Connect with us

Banjaluka

VUKOMANOVIĆ “Bahatost prelazi sve granice! IZBOR četvrtog potpredsjednika skupštine će nas KOŠTATI preko 250.000 КM”

To što je većina profesionalnih narodnih poslanika iskoristila pravo na „bijeli hljeb“ samo je još jednom pokazalo koliko oni koji su birani kao predstavnici građana nemaju svijesti o životu građana Republike Srpske. Baš u vrijeme kada poskupljuju brojne životne namirnice i u vrijeme kada se građani odriču hljeba zbog njegove cijene, poslanici se bijelog hljeba ne odriču: nekima bijeli hljeb od 2.800 КM, dok neki nemaju ni za kiflu – rekla je Tanja Vukomanović, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpsk, saopšteno je iz PDP.

Vukomanovićeva kaže da će bez imalo osjećaja odgovornosti 20 poslanika primati platu i nakon završenog mandata, platu koja ide iz budžeta građana Republike Srpske.

– Da bahatost prelazi sve granice pokazuje i izbor četvrtog potpredsjednika skupštine, koji će nas, u sred krize, dodatno koštati preko 250.000 КM. I tako, dok građani stoje u redu ispred javnih kuhinja, političari su stali u red za bijeli hljeb, svoj hljeb bez motike. Nažalost, i ovaj primjer pokazao je da ne možemo računati na svijest političara i njihovu solidarnost čak i u teškim vremenima, te da se ova oblast mora regulisati zakonom. Činjenica je da dok god postoji privilegija zvana „bijeli hljeb“ neko od poslanika će je iskoriti i zato je jedino rješenje da ona bude ukinuta – kaže Vukomanovićeva,

Ističe da će PDP će ponovo predložiti ukidanje „bijelog hljeba“.

– Nadam se da će ovaj prijedlog biti podržan, jer je u ovoj krizi to najmanje što poslanici mogu da urade. Da to nije nemoguće pokazuje primjer iz 2017. godine kada je Savjet ministara ukinuo ovu privilegiju na nivou Bosne i Hercegovine, kada je na vlasti bila sadašnja opozicija, uključujući i PDP. Podsjećam da su poslanici PDP-a ranijih godina predlagali da se ova privilegija ukine i na nivou Republike Srpske, ali to nije bilo podržano. S obzirom na posljedice inflacije i krizu u kojoj se nalazimo, nadam se da će kolege narodni poslanici iz ovog sastava podržati ukidanje ovog „hljeba bez motike“, te da ćemo svi zajedno bar malo vratiti nadu građanima i postati saziv koji se unaprijed odrekao svojih privilegija i postao primjer nekim sljedećim sastavima parlamenta – poručuje Vukomanovićeva.

Banjaluka

OBAVJEŠTENJE IZ VODOVODA I večeras redukcija u tri naselja

Iz banjalučkog „Vodovoda“ saopšteno je da će i noćas biti nastavljena redukcija vode prema Trnu, Glamočanima i Jablanu, kao i prethodnu noć.

Redukcija će trajati od 22.30 do sutra u 7 časova.

Rezervoar Rekavice 1 takođe će biti pušten ujutro u 7.

Iz Gradske uprave danas je rečeno da se stabilizacija u vodosnabdijevanju može očekivati sa smanjenjem temperatura, koja se najavljuju od nedjelje.

Nastavi čitati

Banjaluka

“BANJALUKA JE TU ZA SVE”: Uručena pomoć porodicama koje su pretrpjele štetu u nevremenu

Gradonačelnik Draško Stanivuković posjetio je porodice u naselju Mišin Han, i tom prilikom im uručio rješenja o nadoknadi štete uzrokovane olujnim nevremenom koje je nedavno zahvatilo ovo banjalučko naselje.

-Vjerujem da su svi u Banjaluci, a i šire, vidjeli stravične fotografije nakon nevremena, koje je prije nekoliko nedjelja pogodilo Mišin Han. Tada sam posjetio ove porodice i poručio da će Grad biti uz njih, a danas smo to obećanje i ispunili uručenjem rješenja o nadoknadi 50% procjenjene štete koja na nekim objektima iznosi i preko 20.000KM – izjavio je gradonačelnik.

Kako je istakao, ovom mjerom podrške obuhvaćeno je 18 porodica iz ove mjesne zajednice.

I kada je lijepo i kada je teško, Banjaluka je tu za sve – zaključio je Stanivuković.

Podsjećamo, nakon olujnog nevremena koje je zahvatilo naš grad početkom juna, više porodica iz MZ Mišinog Hana je ostalo bez krova nad glavom.

Osim što su interventne ekipe bile na raspolaganju i angažovano radile na sanaciji štete u ovom naselju, ove porodice je obišao i gradonačelnik Stanivuković i tom prilikom im dao obećanje da će Grad pružiti i podršku za sanaciju šteta na stambenim objektima.

Nastavi čitati

Banjaluka

UVEDENA DEŽURSTVA Na ove brojeve telefona možete zvati dok traje vanredna situacija

U okviru mjera koje je Gradski štab za vanredne situacije donio na današnjoj sjednici, uvedeno je stalno dežurstvo u službama Odsjeka za poslove civilne zaštite i vatrogasne brigade, Vodovoda A.D. i JU „Centra za socijalni rad Banjaluka“.

Sljedeći brojevi telefona ovih ustanova, određeni su kao dežurni u periodu dok traje proglašeno vanredno stanje:

– Vodovod A.D. – 051/498-950 dostupan 24 časa;

– Odsjek za poslove civilne zaštite i PTVSJ – 051-498-261 od 8.00 do 16.0 časova i Centar za obavještavanje – broj telefona 121 – od 16 do 8 časova;

– JU „Centar za socijalni rad Banjaluka“ – 065/539-701 i 066/237-558 dostupan 24 časa.

– JZU „Dom zdravlja Banjaluka“ – broj telefona 124 – dostupan 24 časa.

Nastavi čitati

Aktuelno