Connect with us

Banjaluka

“BANJALUČKA ZIMA” U GRAD DONIJELA ČAROLIJU! Evo šta nas očekuje tokom ove sedmice

„Banjalučka zima“ donijela je u naš grad pravu čaroliju, ali i sjajan program u kojem ćete moći uživati i tokom ove sedmice, saopšteno je iz Gradske uprave.
Uz bogatu gastronomsku ponudu u prekrasnom ambijentu Parka „Petar Kočić“ uživajte i u sjajnom zabavnom programu koji danas, 11. decembra u podne donosi radionicu „Pošte Srpske“, a od 19.00 časova uživajte u nastupu di-džeja Nikole. Ove radionice na programu su i u četvrtak, 14. decembra.

Utorak, 12. decembar rezervisan je za Matine u podne, koji će prirediti učenici Umjetničke škole „Vlado Milošević“. U večernjem terminu očekuje vas „Latino night Salsa Puerto“.

I tokom ove sedmice program će prirediti i mališani iz više predškolskih ustanova sa područja grada.

Škole klizanja biće organizovane u subotu i nedjelju, 16. i 17. decmbra od 9.00 do 11.00 časova na Trgu Krajine, a svi mališani imaće priliku da nakon klizanja učestvuju i u plesnim i kreativnim radionicama.

Banjaluka

GRAĐANI ISTAKLI ZASTAVE pred odluku o rezoliciji o Srebrenici

Brojni Banjalučani odazvali su se pozivu Vlade Republike Srpske da istaknu srpske trobojke čime, kako ističu, simbolički iskazuju protivljenje namjeri usvajanja za Srbe sporne rezolucije o Srebrenici.

Otome svjedoči i zastava istaknuta u Ulici Vojvode Momčila u centru Banjaluke.

Vlada Republike Srpske će danas u Srebrenici održati redovnu sjednicu, i to na dan kada će Generalna skupština UN odlučivati o prijedlogu rezolucije o Srebrenici.

Tom prilikom najviši zvaničnici Republike Srpske položiće cvijeće i vijence na srpsko groblje u Bratuncu.

Nastavi čitati

Banjaluka

ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA Gradskog štaba za vanredne situacije

Gradski štab za vanredne situacije održao je danas redovnu sjednicu, na kojoj je prihvaćen prijedlog Plana obuke i osposobljavanja Gradskog štaba za vanredne situacije, jedinica i timova civilne zaštite za period 2024 – 2027. godine.

Dodatno, na današnjoj sjednici je razmatran i prijedlog Plana zaštite i spasavanja od zemljotresa u Banjoj Luci.

Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije prihvaćena je Informacija o aerozagađenju vazduha i mjerama zaštite na teritoriji grada.

Jedna od tačaka dnevnog reda koja je razmatrana jeste i razmatranje Odluke o određivanju privrednih privrednih društava i pravnih lica, nosilaca poslova i zadataka u provođrnju mjera zaštite i spasavanja na teritoriji grada, kao i Odluka o formiranju jedinica i timova civilne zaštite i Odluka o određivanju povjerenika zaštite i spasavanja na teritoriji Banje Luke.

Osim toga razmatran je i Plan sprovođenja mjera na vodovodnom sistemu „Vodovod“ – a a.d. Banja Luka za eventualni sušni period.

Nastavi čitati

Banjaluka

“ĆIRILICA NEKAD I SAD”! Sutra obilježavanje Dana slovenske pismenosti

Programom pod nazivom „Ćirilica nekad i sad“ sutra, 23. maja u 19.00 časova u Domu omladine biće obilježen Dan slovenske pismenosti.

Riječ je o programu koji uz podršku Grada Banje Luke organizuje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“.

Kako su kazali organizatori, o srpskom pismu nekad i sad govoriće prof. dr Milanka Babić, dok će u ime „Prosvjete“ govoriti dr Jelenko Bojić i mr Željko Vujadinović.

Takođe, u okviru programa u Domu omladine biće priređena izložba ćiriličkih rukopisa posvećena Svetom Ćirilu i Metodiju.

Nastavi čitati

Aktuelno