju da je to itekako potrebno. Drago mi je što ovaj događaj organizujemo zajedno sa Sportskim auto – karting savezom Srbije, što pokazuje koliko su Republika Srpska i Srbija povezane na svim poljima – poručio je gradonačelnik.

Inače, Grad Banja Luka podržao je ovaj događaj koji banjalučki Auto klub “Crankshaft” organizuje u saradnji sa Sportskim auto karting savezima Srbije i Srpske.

Nastavi čitati

Aktuelno