Connect with us

Banjaluka

BESPLATNA ŠKOLA KLIZANJA ZA 150 VUKOVACA Pratimo i vrednujemo njihov rad i trud

Grad je i ove godine podržao projekat besplatne škole klizanja za 150 odličnih učenika odnosno vukovaca od drugog do petog razreda svih osnovnih škola sa teritorije grada Banje Luke.

Kao određena nagrada, ali i podstrek za sve učenike, odlučeno je da se škola klizanja u organizaciji Škole sporta „Kasper“ podrži drugu godinu zaredom.

-Ova aktivnost ima jako pozitivan odjek među građanima, a posebno među učenicima, koji su zahvaljujući vlastitom uspjehu u učenju i vladanju, sami sebi obezbjedili besplatnu školu klizanja – kazala je ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za društvene djelatnosti, Danijela Kajkut.

Kako je napomenula, vukovcima su tokom ljetnjeg raspusta dodijeljene besplatne sezonske karte za „Akvanu“, te istakla da nagrađujući najbolje učenike, Grad Banja Luka šalje jasnu poruku najboljim učenicima da prati i vrednuje njihov rad i trud, a istovremeno motiviše druge.

-Ponosni smo na ovaj projekat, koji već drugu godinu zaredom uspješno realizujemo u saradnji sa „Kasperom“. Trudimo se da nagradimo djecu koja daju najbolje od sebe, jer smo svjesni da samo na takav način gradimo budućnost. Uskoro nas očekuje i dodjela Svetosavskih nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola na području našeg grada. Takođe, Grad izdvaja značajna sredstva za dodjelu stipendija po osnovu uspjeha učenicima i studentima – navela je Kajkut.

Prema riječima Filipa Babića iz Škole sporta „Kasper“ zainteresovanost učenika je velika i oko 300 učenika iskazalo je želju za učenjem klizanja, a školu klizanja ove godine pohađa njih 150, što je za 50 više u odnosu na prošlu godinu.

Inače, realizacija ovog projekta na klizalištu na Trgu Krajine počela je ove sedmice.

Banjaluka

OD DANAS Međunarodni festival dječijeg folklora „Mladost“

U organizaciji Ansambla narodnih igara i pjesama„Mladost“ osamnaesti put za redom održava se Međunarodni festival dječijeg folklora „Mladost“, koji okuplja djecu uzrasta od 6 do 16 godina.

Pomenuti festival biće održan u periodu od 26. juna do 1. jula i na istom će učestvovati folklorni ansambli iz: Poljske, Slovačke, Hrvatske, Srbije, Federacije BiH i Republike Srpske.

Festival je u proteklim godinama ugostio više od 300 folklornih ansambala sa prostora Balkana i Evrope.

Ansambl narodnih igara i pjesama „Mladost“, sa pomenutim festivalom je u članstvu svjetske asocijacije folklora CIOFF (Asocijacije koja okuplja 92 države svijeta).

Nastavi čitati

Banjaluka

PAVLINA RADOVANOVIĆ VAS POZIVA da budete dio proslave Vidovdana u Manastiru Gomionica (VIDEO)

Povodom Vidovdana, u petak 28. juna u Manastiru Gomionica biće organizovan bogat kulturno-umjetnički program i to u novoizgrađenom amfiteatru u parku uz sam Manastir, koji će tom prilikom biti i promovisan.

Tog dana, između ostalog, nastupiće i Pavlina Radanović, djevojčica iz Orahovca sa Kosova i Metohije, koja je iskoristila priliku da pozove sve zainteresovane da budu dio proslave Vidovdana u Gomionici.

-Od 18.00 časova počinje večernje bogosluženje, dok je kulturno-umjetnički program planiran od 19.00 časova. Dođite u što većem broju, dođite da se zajedno družimo i da zajedno pjevamo srpske, pravoslavne i pjesme sa Kosova i Metohije – kazala je Pavlina.

U kulturno – umjetničkom programu, uz Pavlinu Radanović, svi prisutni imaće priliku da uživaju i u nastupima Petra Božovića, Milana Vasića, Svjetlane Vidović, Carskim glasovima – djeca sa Kosova i Metohije, te članova Muzičkog ateljea Jelene Stanišić.

Nastavi čitati

Banjaluka

NAJPOŽELJNIJE ZANIMANJE! U banjalučkoj Medicinskoj školi neće biti drugog upisnog roka

U Medicinskoj školi Banja Luka su svi predviđeni kapaciteti za upis u prvi razred popunjeni u prvom upisnom roku, tako da drugog upisnog roka neće biti, saopšteno je iz ove škole.

“Zahvaljujemo se na velikom interesovanju za našu školu”, stoji u objavi na Facebook stranici ove banjalučke škole.

Interesovanje učenika za ovu školu je ogromno u posljednjih nekoliko godina, tako da nije veliko iznenađenje da su kapaciteti za upis u prvi razred popunjeni u prvom roku.

Nastavi čitati

Aktuelno