Connect with us

Banjaluka

TRIFUNOVIĆ O KANDIDATIMA U BANJALUCI “Ni Trivić ni Šobot ne mogu PARIRATI STANIVUKOVIĆU”

Kandidat SNSD, Nikola Šobot, nije kandidat koji može da parira aktuelnom gradonačelniku Banjaluke, Drašku Stanivukoviću.

Urednik portala “Buka” Aleksandar Trifunović, gostovao je na BN u emisiji “Mat” i u brojnim temam dotakeo se i Banjaluke i lokalnih izbora, te istako da smatra da Stanivuković ima jako dobru početnu poziciju i dobro komunicira sa biračima.

– Imamo situaciju da je SNSD ponudio svog kandidata za gradonačelnika, osobu koja manje-više nije poznata. Vrlo zanimljivo. Ja mislim da je najmanje Milorad Dodik uticao na izbor tog kandidata. Čovjek vjerovatno ima neke sposobnosti čim se kandidovao. Ne znam. Ali izaći na megdan Stanivukoviću koji je toliko prisutan na društvenim mrežama i toliko prisutran u javnosti… On nije kandidat koji mu uopšte može parirati. Ako to gledate na nivou nekog boks meča, uopšte nisu ravnopravni kandidati – rekao je on.

Kada je u pitanju Jelena Trivić, Trifunović smatra da će ovo biti test njegon biračkog tijela.

– Njen glavni politički kapital, koji ona permanentno pominje, jeste taj da je pobijedila Milorada Dodika na prošlim izborima. Po njenom mišljenju i ona od tog ne odustaje. Da li Jelena Trivić i dalje ima toliko glsova, to ćemo imati priliku da vidimo. To će biti novo istraživanje, novi podatak kako ona zaista stoji, ali nije realno da će osvojiti procentualno u Banjaluci koliko je osvojila kao kandidatkinja opozicije – rekao je Trifunović za BN, između ostalog.

Banjaluka

UPOZORENJE DA SE VODA KOROSTI SAMO ZA OSNOVNE POTREBE: “Bićemo prinuđeni da uvedemo određene mjere”

Iz banjalučkog Vodovoda apelovali su na potrošače da vodu troše savjesno i racionalno, da budu solidarni i vodu za piće troše za osnovne životne potrebe.

Tehnički direktor Vodovoda Željko Raljić rekao je da je zbog velikih vrućina enormna potrošnja vode, zbog čega Vodovod nije u mogućnosti da distribuiše vodu za stanovništvo u prigradskim dijelovima grada, prvenstveno u podsistem Tunjice, odnosno Kuljane, Ramiće, Dragočaj, Mišin Han, Potkozarje, Veriće i Piskavicu.

“Bićemo prinuđeni da uvedemo određene prinudne mjere”, rekao je Raljić.

On je dodao da je u većem dijelu grada obezbijeđeno uredno snabdijevanje, ali da je problem u prigradskim naseljima, zbog nemogućnosti da distribuišu dovoljne količine vode.

“U prigradskim naseljima je veliki broj bazena, to nam pravi veliki problem”, naveo je Raljić za RTRS i dodao da problem predstavlja i zalijevanje bašta.

Pregled stanja u kritičnim područjima
Iz Vodovoda preciziraju da u rezervoarima Tunjice 1 i 2 ima određena količina vode, tako da donji dijelovi Dragočaja i ostalih naselja koja su direktno na ovim rezervoarima imaju vodu.

“Nivo vode u Tunjicama, međutim, ne omogućava prepumpavanje u rezervoar Ramići, pa su Kuljani, više zone Dragočaja i Ramići i dalje bez vode”, navode iz Vodovoda, objavljeno je na njihovom zvaničnom sajtu.

Iz Vodovoda dodaju da je rezervoar Prijakovci bez vode. Kako navode, jutros su pušteni Rekavice i Mandići i na tom području trenutno situacija je zadovoljavajuća.

“U Krminama je pukla cijev i ispraznila taj rezervoar, tako da su bez vode Krmine i Ljubačevo. Ekipa Vodovoda već je otišla na intervenciju”, poručuju iz Vodovoda.

Najave radova i mnogući prekidi u vodosnabdijevanju
Korisnike obavještavaju da će danas biti izvođeni radovi u Šarplaninskoj ulici (Petrićevac), Ciglanama (Šargovac) te u Barlovcima.

Ekipe Vodovoda zadužene za lokalne vodovode danas će mijenjti pumpu u Bočcu, te rješavati kvar u Krminama, zbog kojeg su bez vode ostali Krmine i Lubačevo.

U saopštenju se dodaje da u periodu izvođenja radova može doći do privremenog prekida u vodosnabdijevanju potrošača u dijelovima navedenih ulica i naselja.

Iz Vodovoda potrošače mole za strpljenje i razumijevanje. Ističu da kvalitet proizvedene vode zadovoljava odredbe Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Nastavi čitati

Banjaluka

INFORMIŠITE SE NA VRIJEME: Sutra obustava saobraćaja u dijelu centra Banjaluke

Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava da će u subotu, 22. juna u periodu od 10.30 do 14.30 časova, biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje svetog Save do Ulice Marije Bursać, zbog održavanja manifestacije pod nazivom „19. Međunarodni oldtajmer susreti“.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, dio od Aleje Svetog Save do Bulevara cara Dušana, izvrši preusmjeravanje autobusa iz smjera sjevera iz Ulice kralja Petra I Karađorđevića desno ulicama Vuka Karadžića, Ranka Šipke, lijevo na tranzit do kružnog toka, Bulevar cara Dušana i dalje registrovanom trasom, a u suprotnom smjeru autobusi saobraćaju registrovanom trasom, odnosno ulicama: Kninska, Vidovdanska i dalje postojećom trasom.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način od strane pripadnika službenih lica MUP-a Republike Srpske.

Nastavi čitati

Banjaluka

ŠOBOT PONOVO ŠOKIRAO IZJAVAMA: “Često razgovaram sam sa sobom ispred ogledala”, Doktori jesu pa nisu dobro plaćeni VIDEO

Đajićev Каndidat za gradonačelnika Banjaluke, Nikola Šobot otkrio je u emisiji na ATV-u do sad nepoznate detalje o sebi i stanju u UKC-u.

Iako rođen u Livnu kaže da će sreću okušati na predstojećim izborima za gradonačelnika Banjaluke, a gledaocima je otkrio i da vodi česte razgovore sam sa sobom ispred ogledala i da to smatra veoma značajnim razgovorom. Obično doktori razgovaraju s pacijentima ali on je izgleda izuzetak jer više voli da razgovara sam sa sobom.

Svoje medijsko predstavljanje, kako kaže, smatra grupnom terapijom za građane, a svoju kandidaturu za gradonačelnika ocjenjuje kao napuštanje zone komfora na brutalan i težak način. Iako se školovao da liječi građane i spašava živote ipak dokazuje da je i za njega vlast slast i da toj poslastici nije mogao da odoli.

Kad je postao načelnik Klinike za kardiologiju zaposlenim u klinici rekao da očekuje da rade i da budu normalni što ukazuje da mu je vjerovatno saradnike birao Vlado Đajić na večernjim konkursima u banjalučkim kafanama. Iako tvrdi da je u UKC stanje odlično ipak misli da mnogi bježe od medicine jer traži puno odricanja i truda. Možda se i on iz tog razloga odlučio da uđe u politiku jer misli da je mnogo lagodnije biti političar nego doktor.

Smatra da se politikom trebaju baviti samo ljudi koji su završili političke nauke ali pošto se nataložilo mnogo nepismenih i neobrazovanih onda kaže mogu i doktori u politiku.

I dok obećava da će obrazovanje, stručnost i rad biti uslovi za njegove potencijalne saradnike ako nekim čudom postane gradonačeĺnik, istovremeno u UKC-u kao načelnik ima saradnike koji su do juče bili frizeri, konobari i kozmetičari pa ih Đajić prekvalifikovao poznatim metodama u medicinske sestre. Do posla u UKC su došli preko noći i noćnih klubova. Klinikom kruži i jedna tragikomična priča kad je novopečena medicinska sestra obavijestila dr Šobota “doktore, doktore, jedna MUŠTERIJA kašlje ispred ordinacije”.

Da li bi takve poveo sa sobom da postane gradonačelnik, Šobot ne otkriva javnosti.

Iako je i on kao i Đajić imao ponudu da ode u Saudijsku Arabiju odlučio je da ostane jer su doktori u Republici Srpskoj priznati i dobro plaćeni?!?! Na pitanje voditelja da li zaista smatra da su ljekari u UKC dobro plaćeni demantovao je sam sebe i rekao da nisu dobro plaćeni.

Šobot vjerovatno ne laže da je on dobro plaćen i da živi lijepo uz Đajića dok doktori iz UKC RS napuštaju posao i odlaze svakodnevno u druge zemlje. Samo u protekle dvije godine UKC je napustilo 50 doktora koji nisu mogli da pristojno žive od svog rada u ovoj ustanovi.

ODLAZE VRHUNSKI LJEKARI SA UKC-a! Đajić zapošljava HOSTESE i savjetuje penzionere da se VOZE TAKSIJEM!

Nastavi čitati

Aktuelno