Connect with us

Region

Stanovnici dijela Beograda u strahu zbog šakala: RODITELJI NE PUŠTAJU DJECU VANI

Stanovnici Beograda, koji žive u naselju Višnjička banja ovih dana preživljavaju pravu dramu

Naime beogradski kvart teroriše leglo šakala, pa roditelji ne smiju da puštaju svoju malu djecu bez nadzora, a vlasnici ljubimce takođe drže na oku.

Poruka koja je jutros zatekla komšije pomenutog dijela grada nikoga nije ostavila ravnodušnim. Kako navodi sagovornica beogradske redakcije Mondo portala, Marina, ovaj problem ih već duže vrijeme sputava u svakodnevnim aktivnostima.

“Drage komšije, ako imate jako malu djecu, ne ostavljajte ih ni za trenutak same na igralištu. Isto važi za vlasnike malih kućnih ljubimaca, jer dok ste trepnuli šakal ih može odnijeti u žbun”, upozorenje je, koje je na početku dana zatekla naša sagovornica.

“Uopšte nije prijatno i ne osjećam se bezbjedno kada izvedem svog psa napolje, prije neko veče sam bila pod stresom zbog petominutne šetnje, ovo postaje neizdrživo”, navodi Marina i prepričava iskustvo njene komšinice.

“Izvela je psa oko pola dva uveče. Sve je bilo regularno, pas je obavio svoje potrebe, međutim kada su trebale da se vrate u stan pas je podigao glavu, načuljio uši i počeo da laje nekontrolisano, terajući komšije da se probude. Odjednom je iz žbuna iskočio šakal. U prvi mah je pomislila da je to lutalica, ali na trotoaru ju je gledao drugi šakal”.

Kako dalje navodi, njena komšinica je pokušala da ga otjera, međutim nije bilo vajde od toga. “Kaže da su mu oči sijale, rep mu je bio kosmat i debeo. Počela je da bježi ka ulazu, misleći da je čopor vjerovatno tu. Dozivala je psa, bila je uplašena”.

“Najzad je svom psu rekla “drži ga Mico”, na šta se šakal munjevito okrenuo unazad i pored njih potrčao ka prvoj zgradi, zastajkujući i gledajući ih obe”, prepričava iskustvo svoje komšinice Marina.

“Pored onog koji je viđen na igralištu, dvoje njih koji su viđeni na stazi ispod groblja i jednog koji je pozirao ljudima iz kola, sjedeći na trotoaru bez straha, ovo su već peti i šesti koji su viđeni. A koliko ih ima po ovim gustom šiblju koji nisu viđeni? To je znak da su se namnožili previše”, kaže zabrinuta sagovornica.

Region

STRAHOTA NA KOSOVU! Satanisti oskrnavili pravoslavno groblje

U Donjem Korminjanu u Kosovskoj opštini Ranilug juče je oskrnavljeno pravoslavno groblje, prenijeli su za Telegrafu.rs zaposleni u opštini Ranilug.

Lokalni paroh Bojan Jevtić je u izjavi ocijenio da sumnja da je na groblju izveden „satanističi ritual“ tokom kojeg su učesnici razbacali više kandila i krstača, a na pojedinim grobnim mjestima su palili krpe.

Iz Kancelarije za informisanje opštine Ranilug su naveli da su uviđajem na groblju primijetili da su „satanisti“ na jednom grobištu ispisali „satanističke simbole“ i da su po groblju razbacali dijelove pasa koje su prethodni „rastrgli“.

Policija je kako su iz Kancelarije kazali odmah izašla na lice mjesta, izvršila uviđaj i pokrenula istragu.

Ovaj gnusni čin izazvao je veliku uznemirenost kod građana u selu Korminjane i okolini, a poznato je da su Moravci, mještani opštine Gnjilane, inače vrlo odani vjeri i pravoslavnim običajima.

Rukovodstvo opštine zajedno sa gradonačelnicom Katarinom Ristić-Ilić je najoštrije osudilo vandalizam i zatražilo od policije tzv. Kosova da počinioce pronađe i izvede pred lice pravde.

U Korminjanu živi blizu hiljadu Srba i ovo selo se oslanja na Ranilug, inače najveće srpsko selo u istoimenoj opštini, prenosi Telegraf.

Nastavi čitati

Region

MILANOVIĆ “Moramo ostati hladne i trezvene glave, KRIZE DOLAZE”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentarisao je danas pripadnost zemlje Еvropskoj uniji i poručio da Hrvatska mora biti lojalna onome na šta je pristala svojom voljom, a to su ЕU i NATO, ali da, kako je rekao, ne treba padati u trans.

– Ali ne padati u trans, (….) moramo ostati hladne i trezvene glave. Krize dolaze. Еvropa i svijet su pred ozbiljnom, velikom krizom i mi u njoj moramo gledati da sačuvamo svoje interese i svoje dobro i svoju dobrobit – rekao je Milanović novinarima u Čakovcu.

On kaže da priča da je Hrvatska dio evropske porodice naroda stoji, ali da je ona to bila oduvijek.

– Ništa se tu bitno nije promijenilo. Neke stvari jesu, ima više novaca koji dolazi za evropske projekte i bilo bi ih jednako da je bilo ko premijer. Možda bi se prema novcu odnosilo malo ozbiljnije i odgovornije, ali novaca bi bilo isto i projekti bi bili realizovani – rekao je Milanović. Dodao je da tako neće biti zauvijek.

– Ovo je posebno i rijetko vrijeme iz kojeg moramo izvući maksimum onoga što nam se nudi. Jer sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Vjerujem da u slučaju Hrvatske ne dolazi opasna, ratna, egzistencijalna kriza. Mislim da smo od toga zaštićeni i da taj film nećemo gledati. Ali ne smijemo živjeti kao da će ovo što se trenutno događa trajati vječno, neće. Moramo uzeti sve što nam se nudi – kazao je Milanović, prenijeli su hrvatski mediji.

B92

Nastavi čitati

Region

VEĆINA POVRIJEĐENIH IMA POVREDE GLAVE I PRELOME: Oglasili se iz “Laste” povodom teške nesreće kod Mladenovca

Prema posljednjim informacijama, ukupno 37 osoba primljeno je u Urgentni centar u Beogradu nakon što su povrijeđeni u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila kod Mladenovca. Kako se saznaje, povrijeđeni i dalje pristižu, te ovo nije konačni broj.

Dio povrijeđenih prevezen je i na VMA. Kako se saznaje, većina povrijeđenih ima povrede glave, razbijen nos, zube… Ima i nekoliko osoba koji su zbrinuti na ortopetediji zbog preloma kostiju.

Povodom teške saobraćajne nesreće koja se jutros dogodila kod Mladenovca, oglasilo se i preduzeće “Lasta”.

“Prema informacijama kojima raspolažemo, do saobraćajne nesreće je došlo tako što je putničko vozilo koje se kretalo u smjeru Beograd-Mladenovac prešlo u suprotnu traku, i isto je udarilo u naše vozilo. Tom prilikom je vozač putničkog vozila preminuo na licu mjesta, a po informacijama sa lica mjesta i datih od strane Ministarstva zdravlja RS povrijeđeno je preko 30 putnika, četiri putnika su sa težim povredama.

Navedenom prilikom je teže povređen i naš vozač autobusa, i isti je odvezen u Urgentni centar na dalje lečenje. Na lice mjesta nesreće ispred naše kompanije došli su Izvršni direktor za saobraćaj i Izvršni direktor za tehničke poslove.

Ovom prilikom SP LASTA AD BEOGRAD izražava saučešće porodici preminulog vozača putničkog vozila, želimo svim povrijeđenim putnicima iz autobusa brz oporavak, uz napomenu da je naša kompanija spremna da u okviru svojih mogućnosti pruži bilo kakvu potrebnu pomoć putnicima iz navedenog autobusa.

O svim dodatnim informacija vezano za pomenuti saobraćajnu nesreću koje budemo dobili, blagovremeno ćemo obavestiti javnost”, zaključuje se u saopštenju.

Podsjetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila kod Mladenovca došlo je do direktnog sudara autobusa i automobila, a vozač automobila je preminuo.

Ovim povodom jutros se oglasio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je takođe govorio o povrijeđenima i njihovom zbrinjavanju. Ova dionica od Beograda ka Mladenovcu, poslije naplatne rampe, i dalje je potpuno zatvorena za saobraćaj i ka Beogradu i ka Mladenovcu, ali prema nezvaničnim informacijama, saobraćaj bi trebalo uskoro da bude pušten.

Nastavi čitati

Aktuelno