Connect with us

Banjaluka

Uprkos zimskim uslovima, napreduju radovi na izgradnji vodovodne mreže

Godinama smo pokušavali da dođemo do rješenja za problem vodosnabdjevanja Donjih Kola i nadamo se da će ovog ljeta mještani u ovom dijelu našeg grada konačno dobiti vodu.

Poručio je ovo ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za komunalne poslove Boriša Mandić, govoreći o projektima vodosnabdjevanja koji se finansiraju kreditnim sredstvima EBRD-a.

Istakavši da, iako je projekat izgradnje vodovoda u Donjim Kolima jedan od najvećih, vodovodna mreža se gradi i u drugim selima na platou Manjače, u selu Racune, ali i u Gornjim Priječanima.

Mandić je dodao da se pitanje vodosnabdijevanja rješava i u Verićima, Bronzanom Majdanu, Dragočaju, Trapistima, Jagarama i Golešima, kao i da su u toku radovi na izgradnji kanalizacije u naseljima Lauš, Pobrđe i Kuljani.

-Imamo dosta dobru saradnju sa izvođačima, koristimo povoljne vremenske uslove, nismo prekidali, iako je zimski period, tako da je dinamika izvođenja radova – zadovoljavajuća – rekao je on.

Mandić je podsjetio da je projekat “Voda 1” završen u potpunosti, “Voda 2” oko 50% dok je realizacija projekta „Voda 3” kroz koji će biti riješene nakritičnija naselja počela prošle godine.

Banjaluka

MILANOVIĆ PORUČIO “Moraju se vratiti mjesta za INVALIDE na parking stare autobuske stanice”

Šef kluba odbornika PDP-a Dragan Milanović poručio je da je pročitao nekoliko objava da parking na staroj autobuskoj stanici nakon ponovnog otvaranja nema ni jedno parking mjesto za invalide.
-To je nedopustivo i Grad ne treba potpisivati ugovor dok vlasnik parkinga ne vrati najmanje onoliko parking mjesta za invalidna lica koliko je bilo dok je Grad upravljao pomenutim parkingom. Vjerujem da je to samostalna odluka vlasnika i da u gradskoj upravi za to nisu znali. Ali bez obzira to se mora urgentno riješiti. Lično ću sutra intervenisati i to tražiti, ističe Milanović.

Nastavi čitati

Banjaluka

“ZIMZOPARK” OTVARA SVOJA VRATA 29. DECEMBRA! Čarobni praznični ambijent, bajkovite kočije, hiljade prskalica …

“Zimzopark” koji će se ove godine održavati u parku ” Mladen Stojanović” svoja vrata otvara 29. decembra, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.
“Biće to još jedno mjesto za stvaranje najljepše novogodišnje čarolije. Čarobni praznični ambijent, bajkovite kočije, hiljade prskalica i još mnogo toga, učiniće da otvaranje “Zimzoparka” bude događaj koji ćete pamtiti”, navode na Facebook stranici grada Banjaluka.”Zimzopark” koji će se ove godine održavati u parku ” Mladen Stojanović” svoja vrata otvara 29. decembra.

Biće to još jedno mjesto za stvaranje najljepše novogodišnje čarolije. Čarobni praznični ambijent, bajkovite kočije, hiljade prskalica i još mnogo toga, učiniće da otvaranje “Zimzoparka” bude događaj koji ćete pamtiti”, navode na Facebook stranici grada Banjaluka.

Nastavi čitati

Banjaluka

“TROTOART” DOBIO PRIZNANJE IZ NOVOG SADA! Šukalo “Ovo je potvrda da smo na PRAVOM PUTU”

Banja Luka je dobitnik priznanja za organizaciju Festivala uličnih zabavljača „TrotoArt“, koje je dodijeljeno u okviru 54. Međunarodnog sajma turizma koji je ove godine održan u Novom Sadu.

Kako je u ime Grada pojasnila Milada Šukalo, od velike važnosti za naš grad je to da je jedna ovakva, laskava titula pripala Banjoj Luci zahvaljujući festivalu, koji je posjetilo više od 9 hiljada posjetilaca.

-Bitno je naglasiti da je „TrotoArt“ manifestacija koja je realizovana svega dva puta u našem gradu, te samim tim to pokazuje da je to događaj koji je rezultat naših ideja i naših kreacija, jer nam je želja bila da u Banjoj Luci napravimo jedan ovakav festival. Nagrada koju smo mi kao grad osvojili pokazuje nam da smo na dobrom putu. Moram da naglasim da smo sprovodili i ankete među nađim građanima, u našoj Viber zajednici, te je upravo „TrotoArt“, pored manifestacije „Banjalučka zima“, dobio najviše glasova naših građana – kazala je ona.

Dodatno je naglasila kako je od izuzetne važnosti upravo ta intereakcija sa građanima, ali i turistima koji posjećuju naš grad, te eminentim komisijama koje su upravo na ovom prestižnom sajmu ocijenile ovu manifestaciju i dodijelile joj ovu laskavu titulu.

-To potvrđuje da smo na pravom putu i želim da kažem da ćemo naredne godine spremiti nešto mnogo veće i bolje, spektakularnije, jer naš grad to i zaslužuje – kazala je Šukalo.

Da je priznanje zasluženo pripalo našem gradu govori i činjenica da je na ovom festivalu učestvovalo 35 grupa i individualnih umjetnika, na trotoarima Banje Luke je nastupilo oko 240 umjetnika, i to 180 domaćih i 60 stranih umjetnika, a festival je posjetilo oko 9 hiljada posjetilaca.

Nastavi čitati

Aktuelno