Connect with us

Region

SRBIMA UHAPŠENIM NA KOSOVU će se suditi za RATNE zločine

Trojici uhapšenih Srba, osumnjičenih za navodno počinjene ratne zločine nad civilnim stanovništvom na Kosovu i Metohiji, Iliji Elezoviću, Draganu Miloviću i Zoranu Kostiću, određen je pritvor u trajanju do 30 dana, izjavio je advokat LJubomir Pantović.
Sudija za prethodni postupak odbacio je zahtjev da Elezoviću i Kostiću bude određen kućni pritvor zbog ugroženog zdravstvenog stanja.
“Elezović ima galopirajući tumor u trbušnoj duplji, a Kostić ima ugrađena tri stenta i njegovo srce radi sa svega 30 odsto kapaciteta”, rekao je , izjavio je Pantović novinarima.

On je naglasio da se za 28 godina bavljenja advokaturiom nije sreo sa smušenijim zahtjevom tužilaštva za hapšenje trojice Srba.

“Zahtjev za hapšenje je napisan na jednom papiru na kojem su navedena sva tri imena. Oni su osumnjičeni da su tokom sukoba 1999. godine počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva”, dodao je Pantović.

On je najavio da će zajedno sa ostalom dvojicom advokata uložiti žalbu na određivanje pritvora, a Srni je rekao da ne očekuje da će Apelacioni sud odlučiti drugačije od Osnovnog suda u Prištini.

Pantović je rekao da je Elezović sinoć, uprkos ocjeni ljekara, vraćen u pritvor i da se plaši da on neće izdržati u pritvorskom centru zatvora u Podujevu, gdje su prebačeni odmah poslije ročišta.

Trojica Srba koji su uhapšeni juče u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Prilužju osumnjičeni su da su počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1999. godine, saopštilo je ranije Specijalno tužilaštvo samoproglašenog Kosova.

U Kosovskoj Mitrovici uhapšen je Ilija Elezović, koji je u teškom zdravstvenom stanju, u Zvečanu bivši policajac Dragan Milović, a u Prilužju Zoran Kostić /73/.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju ocijenila je da je cilj posljednjeg hapšenja Srba izazivanje novih tenzija i krize na terenu i da predstavlja dio prijetnji antisrpskog režima iz Prištine da će Srbi da “pate i plate”.

Region

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE “Prosječna plata će biti 1.400 EVRA”

Naše obećanje je da će prosječna plata biti 1.400 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Srbija mora da nastavi da se razvija. Lako možemo da se vratimo u ono doba kad nam dinar nije bio stabilan, vreme zakatančenih fabrika, vreme otpuštanja, vreme potpuno uništene privrede, nižih penzija” ispričao je Vučić, prenosi B92.net.

Predsjednik Srbije je naglasio da su razvoj Srbije i primanja građana veoma važne stvari.

“Naše je obećanje da će nam prosečna plata plata biti 1.400 evra, penzije 600 evra, minimalac preko 650 evra. To su velike i važne stvari” rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Region

DRAMATIČNO U BEOGRADU! U više škola i nekoliko institucija DOJAVE o postavljenoj bombi

U više škola i nekim institucijama u Beogradu jutros su upućene dojave o postavljenoj bombi, saznaje Tanjug.
Policija je na tim lokacijama i u toku su provere tvrdnji o postavljenim bombama.

Nastavi čitati

Region

BIA DOBILA NOVOG DIREKTORA! Umjesto Vulina u fotelju sjeda Tomislav Radovanović

Bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora BezbJednosno-informativne agencije (BIA), saznaje “Tanjug” u strukturama bezbjednosti.

Tomislav Radovanović je ranije bio načelnik službe za specijalne metode Uprave kriminalističke policije (UKP), a početkom godine je prešao u Bezbjednosno-informativnu agenciju.

Javnosti je postao poznat nakon što je 2021. godine govorio da je u MUP-u postojala paralelna struktura koja je prisluškivala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Donedavno se na mjestu direktora Bije nalazio Aleksandar Vulin, koji je 3. novembra ove godine podnio ostavku.

Nastavi čitati

Aktuelno