Connect with us

Sport

NOVAK RASKINUO SA IVANIŠEVIĆEM! “Otjerao” trenera poslije pet godina, ko ga mijenja?

Novak Đoković i Goran Ivanišević raskinuli su saradnju.

Srpski trener Novak Đoković raskinuo je saradnju sa Goranom Ivaniševićem i zvanično to potvrdio na društvenim mrežama. Moglo se zaključiti da se saradnja bliži kraju posle priča o “nezadovoljstvu Novaka radom tima” u poslednjih nekoliko meseci, a dolazak u Beograd bez glavnog trenera – i rad sa Nenadom Zimonjićem – brzo su odgonetnuti!

Ivanišević i Đoković sarađivali su od 2019. godine kada je slavni hrvatski teniser prvo “dodat” u tim u kome je već bio Marjan Vajda, ali je postepeno preuzimao ulogu prvog trenera od Slovaka. Sa “Zecom” kao trenerom, Novak je osvojio tri Australijan opena, dva Rolan Garosa, dva Vimbldona i jedan US Open, oborivši ko zna koliko teniskih rekorda, između ostalog po broju nedelja na vrhu ATP liste i osvojenih “mejdžora”.

Posebno korisnu ulogu Ivanišević je imao popravivši Novakov servis, koji je postao jedno od njegovih najubojitijih oružja u veteranskim danima, dok pamtimo i da su imali fantastičan odnos, čak i kada je bilo psovki. Ipak, očigledno je bilo vreme za promene pošto je Đoković bio jako ljut načinom na koji je ušao u 2024. godinu.

Osećao je probleme na Australijan openu, gde se zaustavio prvi put u polufinalu protiv Janika Sinera, dok nije ostavio dobar utisak ni na Indijan velsu, da bi se povukao iz Majamija. Na plaži je potom viđen sa drugim svojim trenerom Čarlijem Gomezom, što bi trebalo da znači da će Španac ostati u njegovom timu. Za sada nije jasno da li kao prvi trener ili će Đoković uskoro dodati neko novo ime.

Mnogi pretpostavljaju da bi Đoković mogao da “vrati” Marjana Vajdu, kao trenera koji mu je najviše pomogao na početku karijere, ali neće biti iznenađenje ako vidimo potpuno neko novo ime. Znamo da Đoković ume da iznenadi…

Sport

NEDOVOLJAN BROJ PRIJAVLJENIH EKIPA! Rukometaši Srpske ipak ne idu u Rusiju

Muška i ženska reprezentacija Republike Srpske u rukometu na pijesku, ipak neće učestvovati na predstojećim Igrama BRIKS-a koje će se održati u junu tekuće godine u Kazanju.

Razlog što reprezentacija neće putovati u Rusiju je dopis Organizacionog odbora Igara BRIKS-a u kojem se navodi da su zbog nedovoljnog broja prijavljenih ekipa bili prinuđeni da otkažu takmičenje u rukometu na pijesku, ali i odbojci na pijesku i kajaku.

-Žao nam je što je došlo do ovakve situacije i što nećemo biti dio ovog velikog sportskog događaja. Naravano da nam je žao i iz razloga što je pokazan veliki interes kod naših rukometaša i rukometašica koji su imali ogromnu želju da predstavljaju Republiku Srpsku na takmičenju u ruskom gradu Kazanju.

Uz sve to treba istaći da smo uložili i određena novčana sredstva, jer smo sve učinili kako bi naša reprezentacija potpuno spremno dočekala nastup na Igrama BRIKS-a.

Život ide dalje i iskreno se nadamo da će naša reprezentacija u rukometu na pijesku u dogledno vrijeme biti dio nekog velikog takmičenja-istakao je Marinko Umičevićč, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Nastavi čitati

Sport

MVP, MVP, MVP: Jokić po treći put najbolji košarkaš svijeta

Srpski košarkaš i centar Denvera Nikola Jokić po treći put je proglašen za najkorisnijeg igrača sezone (MVP) u NBA ligi za sezonu 2023/24.

Čudesni Somborac je očekivano slavio ispred Luke Dončića iz Dalasa i Kanađanina Šej Gildžusa Aleksandera iz Oklahome. Ovo je treća titula za Jokića u posljednje četiri godine, a prošle mu je praktički “ukradena“ i dodijeljena Džoelu Embidu. Prošle sezone bio je proglašen za najboljeg igrača finalne serije u kojoj je Denveru donio titulu. Srpski as je dobio čak 79 glasova za prvo mjesto, 15 je imao Gildžus-Aleksander, a četiri Luku Dončića. Dobio je 926 poena naspram 640 prve zvijezde Oklahome i 566 za Slovenca.

Nevjerovatni Nikola je tako postao tek deveti igrač u istoriji s tri ili više nagrada za najkorisnijeg košarkaša u najkvalitetnijoj ligi svijeta. Najviše ih ima Karim Abdul Džabar (šest), a u odabranom društvu su još Majkl Džordanu (5), Bil Rasel (5), Vilt Čembrlen, LeBron Džejms (4), Mozes Meloun, Lari Birdu i Medžik Džonson koji imaju po tri trofeja.

Ove sezone je u regularnom dijelu prosječno bilježio 26,4 poena uz 12,4 skokova i 9 asistencija po utakmici uz 58,3% šuta iz igre i 35,9% za tri poena.Ovo je njegova osma sezona u NBA ligi.

Nastavi čitati

Sport

IZNENADA PREMINUO bivši košarkaš Lejkersa, IMAO JE SAMO 33 GODINE

Darius Moris, bivši košarkaš LA Lejkersa, preminuo je u 33. godini.

Vijest je objavio klub na društvenim mrežama, a kasnije ju je potvrdila i porodica Amerikanca.
“Srce nam je slomljeno smrću Darijusa Morisa”, navodi se u kratkoj poruci Lejkersa objavljenoj na Tvitteru.
Osim što je igrao za Lejkerse, Moris, koji je u NBA stigao 2011. godine kao 41. pik na draftu, nastupao je i za timove kao što su Filadelfija 76ers, Memfis Grizlis i Bruklin Nets gdje je bio saigrač Mirze Teletovića.

Uzrok smrti nije otkriven, a tokom karijere u NBA ligi je odigrao 132 utakmice u kojima je imao prosjek od 3,3 poena, 1,4 asistencija i 1 skoka.

Osim toga, profesionalno je igrao u Kini i Francuskoj, a posljednji put je nastupao u sezoni 2019/20.

Nastavi čitati

Aktuelno