Connect with us

Banjaluka

EKIPE KONSTANTNO NA TERENU I DOPREMAJU VODU, pridružili im se i gradonačelnikovi saradnici

Nadležne gradske službe konstantno obilaze teren i dopremaju vodu u cisternama domaćinstvima mjesnih zajednica, koja se usljed visokih temperatura i suša suočavaju sa nestašicom vode.

Sa ekipama su osim gradonačelnika Draška Stanivukovića i njegovi saradnici.

Podsjećamo, izazove sa vodosnabdijevanjem ima oko 4 odsto stanovništva na području Banje Luke. Sve nadležne službe su u pripravnosti i preduzimaju sve mjere kako bi se stanje održalo stabilnim, a onim domaćinstvima koja trenutno nemaju vodu – ista se doprema u cisternama.

Sugrađani iz mjesnih zajednica koja se trenutno suočavaju sa nestašicom vode, za dopremanje vode u cisternama mogu da se obrate sekretarima mjesnih zajednica. Potrebno je da pozovu Centar za obavještavanje putem broja telefona 121, koji će dalje usmjeravati građane na sekretara pripadajuće MZ.

Banjaluka

LJEPOTA I SNAGA PORODICE! Pridružite se sutra “Konferenciji beba” i “Velikoj porodičnoj šetnji”

Zabavan program i sjajna atmosfera očekuje sve mališane i njihove roditelje u sutra, 1. jula u sklopu manifestacije “Konferencija beba” i “Porodična šetnja” 2024.

Obogodišnja manifestacija će započeti velikom porodičnom šetnjom, koju realizuju Udruženje porodica sa četvoro i više djece „Četiri plus“, uz podršku Grada Banje Luke, a koja će početi u 17.30 časova, te će se kretati od Narodnog pozorišta Republike Srpske sve do Parka „Petar Kočić“.

Kao i prethoidnih godina, glavna misija porodične šetnje jeste da se pokaže sva ljepota i snaga porodice, te dodatno da se podigne svijest o značaju djece i njihovog mjesta u zajednici.

Zabavni program za sve prisutne počeće od 18.00 časova u Muzičkom paviljonu u Parku „Petar Kočić“.

Kao i svake godine, na manifestaciji „Konferencija beba“ planirane su četiri nagrade i to za: najmlađu bebu, za najstariju bebu, za bebu sa najviše braće i sestara (rodni listovi djece služiće kao dokaz o broju djece u jednoj porodici) i za najbržu bebu u takmičenju u puzanju.

Prijave će se vršiti 1. jula u Parku „Petar Kočić“ u periodu od 17.30 do 18.30 časova za djecu koja su rođena u periodu od 1. jula.2023. godine do 1. jula 2024. godine, a roditelji koji odluče da prijave svoju djecu za navedene nagrade treba da ponesu rodni list ili zdravstvenu knjižicu djeteta.

Podsjećamo, zbog održavanja manifestacije na snazi je izmjena u režimu odvijanja saobraćaja u ponedjeljak, 1. jula.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRAD RADI BEZ PREDAHA! Održan sastanak sa delegacijom Grada Tjanđin

Savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo susrela se danas sa delegacijom kineskog grada Tjanđin, koju je predvodila zamjenica gradonačelnika Zhang Ling.

Tokom sastanka koji je održan u Gradskoj upravi razgovarano je o nastavku saradnje koja je započeta 2019. godine.

Savjetnica Šukalo zahvalila je delegaciji na posjeti te naglasila da postoje brojne oblasti u kojima iskustvo i rezultati Grada Tjanđin mogu biti od velike koristi za budući razvoj Banje Luke.

Zamjenica gradonačelnika, Zhang Ling je pozvala predstavnike Grada Banje Luke da posjete Tjenđin u narednom periodu, što bi, kako je kazala, bila prilika za konkretniju saradnju između naša dva grada.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRADONAČELNIK NA tradicionalnim maslama u “GAJIĆA LADARI” u Golešima

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković boravio je na tradicionalnim maslama u “Gajića ladari” u Golešima.
“Sedmu godinu zaredom prisustvujem tradicionalnim maslama u “Gajića ladari” u Golešima”, poručio je Stanivuković.
U svojoj objavi na društvenim mrežama je dodao da su u ovom mjestu nedavno pomogli izgradnju pecane, ali i asfaltirali lokalni put.
“Gdje ove godine tu i dogodine! Vidimo se i ostajte mi zdravo”, zaključio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno