Connect with us

Banjaluka

“PUNO ZUJI, MALO MEDA DAJE”! Grmuši tijesno u matičnom PDP-u, KOD NJEGA SVE OSTAJE SAMO NA IDEJI! (VIDEO)

Milko Grmuša posljednjih je dana uzburkao javnost svojom izjavom kako Banjalukom upravljaju tajkuni, nakon čega ga je lider PDP Branislav Borenović javno pozvao da ih imenuje ili da podnese krivične prijave.

Grmuša naravno nije uradio apsolutno ništa sem praznih riječi upućenih evidentno vlastitoj stranci.

Član GrO PDP, Banjaluka, Miroslav Ševo, komentarisao je izjave o tajkunima svog partijskog kolege, Milka Grmuše, te ga prozvao da se ipak ne drži svojih principa.
-Zanimljivo kako je u borbi protiv tajkuna najglasniji Milko Grmuša koji radi za najveći lanac kockarnica, a znamo da je kladioničarski lobi jedan od najjačih u regionu i da se po njima kroje zakoni i pravila, čak i na štetu naše djece – poručio je Ševo Grmuši.

Njegova ambicija jasno pokazuje da mu odbornički mandat nije dovoljan te da želi više, mnogo više. U takvoj poziciji Grmuša se našao u rascjepu između PDP-a i Đajićevog fronta kojem je sve bliži.

GRMUŠA PODILAZI ĐAJIĆEVOM FRONTU! Zašto ne oformi sopstveni pokret s kojim bi POKUŠAO OSVOJITI VLAST” (FOTO, VIDEO)

-Grmuša je 28.10.2022.godine najavio osnivanje Banjalučkog bloka. Kako je tada rekao, to će biti “nestranački i opozicioni blok”.
Nakon petnaest mjeseci, od ideje nije ostalo ništa, a tjesno mu je postalo i u matičnom PDP.
GrO svoje stranke gleda sa visine, kao da se podrazumijeva podrška svim njegovim inicijativama koje najčešće ostanu, kao i pokret, samo na papiru i u frazama: pokrenuću, tražiću, insistiraću. Grmuša traži od Jelene Trivić da prestane sa insistiranjem za izbacivanjem Stanivukovića iz PDP.
Grmuša je još i poručio Jeleni da se ne šali da koristi tuđi novac za finansiranje svoga fronta, već da dio usmjeri u njegov pokret, koji će početi da radi u februaru, ističe novinar Zoran Šarenac.


Ni političkom analitičaru Nebojši Tojagiću nije jasno šta Grmuša radi.
– Svako ima pravo na svoj stav iako je on i suprotan stavovima stranke. Cijenim i to što je na istom radnom mjestu na kome je bio i prije osvajanja vlasti na lokalnom nivou, kao i to da je vjerovatno jedini generalni sekretar stranke koji je napustio funkciju, ali ne i stranku. Međutim, sve je evidentnije da su stavovi Milka Grmuše u sve većoj suprotnosti sa stavovima PDP te se pitam zašto je i dalje tu. Ako je dosljedan ideji, onda mu tu nije mjesto – kaže Tojagić.
Problem i jeste upravo u tome, što Grmuša nije dosljedan ni sebi, ni bilo kome drugom, a njegove ideje zauvijek ostaju samo ideje.

Banjaluka

ZA AKCIJU „UDOMI LJUBAV“ vlada velika zainteresovanost, POSJETITE AZIL na Manjači i pružite stalni dom ljubimcu

U azilu na Manjači brojni prekrasni psi, različitih rasa i karaktera, čekaju svoje vlasnike i stalni dom, a zahvaljujući akciji „Udomi ljubav“ prošle godine 84 psa su našla svoj stalni dom, dok je ove godine udomljeno 14 pasa.

Kako poručuju iz Odjeljenja za komunalne poslove, zainteresovanost naših sugrađana za udomljavanje pasa je u porastu.

-Opredijeljenost Grada je da zaštiti životinje, te upravo ova akcija ima za cilj da skrene pažnju i podigne svijest o značaju udomljavanja pasa iz azila, što je i dokazano po broju udomljenih životinja. Dodatno, moram da naglasim da imamo izuzetno dobru saradnju sa Udruženjima i volonterima, a sve kako bi što više pasa pronašlo svoj stalni dom – poručio je ovlašteni potpisnik Odjeljenja za komunalne poslove, Boriša Mandić.

Podsjećamo, svi naši sugraćani, koji žele kućnog ljubimca – mogu jednostavno da postanu ponosni vlasnici jednog od pasa iz azila.

Treba napomenuti i to da je udomljavanje psa iz azila besplatno i jednostavno, a važno je istaći da se u azilu radi o psima koji su spremni za udomljavanje, jer su prošli kompletan tretman, koji obuhvata pregled veterinara, sterilizaciju, obradu protiv vanjskih i unitrašnjih parazita, a osim zdravstvene obrade, životinje prođu i test karaktera.

Podsjećamo, iako Grad Banja Luka posvećuje posebnu pažnju obezbjeđivanju boljih uslova u azilu i svakodnevno radi na zbrinjavanju napuštenih životinja, istovremeno aktivno se radi na tome da zbrinute životinje dobiju i svog vlasnika, koji bi im pored osnovnih uslova pružili brigu i ljubav, a koju će ovi čovjekovi najvjerniji prijatelji zasigurno višestruko uzvratiti.

Tako su u prethodnom periodu psi koji u azilu borave dok ne pronađu svoj dom, dobili ograđen prostor za boravak na otvorenom.

Dodatno, postavljena je i nova stolarija na objekat gradskog azila i napravljeni su odvojeni boksovi za štence.

Osim infrastrukturnog unapređenja, Grad Banja Luka sprovodi akciju „Udomi ljubav“, s ciljem da jedinke iz azila pronađu stalni dom.

Pokrenuta je i posebna Fejsbuk stranica, a organizuju se i Dani otvorenih vrata.

Ukoliko ste zainteresovani da udomite nekog od pasa iz azila, sve potrebne informacije možete dobiti putem telefona na brojeve: 051-244-526 i 065-690-857 ili putem fejsbuk stranice „Udomi ljubav“.

Nastavi čitati

Banjaluka

U okviru kampanje „ZA ŽIVOTŽENA“: Prva ženska trka 10. marta u Parku „MLADEN STOJANOVIĆ“

U sklopu ovogodišnje kampanje „Za život žena“, biće održana i prva ženska trka i to u nedjelju, 10. marta u Parku „Mladen Stojanović“.

Trka, koju zajedničkim snagama organizuju predstavnici Grada i „Banja Luka maratona“, a broj prijavljenih učesnika govori o tome kolika je zainteresovanost za ovaj događaj.

-​Iako je u savremenom društvu ostvaren drastičan pomak u emancipaciji žena, ipak postoje pojedini segmenti u kojima je ovaj pol marginalizovan. Upravo iz tih razloga, drage dame, 10. marta obujte vaše patike za trčanje i pohrlite ka Parku „Mladen Stojanović“ u Banjoj Luci u kojem će se održati 5K Ženska trka, jer je osnaživanje žena moguće i kroz sport – navedeno je u saopštenju.

Dodaju kako u trci mogu učestvovati svi, bez obzira na to da li trkači imaju afinitete prema trčanju ili šetnji, jer je, kako navode, posvećena svim ženama.

-Trka počinje u 11.00 časova, dok će se preuzimanje startnih paketa vršiti u 9.00 časova, takođe u Parku „Mladen Stojanović“. Dođite u što većem broju kako bismo iz Banje Luke, kroz trčanje, šetnju, priču, smijeh i nadasve fantastičnu zabavu, poslali svijetu sjajnu poruku o važnosti žena i svega onoga čime se one bave – kazali su organizatori.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZBOG IZGRADNJE MOSTA U NASELJU ČESMA: Izmjena u odvijanju saobraćaja u Ulici braće Pišteljića

Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će od 8.00 časova 4. marta do 16.00 časova 26. aprila ove godine doći do obustave saobraćaja za sva vozila u Ulici braće Pišteljića (zona izgradnje mosta), na dijelu od ulazne kapije „Niskogradnje“ stotinjak metara prema istoku, zbog izgradnje mosta u naselju Česma.

Za vrijeme izvođenja radova, odnosno obustave saobraćaja, autobusi na gradskoj liniji broj 9 Kumsale – Centar –Desna Novoselija, saobraćaju do autobuskog stajališta „Vitaminka“, gledano iz smjera centra.

Za vrijeme izvođenja radova, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije.

Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumijevanje zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.

Radove izvodi preduzeće „MRKONJIĆPUTEVI“ d.o.o. Mrkonjić Grad.

Nastavi čitati

Aktuelno