Connect with us

Banjaluka

BANJALUKA POD SNIJEGOM Evo koliko će narednih dana porasti snježni pokrivač u Srpskoj

Očekuje se porast snježnog pokrivača, u nižim predjelima od 5 do 15 centimetara, u višim predelima od 20 do 30 centimetara novog snijega.

Nakon zahlađenja i prvog ozbiljnijeg snijega koji je krenuo da pada juče, u Srpskoj će i danas biti oblačno i još hladnije, uz jačanje snježnih padavina.

Jutros je i najveći grad Srpske osvanuo pod “bijelim pokrivačem”. Snijeg je pao tokom noći, a prema prognozama nastaviće da pada i tokom dana.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda RS, očekuje se porast snježnog pokrivača, u nižim predjelima od 5 do 15 centimetara, dok se u višim predelima očekuje od 20 do 30 centimetara novog snijega.

Najmanje snježnih padavina biće na sjeveroistoku. Na jugu Hercegovine kiša. Vjetar slab do umeren severoistočni, lokalno u zapadnim predelima na udare i jak.

Minimalna temperatura od -3 do 0, na jugu do 4, a u višim predjelima od -7 stepeni. Maksimalna temperatura od -2 do 3, na jugu do 7, u višim predjelima od -5 stepeni.

U nedjelju se nastavlja oblačno i hladno vrijeme uz slab snijeg i manji porast snježnog pokrivača. Snijeg će biti nešto jači samo na planinama. Na jugu slaba do umjerena kiša.

Minimalna temperatura od -3 do 0, na jugu do 4, a u višim predjelima od -7 stepeni, a maksimalna od -1 do 3, na jugu do 7, a u višim predjelima od -4 stepena.

U ponedjeljak se nastavlja oblačno i hladno vrijeme s padavinama, pretežno snijeg, dok je lokalno moguća i kiša koja se ledi pri tlu. Jače padavine na zapadu i planinama na jugoistoku, gdje će se nastaviti porast snježnog pokrivača. Na jugu Hercegovine kiša, a na sjeveroistoku malo toplije, oblačno i pretežno suvo.

Banjaluka

GRADONAČELNIK KOD MAJSTOROVIĆA U MELINI! “Gradimo vodovodni sistem vrijednosti više od 2.5 miliona KM”

-Uz čašicu razgovora sumirali smo sve do sad urađeno, a utvrdili smo i prioritete koje ćemo rješavati u budućem vremenskom periodu.
Za ovaj dio našeg grada uradili smo i radimo zaista mnogo!
Gradimo vodovodni sistem vrijednosti više od 2.5 miliona KM, obnavljamo lokalne puteve, izgradili smo dječije igralište, obnovili fasadu škole, izgradili javnu rasvjetu, a kroz projekat Urbanih tržnica podstičemo lokalne poljoprivredne proizvođače na rast i razvoj, napisao je gradonačelnik Banjaluke na društvenoj mreži X.

Nastavi čitati

Banjaluka

KONCERT BALKAN EKSPRESA 15. decembra u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 15. decembra biće održan koncert BALKAN EXPRESS UNPLUGGED.

-Ovaj koncert, članovi kultnog banjalučkog rok benda smatraju i svojevrsnim jubilejom, kada su u pitanju koncerti u našoj ustanovi, jer je prošlo 15 godina od njihovog prvog unplugged koncerta u Banskom dvoru – saopštili su iz Banskog dvora.

Svoj prvi akustični koncert “Balkan Express” je održao 2008. godine u Koncertnoj dvorani Banskog dvora zajedno sa gudačkim kvartetom banjalučke Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

-Njihova muzika je poput duše grada koji predstavljaju – iskrena i s dozom neobuzdanosti. Gitare se prepliću u moćnim rifovima, dok vokal benda nosi priču koja dira duboko u srce. Njihovi tekstovi su kao prozri kroz koje gledamo životnu stvarnost, sa refrenima koji će ostati urezani u pamćenje kao himne jedne generacije – navedeno je u saopštenju.

BALKAN EXPRESS čine: Saša Nikić (vokal), Momir Nikić (gitara), Aleksandar Vlajsavljević (bas gitara), Stefan Nikić (klavijature) i Dejan Trkulja (bubanj).

Gosti na koncertu će biti “Palladio String Quartet“, solo sopran Lidija Pajić, vokal Sanja Zelić, vokal Tea Čolić i Strahinja Nikić (gitara).

Besplatne pozivnice za koncert mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora svakim radnim danom, osim vikendom, u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Nastavi čitati

Banjaluka

VELIKI INTERES za učešće u prvoj Skupštini građana!

Građani koji su zaprimili pozivno pismo za učešće na prvoj Skupštini građana, prijaviti se mogu najkasnije do 14. decembra u skladu sa uputstvom koje je priloženo uz pozivno pismo.

Naime, u okviru projekta „Inoviranje demokratskog učešća na lokalnom nivou u Bosni i Hercegovini“, koji Grad Banja Luka realizuje u saradnji sa Savjetom Evrope u proteklom periodu pozivna pisama dostavljena su na ukupno 5.000 nasumično odabranih adresa.

Do sada je više stotina građana iskazalo interesovanje da postanu članovi prve Skupštine građana u našem gradu i na taj način diskutuju o važnim društvenim temama, te učestvuju u izradi preporuka koje će odražavati potrebe i interese svih građana naše zajednice.

Inače, Skupštinu građana će činiti 35 učesnika, a prvo zasjedanje na temu „Preduzetništvo i mladi“ trebalo bi da bude održano u frebruaru naredne godine.

Cilj je da se kroz ovu važnu temu otvore nove perspektive i razmotre ideje koje će doprinijeti unapređenju preduzetništva u našem gradu.

Nastavi čitati

Aktuelno