Connect with us

Banjaluka

GRMUŠA PODILAZI ĐAJIĆEVOM FRONTU! Zašto ne oformi sopstveni pokret s kojim bi POKUŠAO OSVOJITI VLAST” (FOTO, VIDEO)

Milko Grmuša odbornik u Skupštini grada Banjaluka, sada već sasvim izvjesno, pokušava da sjedi na dvije stolice, ali bez iskrenosti prema bilo kojoj opciji. Dok sa jedne strane navodno podržava politiku partije kojoj pripada (PDP)  njegova usaglašenost i podrška banjalučkom SNSD-u sve je očiglednija. Ova činjenica bila je posebno vidljiva tokom jedne od press konferencija Ljube Ninkovića iz SNSD-a koji je po na sav glas javno hvalio prijedloge Milka Grmuše dok se paralelno odvijao pravi rat na relaciji Ninković-odbornici PDP-a u vezi sa a
Rebalanskom budžeta za 2023. godinu.

Grmuša koji se predstavlja kao čovjek od riječi i povjerenja od samog stupanja na političku scenu muku muči sa vlastitim egom. U prilog tome govori i činjenica da se radi o čovjeku koji ne podnosi bilo kakvu i čiju kritiku, a više puta je pokazao kako ne drži ni do svoje riječi. Glasan je bio samo u izbornoj godini, a nakon dobijanja odborničkog mandata je naprasno utihnuo. Njegov krajnji i jedini cilj je, kako mnogi smatraju, da bude gradonačelnik Banjaluke.

Grmuša je javnosti nekoliko puta predstavio navodna rješenja i prijedloge za određene probleme u gradu ali nijedna od tih ideja nije sprovodiva u praksi. Ukoliko je, a sve je izvjesnije da jeste, krenuo putem Đajićevog (Narodnog) Fronta, Grmuša bi svojim novim prijateljima na vrijeme trebao da kaže svoje iskreno mišljenje o njima ali i o sebi, jer on nikada nije želio da bude član određene partije nego predsjednik.

Ponašanje Grmuše komentarisu i banjalučki novinari.

“Mislim da ne postoji niko ko se ne slaže sa retorikom Milka Grmuše o problemima grada, ali stalna potreba da se predstavi kao svetac u zanimanju koje nije takvo prosto je previše destruktivna.

Zašto ne napusti PDP i ne oformi sopstveni pokret s kojim bi pokušao osvojiti vlast”.

Grmuša je, svojevremeno u više privatnih razgovora u Banjaluci najavljivao osnivanje vlastite partije, odbosno “Pokreta” i saradnju sa Miroslavom Aleksićem koji je u to vrijeme bio protivkandidat predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, te je bio uvjeren u Aleksićevu pobjedu, a planirao je po istom receptu da postepeno preuzme vlast i u Srpskoj.

Milko je na kraju ipak samo još jedan čovjek koji nema nikakvu političku snagu niti uticaj ali ima prevelike ambicije.
Može li se vjerovati dvoličnom čovjeku koji je zaključao čak i komentare na svom vlastitom Facebook profilu kako mu niko ne bi mogao napisati ono što njemu ne odgovara? Sve to dovoljno govori o egu koji će Milka Grmušu sputavati gdje god da krene.

I dok se sve više približava Đajićevom i Jeleninom frontu, Grmuša sigurno nema plan da bude poslušnik Đajića ili Trivićeve. On želi da bude prvi, iznad svih, kao što godinama želi da bude Draško Stanivuković.

 

 

Banjaluka

NAKON CJELODNEVNOG ZASJEDANJA! Skupština Grada nastavlja sutra sa radom

Nastavak 26. sjednice Skupštine grada Banje Luke zakazan je za sutra, 28. februar sa početkom u 9.00 časova.

Nakon današnjeg cjelodnevnog zasjedanja, usvojen je dnevni red i završena je diskusija po dvije tačke dnevnog reda.

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da je ovo još jedna u nizu teških i iscrpljujućih sjednica tokom kojih su ponovo odbijene tačke značajne za svakodnevni život građana Banje Luke.

-Iza nas je još jedna iscrpljujuća i bizarna sjednica, na kojoj su po nalogu SNSD – a odbijene tačke koje se odnose na životne teme. Odbijena je odluka da se obezbijedi besplatan i povoljniji javni prevoz. Odbijena je i odluka za povećanje subvencija za privatne vrtiće, ali i odluka da se borimo da kladionice i kockarnice ne budu smještene u blizini škola – poručio je gradonačelnik.

Dodao je da su pokušali spriječiti i da se tačka za rješavanje vodosnabdijevanja sa sistema Banjica stavi na dnevni red.

-Iako je prijedlog za pitanje sistema Banjica na kraju stavljen na dnevni red, uvjeren sam da će SNSD učinite sve da to ne bude usvojeno. Ovo su sve životne teme i zaista je bizarno da neko odbija odluke od životne važnosti za građane – rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik je istakao da će pozvati na zajedničku borbu penzionere, ali i sve ostale građane kojima su ovakvim odlukama uskraćena mogućnost da ostvare neka prava i da dobiju neke povoljnije i bolje uslove.

Naime, tokom današnjeg zasjedanja odbornici su imali višečasovnu raspravu o dnevnom redu, koji je usvojen tek u kasnim poslijepodnevnim časovima. Okončali su i diskusiju o statusu zaposlenih u Gradskoj upravi, dok će se u nastavku ovog zasjedanja zakazanom za sutra – pred odbornicima, između ostalog, naći odluka o podršci u liječenju omladine i trudnica oboljelih od dijabetesa tipa 1, prijedlog trajnog rješenja pitanja vodosnabdijevanja sa sistema „Banjica“, te program dodjele subvencija poslovnim subjektima u Banjoj Luci za 2024. godinu. Osim toga, gradski parlamentarci razmatraće i više tačaka koje se odnose na produžetak zakupa pod posebnim uslovima, kao i odluke o utvrđivanju naziva za više ulica.

Nastavi čitati

Banjaluka

MILANOVIĆ IZRAZIO DUBOKO NEZADOVOLJSTVO, zbog nedostatka transparentnosti u vođenju sjednice

Nakon što je dnevni red usvojen, odbornici Skupštine grada Banjaluka počeli su raspravljati o Informaciji o statusu radnika zaposlenih u Gradskoj upravi.

Dragan Milanović, odbornik PDP-a, izrazio je nezadovoljstvo zbog nedostatka transparentnosti u vođenju sjednice. Kritikovao je predsjednika Skupštine zbog pokušaja manipulacije Poslovnikom, naglašavajući nedostatak pripreme za diskusiju. Milanović je istakao da je očekivao pisani materijal i jasnije smjernice za raspravu te da je postupak vođenja sjednice nedorečen i besmislen. Kritikovao je i nedostatak uključivanja drugih tačaka koje su trebale biti na dnevnom redu.
– Mi smo trebali dobiti pisani materijal, niti su se stekli uslovi da diskutujemo, jer ne znamo o čemu da diskutujemo i kako ste vi planirali voditi ovu diskusiju. Ja mislim da ste ovo nakaradno krenuli, ovo nema smisla. Tačka je važna, a mi moramo da se držimo Poslovnika. Zna se ko može predložiti tačku. Vi ste prekršili Poslovnik stavljajući ovu tačku, a 28 tačaka niste uvrstili u dnevni red iako smo imali materijale, rekao je Milanović.

Predsjednik Skupštine, Ljubo Ninković, odgovorio je kako je tražio pripremu materijala, ali da ga nije dobio. Najavio je da će dati riječ predstavnicima Sindikata uprave koji su pozvani na sjednicu.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ OGORČEN “Đajićevi odbornici ODBILI SUBVENCIJE za privatne vrtiće, KOLEKTORE, VEĆE TAKSE ZA KLADIONICE”

-Đajićevi odbornici su upravo odbili prijedlog povećanja subvencija za privatne vrtiće za svako dijete kao i prijedlog povećanja taksi kladionicama i kockarnicama koje posluju u blizini škola do nivoa da ne mogu finansijski biti održivi što bi dovelo do zatvaranja objekata.
Takođe, po ko zna koji put odbili su prijedlog o neradnoj nedjelji, izgradnju kolektora otpadnih voda i sve ono što je korisno za naše građane, mlade ljude i djecu, napisao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenoj mreži X.

-Njihova politika je politika odbijanja i destrukcije, koja će im se u oktobru vratiti kao bumerang, zaključio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno