Connect with us

Banjaluka

Đajić je iskoristio pristojnost gradonačelnika Banjaluke

Da li je Nebojša Vukanović svjesno ili ne, upotpunio tu spregu, tako što je iscenirani video Đajića iskoristio za optužbe gradonačelnika za “simbiozu” – pita Kresojević

Gradski menadžer Bojan Kresojević komentarisao je najnoviju situaciju koja već nekoliko dana okupira javnost u Banjaluci ali i Srpskoj a tiče se, sada već čuvenog, ručka za Bogojavljenje a kojem su prisustvovali gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

– Čega se pametan stidi, Đajić se ponosi. Svojom objavom je potvrdio da mu je cilj bio da zloupotrijebi pristojnost Draška Stanivukovića i u sprezi sa Nebojšom Vukanovićem kreira privid “simbioze”. SNSD nije ni pokušao da se politički takmiči sa nama u dobrim projektima i politikama. Shvatio je da opstrukcije radnih mjesta, izvlačenje novca iz budžeta i nerad skupštine donose negativan publicitet, pa je svoju političku strategiju bazirao na ideji da navuče gnjev građana na gradonačelnika – napisao je Kresojević na svom FB profilu.

Kresojević tvrdi da to potvrđuje činjenica da Đajić svojom posljednjom objavom potencira upravo video snimak sa bogojavljenskog ručka.

– Činjenica da je “simbioza” glavno oružje SNSD-a nije naša nikakva slabost, naprotiv, to je pokazatelj da nemaju drugi način da ospore rezultate našeg rada. Đajić je konstantno od početka litije, tokom kafe sa Vladikom Jefremom prilazio gradonačelniku kako bi kreirao sliku lažne bliskosti. “Kao slučajno” se našao u restoranu Vrbas u terminu našeg ručka sa plivačima. Pričajući neprimjerene viceve prilazio je gradonačelniku i tapšao po ramenu, dok je njegov prijatelj snimao, sa namjerom da se stvori silueta prijateljske atmosfere – navodi Kresojević.

Gradski menadžer postavlja pitanje da li je narodni poslanik Nebojša Vukanović svjesno ili ne, upotpunio tu spregu, tako što je iscenirani video Đajića iskoristio za optužbe gradonačelnika za “simbiozu”.

– Sada se Đajić sladi svojim “uspjehom”, koji mu je ovjerio Vukanović, na taj način direktno pomažući SNSD-u. Na kraju, smatram da je za funkcionisanje grada nužno da postoji saradnja između Gradske uprave i Skupštine grada kod donošenja budžeta, odluka o razvojnim projektima za bolje grijanje, ljepši Vrbas, uređen centar grada, nova radna mjesta i sl. Nažalost, SNSD opstruiše svaki korak naprijed, a sa druge strane Vukanović optužuje za “simbiozu” u situaciju kada ne postoji ni minimalni nivo profesionalne saradnje potreban za razvoj grada – zaključio je Kresojević u svom statusu.

Banjaluka

MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM: U Domu omladine okrugli sto na temu „Zloupotreba parking mjesta za osobe sa invaliditetom i moguća rješenja problema“

„Klub Budni“ u saradnji sa Filmskom produkcijom „Budni“, u ponedeljak 4. decembra sa početkom u 14.00 časova u Domu omladine organizovaće okrugli sto na temu „Zloupotreba parking mjesta za osobe sa invaliditetom i moguća rješenja problema“, a povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

-Ovo je tema kojom se Produkcija „Budni“ bavi u razvojnoj fazi dokumentarnog filma rediteljke Jelene Medić, koji sufinansira Audio-vizualni centar Republike Srpske. U okviru ovog projekta, nedavno smo organizovali i fotografsku intervenciju na bilbordima pod nazivom „Jesam li…?“ pod pokroviteljstvom Gradske uprave – navedeno je u saopštenju.

Iskoristili su priliku da pozovu sve zainteresovane da prisustvuju ovom događaju.

-Kako korisnici kolica, i pored svih zalaganja da se urbani prostor prilagodi njima, zbog sveopšte nekulture i dalje ne mogu uvijek nesmetano, samostalno da se kreću, smatramo vrlo važnim da se o ovome što češće govori u javnosti – dodali su iz kluba „Budnih“.

Ovom događaju prisustvovaće i predstavnici Grada.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJLUKA DOBIJA PRAZNIČNI IZGLED: Postavljeno klizalište i velika jelka, u parku kugla za slikanje

Na Trgu se nalazi klizalište sa velikom jelkom u sredini.

Centar Banjaluke polako dobija praznični izgled.

Iako je kiša postala svakodnevnica, Park “Petar Kočić” svakim danom se pomalo ukrašava, a na samom ulazu postavljena je kugla za fotografisanje.

Osim toga tu je tunel sa lampicama i statua ženske figure.

Monitrane su praznične kućice, jelka, kućica Djeda Mraza, kao i dio lampica.

Na Trgu se nalazi klizalište sa velikom jelkom u sredini.

U petak će Zimzobal biti otvoren za sve posjetioce, dok je veliko otvaranje najavljeno za nedjelju.

Organizatori su najavili puštanje lampiona, vile i vilenjake, ali i mnoštvo poklona koje će mališanima donijeti Djed Mraz.

Nastavi čitati

Banjaluka

Kroz kampanju „ZAJEDNO ZA ŠAPE“ obzbjeđena donacija od DESET TONA suhe hrane za pse

U okviru kampanje “Zajedno za šape” obezbjeđena je donacija od deset tona suhe hrane za pse iz banjalučkog azila, od koje će tri tone biti podijeljene udruženjima za zaštitu životinja sa područja Banje Luke.

Tim povodom, uz zajedničko druženje u petak, 1. decembra u 12.00 časova u Azilu na Manjači biće organizovani Dani otvorenih vrata kada će ujedno biti upriličena i primopredaja donacije.

Riječ je o donaciji obezbijeđnoj kroz akciju koju su pokrenule kompanija “SELT “ iz Živinica u saradnji sa kompanijom “Bingo” , češkom kompanijom “Vafo, te brendom koji zastupaju Prima Dog&Cat.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove pozivaju udruženja za zaštitu životinja, da se pridruže zajedničkom druženju i Danu otvorenih vrata.

Nastavi čitati

Aktuelno