Connect with us

Zanimljivosti

Dnevni horoskop: Rak malaksao, težak dan za Lava

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših prostora- Ovan umoran, Bik nervozan, Blizanci euforični, Rak malaksao, težak dan za Lava, Djevici Jarac najbliži, Vaga traži razumjevanje, dobar period za Škorpiju, stres za Strijelca, Vodolija ne miruje, a Ribe odlično. Ovo je dnevni horoskop za 09. februar 2023. godine.

OVAN

POSAO: Želite da obnovite staru poslovnu saradnju. Nemojte da čekate nego preduzmite nešto po tom pitanju jer i druga strana može biti zainteresovana. LJUBAV: Možda nećete imati dovoljno vremena za partnera. Ako ste slobodni, želećete da sa Vagom ili Vodolijom pokrenete neku konkretniju priču. ZDRAVLJE: Manji problemi sa cirkulacijom.

BIK

POSAO: Imaćete pune ruke posla danas. Pred vama će biti čitav nedeljni plan po kom ćete morati da postupate. Odgovorno uzmite stvari u svoje ruke. Poslodavci će biti zadovoljni vama. LJUBAV: Imate osjećaj da vam je veza zapala u kolotečinu. Mijenjajte stvari! Želite da vas partner iznenadi, ali on možda razmišlja o sasvim drugačijim stvarima… ZDRAVLJE: Nemojte se prejedati.

BLIZANCI

POSAO: Na poslovnom planu danas ćete imati više sreće nego što očekujete. Neke stvari će se okrenuti u vašu korist. Nemojte da širite neprovjerene informacije. LJUBAV: Zaljubljeni ste i to ćete otvoreno pokazati danas! Uživaćete sa voljenom osobom, koja može biti mlađa od vas. ZDRAVLJE: Niste u lošem stanju.

RAK

POSAO: Na privatnom planu su se pojavili problemi, pa niste skoncentrisani na posao. Imaćete puno obaveza bez obzira na sve. LJUBAV: Mogući su problemi u komunikaciji sa partnerom ili pritisak porodice loše utječe na vas. Razdražljivi ste i nemojte u takvom stanju ništa da odlučujete. ZDRAVLJE: Mogući bolovi u predjelu grudnog koša. Obratite se ljekaru.

LAV

POSAO: Iskoristite danas sve prilike. Održavajte kontakte sa Vagom i Vodolijom jer ćete imati uspješnu saradnju. Današnji dan je idealan za poslovnu komunikaciju i dogovore. LJUBAV: Imate osjećaj da vas partner odbacuje a ne znate koji je razlog. Nekad ne vidite ni sopstvene greške. Riješite probleme iskrenim razgovorom. ZDRAVLJE: Manji problemi sa pritiskom.

DJEVICA

POSAO: Došao dan kada ćete konačno nešto naplatiti ili ćete doći do neog novca. Možda nije dovoljno, ali bolje išta nego ništa. LJUBAV: Niste sigurni u svoje emocije. Potrebno vam je da se malo distancirate, na suptilan način ćete to i učiniti. ZDRAVLJE: I dalje imate malo osjetljiv imunitet.

VAGA

POSAO: Haotična situacija na radnom mjestu. Moguči su sukobi sa kolegama i podređenima. Držite se podalje od Riba. LJUBAV: Želite da provedete vječnost sa partnerom. Ako ste slobodni onda ćete prihvatiti neku ponudu za piće ili večeru. ZDRAVLJE: Manjak energije, potreban vam je svjež vazduh i odmor.

ŠKORPIJA

POSAO: Niste zadovoljni situacijom. Imate utisak da niko ne radi posao kako treba sem vas. LJUBAV: Privlači vas zauzeta osoba i veliko je pitanje da li ćete jedno drugome odoljeti. Ako ste u braku onda su mogući manji konflikti sa partnerom. ZDRAVLJE: Nervozni ste.

STRIJELAC

POSAO: Tokom današnjeg dana će vam na polju posla doći pomoć od prijatelja ili kolege kog mnogo cijenite. LJUBAV: Niste sigurni da li želite nešto ozbiljno, ali se po vama vidi da ste prema određenoj osobi počeli da gajite emocije. ZDRAVLJE: Dobro se osjećate.

JARAC

POSAO: Završićete neki važan projekat ili ćete očekivati da vas neko pohvali. To će se i desiti, samo ne danas. LJUBAV: Niste baš raspoloženi pa vam svašta može smetati, čak i način na koji partner diše. Nemojte da pravite problem gdje ga nema, izađite na svjež vazduh. ZDRAVLJE: Postoji sigurno razlog iz kog biste trebali da posjetite ljekara.

VODOLIJA

POSAO: Očekujete važne vijesti iz neke visoke institucije. Dobar posao sa državom. LJUBAV: Željeli biste da pružite voljenoj osobi maksimum svoje pažnje. Ako ste slobodni moguć je sastanak, susret i nešto više od flerta sa Vagom ili Lavom. ZDRAVLJE: Krećite se više! Jačate vitalnost.

RIBE

POSAO: Preopterećeni ste novcem i brigama. Riješićete stvari uz pomoć drugih ljudi. Neko vas je pogrešno protumačio, riješite problem u startu. LJUBAV: Posvetite svoje slobodno vrijeme voljenoj osobi i biće vam lijepo. Šta vam više i treba. ZDRAVLJE: Bolji dani dolaze.

Zanimljivosti

Instagram dobija novu funkciju

Instagram razvija novu funkciju koja se naziva “Najnovija dijeljenja” (Latest shares), kako bi pojednostavio proces pronalaženja i ponovnog dijeljenja Reelsa, koji su prethodno poslati prijateljima u direktnim porukama (DM).

Ova informacija je prvobitno procurila na Twitteru, da bi nakon toga isto potvrdio portparol kompanije Meta za TechCrunch.

Fotografija podijeljena na Twitter nalogu Dijital Aglar, prikazuje da se funkcija Latest shares pojavljuje na vrhu DM-a. Prema izvještaju TechCrunch-a, koji citira Meta-u, kratki video koji je dijeljen više puta pojaviće se samo jednom, sa avatarom posljednjeg primaoca.

Ono što ostaje nejasno za sada jeste da li će funkcija “Najnovija dijeljenja” uključivati i objave koje nisu Reels. Još uvijek nema informacija o tome kada će ova funkcija biti dostupna većem broju korisnika Instagrama, jer je trenutno dostupna samo manjem broju testera.

Instagram se u posljednje vrijeme sve više fokusira na kratke video zapise (Reels), u nastojanju da konkuriše TikToku, prenosi b92.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Evo u kojim zemljama se organizuju NAJSKUPLJE SVADBE

Vjenčanje u Španiji košta u prosjeku gotovo 22.000 evra i po tome je ta zemlja u svjetskom vrhu.

Među 14 analiziranih zemalja Španija je po cijeni vjenčanja na drugom mjestu, poslije SAD, piše El Pais.

U Francuskoj prosječno vjenčanje košta 16.500 evra, u Engleskoj gotovo 18.000, u Italiji 21.000, a u Kanadi 20.500 evra.

List ukazuje da ove zemlje imaju skoro sve ekonomske pokazatelje bolje nego Španija, a da se u njima manje troši na vjenčanja.

Profesor sociologije na Univerzitetu u Granadi, Luis Ajuso Sančes, objašnjava to tradicionalnom ulogom koju vjenčanje ima, a to je jačanje porodičnih veza, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, u mediteranskim zemljama društva su više porodična nego u sjevernoj Evropi, gdje individualizam ima veći značaj.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Arheološka istraživanja na mjestu buduće podzemne garaže u Beogradu

Na lokaciji na kojoj će biti izgrađena podzemna garaža u Vlajkovićevoj ulici, u Beogradu, počela su arheološka istraživanja koja prethode građevinskim radovima, izjavio je danas za Tanjug Radoslav Marjanović, predsjednik Gradske opštine “Stari grad”.

On je rekao da će arheološka istraživanja, koja su počela početkom marta, trajati od 60 do 90 dana, nakon čega će uslediti radovi na izgradnji podzemne garaže, a koji će trajati 15 mjeseci.

“Ovde ćemo imati priliku verovatno da pronađemo neke stvari koje su vredne i koje će kasnije biti izložene u Muzeju grada Beograda kako bi mogli svi građani Beograda da ih vide, ne samo tokom arheoloških istraživanja, već i kasnije”, rekao je Marjanović.

Marjanović je rekao da je građevinska dozvola za izgradnju podzemne garaže od strane Gradske opštine Stari grad zvanično izdata, da će u njoj biti 284 parking mjesta, pristupni nivo i tri podzemna nivoa.

“Kineska kompanija će raditi na izvođenju ovih radova, a nakon završetka podzemne garaže, iskopa i svega onoga što nas očekuje u narednom periodu, značajna stvar je i izgradnja novog parka u Vlajkovićevoj ulici, biće potpuno novih mobilijara, staza, biće zasađeno i drveće”, rekao je Marjanović.

“Ovo je važan projekat za sam centar grada, s obzirom na to da je nedostatak parkinga najveći problem sa kojim se građani naše opštine suočavaju”, rekao je Marjanović.

Direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković rekla je da su sada počeli radovi na razbijanju betona i uklanjanju prvih slojeva zemlje.

“Podrazumeva se da ćemo u što skorijem roku ukloniti sve ono što ometa naše kolege i onda kreće ručni iskop, pa se nadamo važnim ostacima”, rekla je ona.

“Očekujemo i zna se pouzdano da su ovde ostaci antičkog Singidunuma. Ono što je Muzej već istražio i što se nalazi u muzejskim zbirkama je iz poteza nešto niže u Kosovskoj ulici. Očekuje se rimska nekropola i da će taj niz grobova ići onako kako smo i geodetskim snimcima i utvrdili”, rekla je Medaković.

(Tanjug)

Nastavi čitati

Aktuleno