Connect with us

Region

ĐUKANOVIĆ SAMOUVJEREN “Nije iznenađenje da sam JA NAJJAČI ADUT”

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je da njegova kandidatura za predsjednika Crne Gore nije iznenađenje, a poručio je da je on trenutno najbolji adut stranke koju predstavlja.

On je na konferenciji za novinare, nakon predaje prijedloga predsjedničke kandidature, istakao da u izbornu trku ulazi s namjerom da pobijedi ubjedljivije nego prije.

– Pogledajte Predsjedništvo i zastupnički klub, vidite koje su to novine, i uporedite to sa ostalima na političkoj sceni. Naše analize su pokazale da je ovo taj presudno važan trenutak da li će Crna Gora povratiti normalnost političkog života ili će se nastaviti balkanskom kolotečinom propadanja – rekao je Đukanović, koji je aktuelni predsjednik Crne Gore.

Dodao je da ako se produži mandat aktuelnoj politici, onda bi morali čekati 2027. ili 2028. kao novu šansu.

Đukanović je istakao da je njegova predsjednička kandidatura odgovornost prema Crnoj Gori koja je u ogromnim problemima.

– Crna Gora je prošla nevjerovatan put za tri godine, od sidra stabilnosti na zapadnom Balkanu, koja je bila uzor stabilnosti, a danas se opisuje kao rak rana – izjavio je Đukanović i dodao:

– Sami vidimo da je Crna Gora dans zemlja razorene funkcionalnosti čije glavne institucije su u v.d. stanju ili je njihov rad paralisan, zemlja koju investitori napuštaju.

Region

Pokušao da pomogne nepoznatoj ženi pa upao u šaht, spasavalo ga devet vatrogasaca

Jedan Splićanin povrijeđen je kada je upao u šaht pokušavajući da dohvati ključeve automobila koji su nepoznatoj ženi upali u šaht, a u njegovom spasavanju učestvovalo je devet vatrogasaca.
Čovjek koji je u petak bio u smjeni na svom radnom mjestu pokušao je pomogne ženi i dohvati joj ključeve koji su upali u šaht, ali u trenutku neopreznosti okliznuo se sa metalnih merdevina i pao u šaht dubok oko dva metra, prenosi portal Indeks.Na intervenciju su zatim pozvani vatrogasci koji su došli na lice mjesta i izvadili muškarca iz šahta.

-U intervenciji su učestvovala devetorica vatrogasaca s dva vozila – saopštili su zvaničnici splitske vatrogasne službe i potvrdili da je čovek sa prelomom ruke prevezen u bolnicu.

(Glas Srpske)

Nastavi čitati

Region

Pjesmom „Ovo je Srbija“, završen skup „Srbija nade“ (VIDEO)

Skup „Srbija nade“ završen je večeras ispred Skupštine Srbije oko 20.30 sati pesmom „Ovo je Srbija“ i govorom predsednika Aleksandra Vučića.
Vučić je zahvalio građanima koji su došli u velikom broju iz svih dijelova zemlje.Rekao je i da je ponosan što nijednog incidenta nije bilo, što su došli ljudi da odaju pijetet i pokažu vjeru i ljubav prema Srbiji.

Skup je počeo intoniranjem himne Bože pravd nešto poslije 19.00 časova, a građani su ispunili prostor ispred Doma narodne skupštine, Pionirskog parka i okolnih ulica.

(Tanjug)

Nastavi čitati

Region

Slavili maturu, pa zapalili barku (VIDEO)

Tokom maturske povorke u Dubrovniku neko je ispalio signalnu raketu koja je potom pala na jednu barku u staroj gradskoj luci, javlja “Index”.

To je izazvalo požar na barci, kojoj je neko brzo pristupio drugim plovilom i ugasio ga.

Snimak nadzorne kamere koja prikazuje šta se tačno dogodilo širi se društvenim mrežama, pogledajte ga ispod.

Nastavi čitati

Aktuleno