Connect with us

Društvo

TUGA STEŽE MALENO SRCE! Dječaku kojeg je ostavila majka, NAJVIŠE NEDOSTAJE BRAT (VIDEO)

Podsjetimo se priče iz 2017. godine kada je majka napustila malog Ajdina Mujkića, a njegova priča rasplakala cijeli region.

Majka je kada je odlazila, vjerovatno u potrazi za boljim životom, sa sobom povela mlađeg sina, Ajdinovog brata.

Region je potresla priča o dječaku Ajdinu Mujkiću iz BiH kojeg je majka ostavila i koji djetinjstvo provodi sa djedom Huseinom.
Nakon što ga je majka napustila, o malom Ajdinu računa vodi djeda, kome je i samom potrebna tuđa njega jer je davno povrijedio nogu i kreće se uz pomoć štake.

Njih dvojica zajedno, prevazilaze sve nedaće. Žive bez ikakvih primanja u oronuloj kući, u kojoj često nema struje.
Djed je davno povredio nogu, i od tada nije u mogućnosti da radi, a samim tim ni da zaradi, prenosi Stil Kurir.

Ajdinova želja je bila da dobije bicikl, ali mu djed to nije mogao obezbijediti.

Ajdina pozove ponekad, ali jedan poziv s vremena na vrijeme ne može da nadoknadi prazninu koju osmogodišnji dječak osjeća. Otac, pak, radi na terenu, rijetko dolazi kući i po riječima djed i dječaka ne doprinosi u troškovima odgajanja djeteta.

“Nedostaje mi mama, ali brat mi najviše nedostaje. Ali… sve će proći – suzno je prije nekog vremena rekao dječak, a ove riječi potresle su region.

Nakon što je priču o malom Ajdinu emitovala bosanska televizija Hayat, o teškim uslovima u kojima živi osmogodišnji dečak saznala je cijela zemlja, socijalni radnici su zakucali na vrata djeda Huseina.

Djed je između ostalog rekao da su mu socijalni radnici rekli da umalo nisu bez posla ostali nakon što je priča objavjena.

“Šta ću vam ja, vi ste znali za malog Ajdina i prije, evo dvije godine kako je bez majke, kako je kod mene, i za dvije godine niste nikada došli”, poručio im je Husein.

Društvo

NA PLANINAMA I SNIJEG! Stiže totalni temperaturni OBRT – veoma toplo vrijeme, PA PLJUSKOVI I HLADNOĆA

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sutra će biti sunčano i natprosječno toplo vrijeme sa maksimalnom temperaturom vazduha od 26 do 31 stepen Celzijusov. Tokom jutra ponegdje uz rijeke i po kotlinama biće slabe magle. Minimalna temperatura vazduha od sedam do 14 stepeni Celzijusovih. Duvaće slab do umjeren južni vjetar.

Već u utorak, 16. aprila, nastupiće postepena promjena vremena: Prije podne promjenljivo uz sunčane intervale i toplo. Tokom podneva očekuje se jače naoblačenje sa zapada koje donosi padavine i izmještaće se od zapada ka istoku uz jačanje vjetra. Uveče na zapadu doći će do naglog pada temperature vazduha. Duvaće umjeren do jak, ponegdje u Krajini i u Hercegovini očekuju se i olujni udari juga. Minimalna temperatura vazduha od 9 do 15 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od 7. Maksimalna temperatura vazduha od 22° do 28°, u višim predjelima od 20°.

Od srijede, 17. aprila, očekuje se osjetno hladnije vrijeme sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova koji će ponegdje biti praćeni i grmljavinom, dok će na planinama padati snijeg. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 10 do 16, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 8 do 15 °C, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

(MONDO)

Nastavi čitati

Društvo

VREMENSKA PROGNOZA! Pred nama je pravi ljetni dan

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH će biti sunčano i natprosječno toplo vrijeme sa maksimalnom temperaturom vazduha od 26 do 31 stepen Celzijusov.

Tokom jutra ponegdje uz rijeke i po kotlinama biće slabe magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Minimalna temperatura vazduha od sedam do 14 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren južni vjetar.

Nastavi čitati

Društvo

LJETO STIGLO U NEUM! Kupanje i sunčanje kao u avgustu!

Iako je još početak proljeća, u Neumu, našem jedinom gradu na moru, osjeti se pravi dašak ljeta. Žagor djece na plaži, kupanje onih najhrabrijih, sunčanje i bašte kafića prepune vikend turista, najavljuju početak dobre sezone. Prilično popunjeni parkinzi već u jutarnjim satima potvrđuju da Neum postaje sve privlačnija vikend destinacija i izvan sezone.

Sudeći prema najavama Udruženja neumskih hotelijera, nadolazeća sezona mogla bi biti jedna od najboljih ikada, prenosi Avaz.
-Što se tiče glavne sezone, najave su odlične. Spremni smo, uglavnom, za vrlo dobru sezonu ako nas, eventualno, nešto ne poremeti na što nemamo utjecaj, ali što se tiče samih najava, zaista, situacija je jako obećavajuća – kazao je nedavno za naš list Davor Krešić iz ovog udruženja.

Nastavi čitati

Aktuelno