Connect with us

Politika

Zahvaljujući Srpskoj, BiH nije neprijateljska zemlja na spisku Rusije

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je Srpska ostala u okviru neutralnosti i da su zlonamjerne tvrdnje onih koji spornom ocjenjuju zvaničnu posjetu delegacije parlamenta Srpske institucijama Ruske Federacije.

“Kada je riječ o negativnim komentarima iz Federacije BiH i pojedinaca iz zajedničkih institucija trebalo bi da pogledaju izjavu Valentine Matvijenko (predsjednika Savjeta Federacije Federalne skuštine Rusije) koja je rekla da zahvaljujući Republici Srpskoj, BiH nije postala neprijateljska zemlja na spisku Ruske Federacije”, naglasio je Stevandić.

Predsjednik Narodne skupštine rekao je da nije bilo potrebe za izmjenom neutralnog stava Republike Srpske, te naveo da se možda i u Rusiji nekome ne sviđa put ka EU, ali da to niko u Moskvi nije prigovorio.

“Isto tako, mi ne prihvatamo prigovore druge strane radi čuvanja dobrih odnosa sa Rusijom. Problem je što se u BiH tretira neutralnost kao naginjanje na rusku stranu, što predstavlja jednu vrstu licemjerja i pokušaja da se ovdje uvede dodatna nestabilnost i da se mi ovdje svađamo”, istakao je Stevandić.

On je rekao da nisu dobronamjerni oni koji negativno komentarišu posjetu delegacije Narodne skupštine Ruskoj Federaciji, prvenstveno jer je javnost upoznata sa svim aktivnostima u Moskvi, o čemu će, kako je naveo Stevandić, uskoro govoriti i na konferenciji za novinare.

Stevandić je predvodio delegaciju Narodne skupštine Republike Srpske koja je prošle sedmice boravila u zvaničnoj posjeti Moskvi, gdje je razgovarala sa ruskim zvaničnicima

(SRNA)

Politika

Stanivuković čestitao Petroviću: VAŽNA POBJEDA ZA JEDINSTVENU OPOZICIJU U SRPSKOJ

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uputio je čestitke gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću koji je na referendumu u nedjelju  potvrdio povjerenje koje mu ukazuju njegovi sugrađani.

Stanivuković je naglasio da je ovo važna pobjeda za Bijeljinu i jedinstvenu opoziciju u Republici Srpskoj.

– Čestitam gradonačelniku Ljubiši Petroviću na istrajnoj bori i ponovnoj pobjedi u Bijeljini. Neka je sa srećom – zaključio je Stavinuković.

 

Nastavi čitati

Politika

Preliminarni rezultati referenduma u Bijeljini: Koliko je birača glasalo ZA, a koliko PROTIV

Prema prvim preliminarnim rezultatima referenduma za opoziv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića glasalo je 14.954 birača, a protiv 32.294, izjavila je Srni predsjednik Komisije za provođenje opoziva Dijana Savić Božić.

Ona je dodala da je bilo ukupno 47.248 važećih glasačkih listića.

Pravo glasa na referednumu imalo je 112.000 birača.

Referendum u Bijeljini je prvi koji je održan u skladu sa novim Pravilnikom o sprovođenju opoziva koji je krajem prošle godine donesen u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Potvrdu rezultata daje Repubička izborna komisija.

Opoziv gradonačelnika, koji je iz SDS-a, pokrenulo je 25 odbornika Skupštine grada 8. februara, a podržala ga je široka Narodna koalicija “Pokrenimo Bijeljinu”, predvođena SNSD-om.

Nastavi čitati

Politika

Milovanović: Volju naroda treba poštovati

Miroslav Milovanović, šef Štaba koalicije za opoziv bijeljinskog gradonačelnika, rekao je, nakon što opoziv nije uspio, da treba poštovati to kako su se građani izjasnili na referendumu, piše InfoBijeljina.

Iz SNSD-a su se zahvalili svih aktivistima i članovima SNSD-a koji su bili u ovom procesu.

“Logično i normalno je u politici da budemo poraženi, građani su se na referendumu izjasnili i to treba poštovati. Građani Bijeljine su rekli to što su rekli. Zahvaljujemo se svima koji su glasali za opoziv i protiv opoziva”, rekao je Milovanović.

Podsjećamo, u Bijeljini je danas održan referendum na kojem su se građani izjasnili protiv opoziva gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Nastavi čitati

Aktuleno