Connect with us

Banjaluka

PRIPREME ZA IZGRADNJU NOVOG PARKA: U toku ARHEOLOŠKA ISTRAŽIVANJA u zoni kružne raskrsnice kod „Ekvatora“

Počele su pripremne aktivnosti za izgradnju novog parka na lokaciji najveće kružne raskrsnice.

-U cilju realizacije parternog uređenja u zoni postojeće kružne raskrsnice kod „Ekvatora“, danas su započela i arheološka istraživanja, koja su proistekla iz mišljenja Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske- navedeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Istraživanja se izvode u saradnji sa Muzejom Republike Srpske kao stručne institucije.

Banjaluka

PODRŠKA GRADA: Uručena rješenja o stipendiranju sportistima

Savjetnica gradonačelnika Mirna Savić – Banjac uručila je danas 22 rješenja o stipendiranju najuspješnijih sportista, a u okviru programa razvoja sporta na području Banje Luke.

-Od srca čestitamo sportistima na postignutim rezultatima i želimo im da nastave da nižu uspjehe. Grad stoji iza njih i stalno nastoji da poboljša ambijent i uslove za sport i sportiste. Radujemo se otvaranju sportskog odjeljenja Gimnazije na inicijativu gradonačelnika Draška Stanivukovića i neka Banja Luka nastavi da nosi epitet grada sporta – poručila je savjetnica Savić – Banjac.

Kategorisani sportisti za 2024. godinu, kojima su danas uručena rješenja o stipendiranju su:

1) Sportisti Prvog razreda – seniori:

Pavle Dujaković (karate),
Dušan Mačkić (kajak).
2) Sportisti Internacionalnog razreda – juniori:

Luka Pejić (karate),
Filip Marinković (džiu džica).
3) Sportisti Prvog razreda – juniori:

Boriša Zirojević (košarka),
David Vučić (plivanje),
Marija Damjanović (košarka),
Sonja Devura (košarka),
Sergej Trbojević (plivanje),
Nikola Šarić (košarka),
Aleksej Bogdanić (rukomet),
Sofija Pajić (džudo),
Nikša Petrović (rukomet),
Dario Pejić (stoni-tenis),
Milenko Rožić (rukomet),
Marija Vulić (košarka),
Novak Jaćimović (tenis),
Adrian Đurđević (džudo),
Đorđe Pajić (džudo),
Una Mičić (džudo),
Anastasija Ignjatić (tenis), i
Tibor Gajić (džiu-džica).

Nastavi čitati

Banjaluka

POTPISAN SPORAZUM O BRATIMLJENJU Banje Luke i grčkog grada Uranopolis

Banja Luka i Uranopolis od danas imaju zvanično potpisan Sporazum o saradnji.

-Posljednja stanica do našeg najsvetijeg mjesta, Svete Gore i Hilandara, je Uranopolis sa kojim Banja Luka od danas ima bratske odnose – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je potpisao ovaj sporazum o saradnji.

Kako je poručio, to je mjesto u kojem će se vijoriti srpska zastava, pjevati srpska himna i mjesto u kojem ćete se osjećati kao u Banjoj Luci, našoj Zapadnoj prestonici.

-Uz naše kulturno-umjetničko društvo “Srpski vitezovi”, načelnika opštine Aristotel Steljosom Valjanosom, predstavnike grčke Vlade, uvaženo sveštenstvo Grčke i Srpske pravoslavne crkve i našim protom Vojom Balabanom, potpisali smo ovaj važan sporazum kojim smo još jednom učvrstili bratske odnose između srpskog i grčkog naroda. Banja Luka je postala bogatija za još jednog iskrenog prijatelja i bratski grad – kazao je gradonačelnik.

Nastavi čitati

Banjaluka

“LOLEK I BOLEK” NA FOTOŠUTINGU! Ko mijenja doktore, dok oni “skakuću” po KONCERTIMA I ZBOROVIMA (FOTO)

Direktor UKC-a i predsjednik GrO SNSD Banjaluka vrlo brzo je doktora Nikolu Šobota uvukao u estradne vode, a uz estradu, zna se ide i slikanje.
U samo mjesec dana Šobot koji je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke dobio je cijeli set fotografija sa Đajićem koji osim što ga “vuče” po koncertima, došaptava mu i šta treba da kaže iza kamere (jer Šobot o politici i Gradu ne zna apsoultno ništa).

ĐAJIĆU SRAM TE BILO! Odveo Šobota na TV gostovanje pa ga OSRAMOTIO, doktor Nikola misli da je budžet grada MILIJARDU KM (VIDEO)

Blato u kojem se Đaja valja godinama svakako nije mjesto za jednog kardiologa koji evidentno nije bio voljan da uopšte i bude kandidat ali očito je da će estradna kaljuža postati mjesto na kojem i doktor Šobot obitava, htio on to ili ne.
U cijelom ovom cirkusu postavlja se pitanje ko zapravo radi na UKC-u dok doktori “skaču” uz Breskvicine hitove i koliko ljekara nam nedostaje da bismo imali luksuz da gubimo još jednog, koji je na kraju biti samo Đajićeva potrošna roba. Više čak nije ni smiješno.

Nastavi čitati

Aktuelno