Connect with us

Politika

SKUPŠTINA U NOVOM SAZIVU “MLAĐA” NEGO IKADA! “Nećemo biti rijaliti političari”

Đorđe Vučinić, sa svoje 23 godine, biće najmlađi poslanik u istoriji Narodne skupštine RS, a ovaj Trebinjac, koji je svoj mandat osvojio kao kandidat Liste “Za pravdu i red Nebojša Vukanović”, poručuje da nema tremu od ulaska u najviši zakonodavni dom u Srpskoj te da će svoj mandat zasnivati na principima zaštite građanskih interesa i otkrivanja kriminalnih afera.

Trema ne postoji ni kada su u pitanju ostale “mlade nade” XI saziva republičkog parlamenta, a oni za “Nezavisne novine” poručuju: “Nećemo biti rijaliti političari.”

Đorđa Vučinića javnost je u pravoj mjeri upoznala prije dvije godine, kada je, takođe ispred Liste “Za pravdu i red”, kao dvadesetjednogodišnjak (21) ušao u trebinjsku skupštinu. Tada je, priznaje, bilo treme od takve vrste javnog nastupa, ali ona, kako tvrdi, sada apsolutno ne postoji.

– Ispred mene je velika odgovornost. Ne smatram to kao rijaliti šou, već kao jednu ozbiljnu obavezu. Tremu nemam. Osjećam se opušteno – navodi Vučinić.

U naredne četiri godine, nastavlja, građani će sa njegove strane dobiti konstruktivnu diskusiju.

– Radićemo na otkrivanju novih afera. Moji saborci i ja, koji predstavljamo Klub ‘Za pravdu i red’, trudićemo se da iz nas progovori isključivo običan čovjek. Naš ključ je borba protiv kriminala i korupcije i borba za našu Hercegovinu – kaže Vučinić.

SNSD će predstavljati Anja Ljubojević. Od budućeg saziva NSRS, kaže da očekuje da će donositi odluke koje će biti od koristi svim građanima Republike Srpske.

– Ne želim da se kredibilitet ovako važne institucije urušava performansima i rijaliti ponašanjem. Samo ozbiljnim radom možemo se suprotstaviti ponižavanju institucije, a samo institucije koje najprofesionalnije moguće rade svoj posao jesu potrebne građanima i Republici Srpskoj – poručuje Ljubojevićeva i dodaje da takođe osjeća veliku odgovornost, jer, kako ističe, “biti narodni poslanik nije posao, već poziv koji traži da se pruži više od maksimuma u rješavanju problema ljudi”.

– Molim građane da znaju da sam tu za svaki njihov problem. Znam da je moj posao od prve sekunde mandata da budem u službi svih građana – ističe Ljubojevićeva.

I SDS će u novom sazivu imati nekoliko mlađih poslanika. Milan Petrović, koji je mandat osvojio u Izbornoj jedinici 2, navodi za “Nezavisne novine” da je spreman da se “potuče” za prava građana.

– Normalno da imam tremu, jer sam ozbiljan čovjek i želim da ozbiljno i predano radim svoj posao. Od mene možete očekivati da ću se boriti za interese građana i samo ozbiljne i konkretne stvari zbog kojih me je narod i birao – poručuje Petrović.

Prema njegovim riječima, ne postoji strah od diskusija u parlamentu.

– Čist sam pred narodom, ne idem tamo da se tučem sa nekim. Uvijek ću govoriti istinu i gledati joj u oči – kazao je Petrović.

Narodna partija Srpske (NPS) ostvarila je odličan rezultat na nedavno održanim izborima, a među tri poslanika koji će ih zastupati u parlamentu je i Bobana Ćibić. Na prvom mjestu, ona zahvaljuje svim građanima koji su joj dali podršku na izborima, ističući da će joj biti čast da opravda njihovo povjerenje.

– Osjećam tremu jer je parlament Srpske zakonodavno tijelo koje donosi najvažnije odluke koje direktno utiču na živote ljudi. Nadam se da ćemo biti u mogućnosti da zajedno, na najbolji mogući način, odgovorimo na sve izazove u političkom, ekonomskom i društvenom životu, jer su okolnosti u kojima živimo veoma složene – navodi Ćibićeva, koja ističe da će prema svim političkim saborcima ili oponentima imati fer, tolerantan i argumentovan pristup.

– Isto očekujem i od svojih kolega narodnih poslanika, jer vjerujem da su nam isti i ciljevi, odnosno, da svi želimo da se naše društvo razvija u pravcu jedinstva i zajedništva da bi živjeli bolje, voljeli i poštovali Republiku Srpsku – kaže Ćibićeva.

Bez treme, ali sa velikom odgovornošću, u skupštinske klupe sješće i Tanja Vukomanović, kao budući poslanik PDPa.

– Nikada nisam bila neko ko je ćutao i posmatrao ovaj sunovrat društva i zloupotrebu i ponižavanje institucija. Isto sam radila dok sam bila u redakciji, pa u Kabinetu gradonačelnika, a tako će biti i u NSRS – navodi Vukomanovićeva.

Ona dodaje da su prethodne dvije godine pokazale da se politikom može baviti i na drugačiji način.

– Pokazaću to i u NSRS konstruktivnim kritikama, argumentovanim raspravama, inicijativama, prijedlozima i prije svega, zdravim razumom, koga je, čast izuzecima, ali na mnogim raspravama nedostajalo – zaključuje Vukomanovićeva.

Nezavisne

Politika

BORENOVIĆ PORUČIO DODIKU “Čuj ovog STRUČNJAKA, njemu ne treba SUĐENJE, VEĆ LIJEČENJE”

Nakon jučerašnjeg verbalnog napada predsjednika Milorada Dodika na PDP, a vezano za Rezoluciju o afirmisanju ustavnog poretka kojim PDP zahtijeva da se zatvori kancelarija PIK-a, danas je stigao i odgovor lidera PDP Branislava Borenovića,

Dodik je naime juče rekao da je PDP-u “bolje da se spoje sa zdravim razumom”, a Borenović mu je danas kratko poručio da predsjedniku Srpske ne treba suđenje već liječenje!

Nastavi čitati

Politika

SVA LICA JELENE TRIVIĆ! Javno protiv, tajno za režim! KONTRADIKTORNA SAMA SEBI još jednom pokazala da je IGRAČ REŽIMA!

Nesuđena (srećom) predsjednica Srpske i liderka skoroosnovane partije Narodni Front Jelena Trivić najbolji je dokaz kako režim ubacuje ljude tamo gdje ih glasači ali i opozicija najmanje očekuju. Trivićeva se kroz samo godinu dana pokazala kao osoba koja laže, podmeće, spletkari i radi isključivo protiv opozicije, a u korist SNSD-a iako se u javnosti predstavlja kao jedina alternativa režimu. Po onoj staroj, narodnoj “ko o čemu, baba o uštipcima”.

Prilikom sinoćnjeg gostovanja na BN televiziji Trivićeva je progovorila o svemu i svačemu osim o finansiranju svoje stranke koje je i dalje tajno i potpuno netransparentno. Novcem bez dokaza o njegovom porijeklu Trivićeva kupuje “papke” kojih se do juče gnušala i sastanči s “ljutim neprijateljem” Kristijanom Šmitom kojeg samo ona iz Republike Srpske priznaje kao visokog predstavnika i kome ide na noge u Sarajevo.

 

“Trojanski konj” SNSD-a! TRIVIĆEVA JE DODIKOV NAJJAČI ADUT? Vukanović tvrdi “Još jednom mi je ZABILA NOŽ U LEĐA”

Trivićeva je sinoć izjavila kako podržava PDP-ovu Rezoluciju o o afirmisanju ustavnog poretka, suvereniteta i političke nezavisnosti Republike Srpske i BiH, gdje se traži izmjena Izbornog zakona i spajanje lokalnih i opštih Izbora. Ali i dodala:

-Mene niko nije konsultovao oko toga, malo mi je čudna ta retorika za jednu opozicionu stranku (PDP) koja je to tražila.

-Nije da se ne slažem sa dijelovima te rezolucije, ali to kao da je pisano u SNSD-u a izašli su ljudi iz PDP i to predstavili, sve se ja slažem sa tim, to se samo drugačije kaže, pokušala je da da objasni gledaocima poprilično kontradiktorno. Da li je ili nije za Rezoluciju iz njenog nemuštog objašnjenja javnost nije mogla da shvati.

Na predloženu rezoluciju reagovali su samo Jelena Trivić i Milorad Dodik, što jasno pokazuje ko kome drži stranu i u čijem interesu radi. Ovim se jasno vidi da je liderka NF-a tu ciljano i tipovano smještena da bi radila na razbijanju opozicije što svakodnevno i čini. Jeleni nisu strane ni insinuacije kada je riječ o radu drugih partija, konkretno kad je riječ o PDP-ovom Igoru Crnatku koji je istu tu Rezoluciju potpisao, ali Jelena pita zašto nije bio na press konferenciji kada je ona i zvanično predstavljena. Očigledno da Trivićeva smatra da njoj Crnadak treba da polaže račune gdje se nalazio i kakve obaveze je imao taj dan. Nije li to previše čak i za nesuđenu predsjednicu Republike Srpske i osobu koja je do sad promijenila tri stranačka dresa?
Na pitanje šta će se desiti ako SDS bude imao svog kandidata za gradonačelnika Banjaluke, Trivićeva kaže “pa ne bih ja da se miješam i komentarišem odluke i rad drugih političkih partija ja se brinem o svojoj stranci”.

Pored svega Trivićeva vješto manipuliše i kaže kako je u stalnom kontaktu sa članovima SDS-a za koje se vjerovatno nada da će uz adekvatnu novčanu nagradu nepoznatog porijekla (a, početna cijena je prema priznanju Ognjena Bodiroge 150 000 km) koju nudi preći u njenu partiju. O tome je ljetos javno progovorio poslanik SDS-a Ognjen Bodiroga koji je Slobodanu Staniću sasuo u lice istinu o Narodnom frontu i načinu njihovog djelovanja.
Nije Jelena pomenula ni to da pojedincima obećava radna mjesta, da kupuje papke i preletače koje je do juče osuđivala a koji su joj danas najbliži saradnici. Njeni pokušaji kupovine pojedinih portala takođe nisu urodili značajnim plodom.

Odgovor na Stanićevu objavu stigao je vrlo brzo.

Koliko lica ima ova žena?

Kada je riječ o predizbornoj kampanji u Srbiji Trivićeva daje otvorenu podršku Aleksandru Vučiću koji opet otvoreno podržava Milorada Dodika, ali ona i dalje ima obraza da tvrdi kako je jedina časna i iskrena opozicionarka iako u Srbiji podržava režim, a u Srpskoj se protiv njega kako tvrdi “beskompromisno” bori. Jelena je sve samo ne opozicija i to je sada više nego jasno i svakom vrapcu na grani. Konačno je i sama sinoć na BN-u razotkrila sve karte i pokazala da je produžena ruka režima u Srpskoj.

 

TRIVIĆKINI DVOSTRUKI ARŠINI! Podržava Vučićeve proteste u Beogradu, ali osuđuje PROTESTE VLASTI U BANJALUCI(VIDEO)

Nastavi čitati

Politika

HOĆE LI DODIK U RUSIJU! Izjalovili se planovi o odlasku kod PUTINA?

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u novembru nije otputovao u Moskvu na sastanak s Vladimirom Putinom, iako je sam najavio novi susret s predsjednikom Rusije.
Sobzirom da je već osmi dan decembra jasno je kako je plan lidera RS o odlasku u Rusiju i sastanak s Putinom, barem u planiranom periodu, propao. Iako je u medijima sam najavljivao susret s liderom Rusije, Dodik nije objasnio zašto je sve odgođeno ili otkazano.

Bila je sredina oktobra ove godine kada je Dodik izjavio:

„Početkom novembra odlazim u Rusiju u okviru naših redovnih susreta sa najvažnijim ljudima te zemlje. Razgovarat ćemo o aktuelnim pitanjima u našim bilateralnim odnosima, koji se razvijaju i prijateljski su po prirodi, a zasnovani su na uzajamnom poštovanju“, rekao je Dodik za RIA Novosti.
On je rekao da će se sastati sa rukovodstvom Ruske Federacije, a na pitanje da li će razgovarati s Vladimirom Putinom i Sergejom Lavrovom, Dodik je rekao da se “radi na programu”.

U drugom intervju je kazao kako “ima svašta pričati s Putinom.”

-Mislim da je on veliki državnik i da je čast svakome da ima priliku sjediti s njim – rekao je Dodik.

Posljednji put Dodik se sreo s Putinom u maju ove godine.

U međuvremenu Ministarstvo finansija i trezora Sjedinjenih Američkih Država (SAD) je na crnu listu uvrstilo i Duška Perovića, čovjeka koji je bio glavna veza Milorada Dodika sa Moskvom, piše Klix.

Nastavi čitati

Aktuelno