Connect with us

Politika

DRINIĆ O ĐAJIĆEVOM OTUŽNOM PERFORMANSU “Kandžija zaposlene da dolaze na njegove skupove, MASKE SU ODAVNO PALE”

Nakon današnje najave predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Vlade Đajića da će krenuti u opoziv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, oglasio se i narodni poslanik PDP-a, Nebojša Drinić koji je poručio da Đajićevi performansi postaju tragikomični.

“Pokušavajući da se sakrije iza naroda navodi da su za opoziv nezadovoljni građani u koje je svrstao zaposlene u republičkim ustanovama koje “kandžija” da moraju da dolaze na skupove, potpisuju peticije i sl”. Maske su odavno pale, njegovih poslušnika je sve manje, kao i političkih marioneta”, poručio je Drinić.

Narodni poslanik dodaje da kada narod želi nekoga da opozove onda narod sam izađe na ulice.

“Ne treba im vođa čiji pacijenti iskaču kroz prozor jer boravak u bolnici na čijem je čelu vrijeđa i dostojanstvo. Doktor Đajić nema kad da liječi pacijente jer mora da organizuje zabave, okuplja pjevaljke, starlete, i poziva na opoziv gradonačelnika koji pokušava od Banjaluke da napravi evropski grad, prvog koji je obezbijedio besplatne udžbenike, besplatne građevinske dozvole, besolatni prevoz, pomoć višečlanim porodicama”, naglašava Drinić.

Dodaje da za to vrijeme Đajić sabotira ove napore Stanivukovića.

“Za to vrijeme Đajić i njegovi politički drugovi, klimači glavom, sabotiraju sjednice skupštine i obaraju sve odluke koje građanima Banjaluke treba da omoguće lakši i bolji život. Iako se mnogi ismijavaju sa Đajićevim potezima i ponašanjem njegovo djelovanje je sve tužnije jer nije ni svjestan da poziva na utakmicu u kojoj bi jedini sigurni gubitaš bio on”, zaključio je Drinić.

Banjaluka

“PROKLETA JE AMERIKA” Porodica Dodik pjesmom odgovorila na američke sankcije (VIDEO)

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, objavila je na svom X profilu video isječak na kojem se vidi da sa ocem pjeva pjesmu Šabana Bajramovića “Prokleta je Amerika”.

Iako nije navedeno kada je snimak nastao, očigledno je da je objavljen u ovom trenutku kao neka vrsta odgovora porodice Dodik administraciji Sjedinjenih Američkih Država, koja je nedavno uvela nove sankcije članovima ove porodice, i firmama za koje tvrde da su povezane s njima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Društvo

Obilježene 32 godine od proboja “Koridora života” – velika pobjeda Republike Srpske (FOTO)

Na Dugoj njivi kod Modriče obilježene su 32 godine od proboja Koridora kroz Posavinu na Vidovdan 1992. godine, u kojem je poginulo 855 borca Vojske Republike Srpske i 14 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Obilježavanju su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković i ministar rada i boračko – invalidske zaštite Danijel Egić, koji su položili vijenac ispred republičkih institucija.

U ime Srbije vijenac je položio državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić.

Cvijeće su položili srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH Sanja Vulić i Obren Petrović, predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske i organizacija proisteklih iz proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata, te delegacija Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, predstavnici grada Doboja i drugih opština.

Cvijeće su na spomen-obilježje položili i učesnici marša “12 kilometara za 12 zvjezdica” koji su jutros krenuli iz Osječana kod Doboja na Duge Njive, te predstavnici Ujedinjenog ravnogorskog pokreta.

Mnogi istoričari će tek pisati o velikoj srpskoj pobjedi, odnosno proboju Koridora kroz Posavinu na Vidovdan 1992. godine, u kojem je poginulo 855 borca Vojske Republike Srpske i 14 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Ponosni smo na ovu akciju, sjećamo se svakog trenutku, tih majskih, junskih dana 1992. godine. Za ideju Republike Srpske u ovoj akciji živote su dali najhrabriji sinovi Srpske – rekao je Novica Radulović, načelnik opštine Modriča.

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske naglasio je da je i ova akcije neraskidivo vezana sa Vidovdanom i njenim junacima.

– Zahvalio bi se svim učesnicima ove operacije što su uspješno odradili akciju i probili “Koridor života” koji je zaista to značio za Republiku Srpsku. Bitka za Koridor ne može se ispričati za 10 minuta. Ovu priču moraju učiti naša djeca u školama kao jedan od najsvjetlijih primjera u istoriji srpskog naroda – istakao je Ostojić, piše RTRS.

 

Nastavi čitati

Politika

DODIK O ENERGETSKOM SISTEMU BiH “Ovdje sve propada, PITANJE JE DANA kada će doći do KOLAPSA”

– Sve što je na nivou BiH propada, pa tako i elektroenergetski sistem. Samo je pitanje vremena kada će se to pokazati i doći do kolapsa, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, komentarišući jučerašnji nestanak električne energije u cijeloj regiji.

– Mi smo onemogućeni blokiranjem tih ogromnih sredstava da izgradimo mrežu u Republici Srpskoj. Odnosi koji baziraju se na netrpeljivosti između Bošnjaka i Hrvata po tom pitanju ko će biti glavni u ime Federacije, blokirali su ta sredstva svih ovih silnih godina – istakao je Dodik.

On je poručio da imamo ozbiljan zastoj i on nije samo u pogledu trenutnog snabdijevanja električnom energijom.

– Vi nemate sada okvir u kome možete da gradite novo energetsko postrojenje, jer je prenosni sistem veoma tanak i veoma slab. Da Republika Srpska to radi, ja vjerujem da mi ne bi imali nikakav problem – naglasio je Dodik.

Nastavi čitati

Aktuelno