Connect with us

Banjaluka

BANJALUKA u bojama ljubavi (FOTO)

Najveći grad Srpske je i ovog 14. februara u bojama ljubavi.

Zanimljive postavke inspirisane ljubavlju, nalaze se u centru grada kod spomenika banu Milosavljeviću, a poruke ljubavi ispisane su širom ulica grada.

Takođe, ove godine Gradska uprava Banjaluka spremila je nagrade za najkreativnije fotografije.

“Oni koji naprave najkreativnije fotografije pored postavke ili poruke ljubavi biće u prilici da osvoje romantičnu večeru. Danas i sutra šaljite nam fotografije putem elektronske pošte na adresu: [email protected] ” saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Žiri će u petak, 16. februara odabrati deset najkreativnijih, a tri fotografije koje će osvojiti nagradu biće izabrane glasanjem u Viber zajednici Grada.

Glasanje će biti organizovano u Viber zajednici od 16. februara od 14.00 časova do 19. februara do 10.00 časova.

Banjaluka

NA KUPUSIŠTU ĆE BITI IZGRAĐEN ĆIRILIČNI PARK: Grad Banja Luka demantuje medijske natpise i TV priloge

Grad Banja Luka demantuje medijske natpise i TV priloge u kojima se navodi da će umjesto najavljenog Ćiriličnog parka na lokalitetu tzv. Kupusišta biti izgrađen neboder.

Kao što je gradonačelnik, Draško Stanivuković, nedavno objavio, regulacioni plan koji predviđa zgradu pored ovog parka je zaustavljen, a izgradnja Ćiriličnog parka nikada nije bila upitna.

U svrhu istinitog informisanja građana demantujemo i navode da Skupština Grada nije imala uvid u ovaj dokument, jer je on, kao i svi ostali regulacioni planovi, usvojen upravo u Skupštini grada Banje Luke.

Napominjemo, Skupština je imala uvid u regulacioni plan koji je upravo na sjednici gradskog parlamenta i usvojen, međutim izmjene predviđene ovim planom su sada od strane gradonačelnika zaustavljene.

Ovim putem još jednom obavještavamo javnost i građane Banje Luke da je u toku izgradnja pet parkova, među kojima je i Ćirilični park, za koji su mnogi građani zainteresovni da učestvuju i budu dio njegove izgradnje i koji će uskoro krasiti naš grad.

Nastavi čitati

Banjaluka

JEDNA ULICA U BANJALUCI DANAS BEZ STRUJE! Redovni radovi na terenu

Struju danas neće imati od 10 do 12 časova jedna ulica u Banjaluci, potvrdili su ovo iz “Elektrokrajine”.

“Bez struje ostaje dio ulice Knjaza Miloša”, istakli su oni, prenose Nezavisne.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZLATNA SRCA MALIH BANJALUČANA! Najmlađi uručili donaciju javnoj kuhinji

Javnu kuhinju posjetili su najmlađi i najslađi donatori našeg grada, zajedno sa svojim tetama iz novog vrtića “Jana”.

“Svoje igračke, garderobu, slikovnice i slatkiše poželjeli su pokloniti svojim vršnjacima koji nisu u mogućnosti da priušte ovakve stvari”, kazali su iz Udruženja građana “Mozaik prijateljstva”, te dodali kako je bilo prelijepo družiti se s humanom dječicom.

“Onako mali i preslatki u svojim ručicama su donijeli poklone i prešli za njih impozantnu razdaljinu od Rebrovca do naše javne kuhinje”, ispričali su oni.

Kako dodaju, njihove divne tete sad već po navici zajedno s njihovim roditeljima rade na zdravom odrastanju po onim pravim i jedino ispravnim ljudskim vrijednostima.

“Hvala od srca, mali drugari, hvala vašim roditeljima i vašim tetama, uživajte u svom djetinjstvu, a mi vam i ovim putem šaljemo milion najljepših želja”, kazali su oni.

Nastavi čitati

Aktuelno